Ahojte, prosím o radu ako docieliť, aby dcéra viac jedla. Celkovo je od malička slabá jedacka ale teraz sa jej kýve zúbok (áno, skoro ale u zubára všetko ok, zub sa kýve) no od tej doby sa boji jesť. Trvá to týždeň, aj schudla pol kila. Má 104cm a 15 kg pred týždňom mala 15,5 kg. Dnes zjedla za celý deň len jeden termix dve lyžice polievky a tri lyžice zemiakovej kaše. Včera kapsicku Sunar, tri nugetky kuracie a pár lyžíc poličky. Som z nej zúfalá, čo robiť? 🙁 Proste prestáva jesť vidím to na nej. Jedlo dlho žuje na strane kde má zuby okej a žuje to aj 5 minút a robí scény.
je teplo mozno nema chut hlavne nech pije. presli sme si podobnym.
skus davat ovocko, melon banan to staci a nech ma jedno hlavne jedlo denne.
Podla mna cim viac to budes riesit, tym viac bude mala strajkovat. Pripada si tym zaujimava. Poznam to na svojej dcere. Pokial je problem takyto banalny, ze zub, tak neries. Ona od hladu neumrie, neboj. Proste povie ze nechce, ok, nechces. Ked budes hladna, povedz a vybavene.
Tak jednak by som sa s nou rozpravala, ze ci ju to jedenie napriklad boli, alebo coho sa presne boji. Ze si ten zub vylomi, ze to bude boliet, alebo ze sa uvolni a prehltne ho? Na zaklade odpovede by som sa snazila hladat bezpecne jedla a vysvetlit, preco su bezpecne. Ak boli, tak dobre su studene tekute veci, lebo utlmia bolest. Ak sa boji vylomenia, tak vysvetlit, ze pri tekutom to nehrozi a podobne. No a celkovo by som asi robila tekutu stravu. Teraz je aj teplo, vela ludi ma nizsiu chut do jedla, ale mozno take chladne smoothie, bananovy koktejl alebo nieco na ten sposob, tam je dost zivin. A aj huste polievky sa daju jest studene, potom este jogurty a kysla smotana, potom tie kapsicky a vyzivy, aj slane.