Prvá mrkvička

nina296
29. jan 2022

Ahojte, skúšali sme mrkvičku a teda strašný plac a dali sme hneď mliecko,lebo už bol jej cas na papanie. Mame skusit opäť až zajtra pred tým ako ma pit mliecko alebo jej mozme dat aj skôr? Lebo dost je nervózna keď už je hladna. Mame prve dieta,tak nevieme presne ako to ma byt. Dakujem

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
merrysa
29. jan 2022

@nina296 tak tak.. Moj prve dva razy vsetko vypluval, netušil co sa deje, kedze dovtedy poznal len prso.. Na tretí den uz ok a odvtedy pekne papa

rora
29. jan 2022

Necakaj ze sa z tychto prvych prikrmov dieta naje, to je ozaj iba na oliznutie, uspech je vobec dostat lyzicku do ust, dieta nevie co s tym ma robit, nepozna chut, moje obe deti vytreštili iba oci, vsetko mali po tvari a na podbradniku... normalne dostali potom mlieko. a na dalsi den sme skusili trosku opat.... a potom znovu a znovu az kym nezistili ze to je ozaj jedenie

nina296
autor
29. jan 2022

@rora
@merrysa
@viestta dobre Dakujem. Vedela som,že nezje veľa lyžičiek. Len som nevedela,či jej mozem dat skusit skôr alebo tesne pred tým ako ma pit mliecko

jazula
29. jan 2022

Ja mám pocit, že je dosť dôležité aj vystihnúť tu správnu chvíľu…najviac mi zje, keď nie je ešte strašne hladná, len tak trochu a keď má dobrú náladu. Keď je umrnčaná kvôli zubom alebo tak, tak som rada ak zje dve lyžičky… A keď zavádzame niečo nové, tak ju ani nejako nepresviedčam, aby zjedla viac. Keby jej to nahodou nesadlo… Brokolice stačili dve lyžičky a zvracala celý večer 🤷🏼‍♀️. Takže podľa mňa nečakaj, kým bude veľmi hladná, daj tak hodinku pred mliečkom. Aj tak budete 20 minút kŕmiť a potom nech sa pol hoďky ešte pohrá a potom mliečko. Aspoň ja tak robím.

nina296
autor
29. jan 2022

@jazula toto som chcela vediet, ďakujem pekne. Skúsim

jazula
29. jan 2022

@nina296 Niekde som čítala, že dieťa sa dá rozvíjať, keď je v dobrej nálade…teda keď je veľký hlad, únava alebo nejaký iný problém, nebude veľmi otvorené novým veciam…ja toto aplikujem aj na jedlo 🙂.

janka_266
29. jan 2022

@nina296 ja som davala jesť mlieko, a po asi 1/2 hodinke prikrm s potom zas mlieko, ono chvíľu trvá kým dieťa príde na to, že sa z toho aj naje 😃a keď je veľmi hladné, tak nebude chcieť skúšať prikrm ☺️

nina296
autor
29. jan 2022

@janka_266 ďakujem, skusim aj tak🙂