Problémy s jedením u 7-mesačného dieťaťa

7. aug 2024

Ahojte,

Syn ma od narodenia problem s kojenim, umele mlieko mi neprijima, z flase nevie pit ani vodu, ani mlieko, pitie z hrnceka vyzera tak, ze je cely mokry a podla kojho usudku nevypije nic.
Rivnako to vyzera s tuhou stravou, neje normalne, len sa s tym hra, je cely spinavy, dava si do ust ruky, nohy, pri jedeni ma kope, ci sa jedna o tuhu stravu alebo mlieko alebo bije rukou. Pri tuhej strave to samozrejme okrem inrho pluje, prdi ustami a pod. Prikrmy davam uz cca 2 mesiace a nie je to na lepsej ceste.
Prejde to niekedy? Ja som na pokraji zeutenia, povedzte mi, ze nie je chory a aj niekto iny toto mal doma a tie deti z toho jednoducho vyrastu, je to sproste obdobie prikrmov a raz pominie a ze to chce len nadych, vydych a psychicky sa zocelit.

tamta
7. aug 2024

Moja sa viac rozjedla teraz v 8.mesiaci ale s mliekom nemala problém nikdy.
Čítala som, ze niekedy zvyknu lekári prepisovať vitamín B na podporu chuti do jedla. Takze neviem v akom je to štádiu ale mozno stojí za to to konzultovať s pediatrom...

marianarem
7. aug 2024

No tiez mam takehoto experta, od cca 3-4 mesiacov to s jedenim zacala byt slabota. Prikrmy, to som sa naspievala pesniciek, narecitovala basniciek, len aby otvoril usta. Vzdy jedol ovela menej ako priemerny jeho rovesnik.
Kazdopadne, moj ma uz 4.5r a zatial zije 🙂 Ale zo slabeho jedactva nevyrastol, hoci postupne sme sa dopracovali aspon k slusne pestrej strave. Uplne ti rozumiem, ja som v tom babatkovskom veku tiez prepadavala zufalstvu, bola som z toho na nervy. Ale postupne som si uvedomila, ze sa vlastne nic az take nedeje. Otazka, ktorou sa treba naozaj zaoberat, je, ci dieta vyzera zdravo, ci ma energiu, prosperuje a dobre sa vyvija. Vidno na tvojom nejaku podvyzivu, vyzera nejako biedne, zaostava vo vyvoji? Ak nie, tak proste len treba prijat, ze mas slabeho jedaka, ale evidentne mu to tak staci. Ak dobre nevyzera, tak treba ist za lekarom.

beata_k
7. aug 2024

Ako tak citam tvoj prisprvok mam dojem, ze ty si si neprecitala nic co a ako. Ak je dojceny, tak z flase ti ani pit nebude. Nevie to. Ide o uplne inu techniku sania. S prikrom sa zacina az po 6 mesiaci zivota. U 7 mesacneho je este normalne, ze s jedlom sa este hra.