Problémové kŕmenie 7 mesačného syna

bielamacka3
6. jún 2016

môj sedema pol mesačný synátor - ide o to, že narieka, lebo je hladný, keď mu dávam mlieko z fľaše, tak cumeľ vystrkuje jazykom, smeje sa, šteboce - a ja ho nechcem kŕmiť hodinu, keďže aj inak sa mu venujem a musím aj iné činnosti porobiť - tak neviem, či to všetky deti tak robia, alebo ten môj ma má na háku, ale hnevá ma to a po pár pokusoch vždy odídem - keď nechce jesť, tak si aspoň svoje porobím - ale inak príkrmy, či robené. či kupované, mu chutia, len tej tekutiny má málo 😢

moni244
6. jún 2016

Ja fakt zasnem, ako ty nemas ziadnu trpezlivost s babom

natalym
6. jún 2016

Najväčšia blbosť, že musím si porobiť. Dieťa je prvoradé a ostatné počká, zvlášť tak malé.

katy2
6. jún 2016

😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕

misel0806
6. jún 2016

Dieta je prvorade ked ho budem krmit aj pol dna..... Kazde babo sa hra s flasou na tom neni nic zle trpezlivost neni tvoja silna stranka.. 😜

bombonka
6. jún 2016

Ja mám taký dojem ,že tú prdel si tú robíš Ty z mamičiek!!!!

bielamacka3
autor
6. jún 2016

áno - zak mi vysvetlite, že keď odídem, začne plakať a ke´d ho znova začnem krmiť, robí to istíé a to sa opakuje aj viackrát keď mu teraz začnem ustupovať tak ako dvojhročný bude chccieť iba hranolky a napolitánky

miciluci
6. jún 2016

je to male babetko!!! mala by si mat viac trpezlivosti,snad je prednejsie ci je napapany a napity ako nejake domace prace 😕 je to normalne ze mu vsetko dlho trva,ved sa to vsetko l en uci!!!
a neboj sa,to ze teraz krmenie trva dlho,neznamena,ze mu ustupujes,ach ach 😕

gir
6. jún 2016

Ja si myslím že okrem jedla potrebuje aj tvoju spoločnosť. 🙂 🙂 🙂

moni244
6. jún 2016

@bielamacka3 chuda dieta, je hladny? Alebo len smadny? Alebo sa mu nevenujes a takto sa snazi zaujat tvoju pozornost?

bielamacka3
autor
6. jún 2016

no varené jablko si dal, aj minule ovocný príkrm zjedol s chuťou, keď mlieko nechcel. a keďže dnešné deti sú prefíkané, nechcem mu hne%d ustupovať, lebo naozaj to potom neskôr skončí tak, že na obed sa mi vykašle a bude jesť iba zákusky - a po ďalšie to mlieko nestojí dva centy, takže spraviť ho a potom vyliať sa mi takisto nepáči

bielamacka3
autor
6. jún 2016

samozrejme, že sa mu venujem, a tieto caviky s mliekom robí v poslednej dobe - pije HA1 plus značka sunar, tak neviem, či do mlieka dačo pridali, lebo to *HA1 bez plusky pil bez problémov,

miciluci
6. jún 2016

nehnevaj sa,ale to nie je "dnesne dieta" ale tvoje male babetko.
no ked mu ten sunar nechuti,tak mu ho nasilu nedavaj.trebars skus inu znacku,alebo nahrad bielm jogurtom plnotucnym a na pitie cistu vodu.
a neboj,babetka nevedia manipulovat 😉

moni244
6. jún 2016

@bielamacka3 a ako by sa k tim zakuskom dostal? Sa vobec citas, ako paranoidne znies? Mozno je nacase prejst na dvojku 😉 a zeleninu jedava? Ci si zacala jablkom?

bielamacka3
autor
6. jún 2016

joooj, čistú vodu, keď cíti, tak to je ešte horšie - ale zaujímavé, že mlieko od muža vypil, aj ke´d si pri tom poplakal - mne naopak piť necche a velice sa na tom zabáva - len čo bude stváraž akodvoj-trojročný a potom v puberte ....veď ja sa sním zabávam aj inokedy, aj mu hrám rozprávky, dokonca grimasy mu robím, ale pri jedle to nie je vhodné

bielamacka3
autor
6. jún 2016

áno, tuhé príkrmy lyťičkou, kde je mäso, zelenina a ovocie, jedáva rád - len tie tekutiny - dnes dokonca necchel ani vodu, v ktorej som varila jablká a inokedy ju vypije, aj sa za ňou zapráši - a pokiaľ ide o zákusky, myslela som, ke´d bude starší

bielamacka3
autor
6. jún 2016

moni244 - je načase presjť na dvojku - ak máš na mysli sunar HA2, tak tá sa už nevyrába, majú iba HA1plus, ktorý je do vedu desať mesiacov

ivca88
6. jún 2016

jezisi mária...
na tak male dieťa neplatia vychovne metody typu nechces, nedostanes ☹
moja rovnako stara dcera musí byť hlavne v klude a s dobrou naladou..
spievame si alebo držím na rukach psa lebo ho ma veľmi rada a zaujíma ju...
a ozaj nechápem čo také dôležité musíš porobit...
ja mam 7 izbovy dom a som tu sama s muzom, nik mi nepomaha, a staci mi upratat cez víkend ked sa manžel venuje malej ( za 4 hodiny je celý dom nabliskany )
...
ale aj keby bol vsade bordel tak by som nenechala jacat dieťa lebo ty nemáš nervy. ..
ak to psychicky nezvladas, tak radsej zober dieťa a choďte sa spolu hrat ...
ale nie sa takto nan vykaslat ako keby to bolo dieťa od susedov ☹

ivca88
6. jún 2016

a ďalšia vec, idú mu zuby , isto je z toho nezvoj ...
a ty ho musíš pomojkay nech na bolest zabudne...
a nie byt este na nho zla ..
veď si predstav ze by ťa bolela nenormálne hlava, a on by ti jacal priamo do ucha .... --->> celé by to len zhorsil , presne tak ako ty

ivca88
6. jún 2016

alebo moze byt este problem v tom že mu ten cumel s flasky pchas nasilu do ust -->> kvoli tomu ho aj vytlaca ...
ja Andrejke len prilozim flasku k perám a ona si ju krasne vduduška dnu a napije sa ....
nič nasilu, lebo bude mat s toho traumu, potom ti zbada flasku a bude jacat☹

katarinamarkova
6. jún 2016

@bielamacka3
- zmeniť mlieko - značku - al. rovno skúsiť kravské
- zmeniť fľašu - cumlík, tvar, povrch, možno pridať viac dierkový
- vymeniť fľašu za pohárik
- zmeniť svoj prístup
- alebo jednoducho nechať dieťa smädné, veď treba porobiť a nebude s nami predsa ako 7mesačné cvičiť.
otázka: čo všetko si skúsila zmeniť aby začal piť, či už mlieko, alebo vodu? aspoň niečo? alebo si to celé tak ako to znie z tvojich príspevkov celé hneď na začiatku zamietla - nechce, nedostane....idem si porobiť aspoň....?

ps: mlieko nemusíš hneď vyhadzovať - chladnička schová 🙂

bielamacka3
autor
6. jún 2016

lenže keby mu šli zuby, myslím, že by nejedol ani z lyžičky - varené jablko si dal, minule lesnú ovocnú zmes príkrm takisto, ale mlieko, ništ- myslím, že pri zuboch by nič nechcel a okrem toho minulý týzden na prehliadke mu lekárka pozerala aj ďasienka a nevidela, žeby boli napuchnuté - mám dojem, že on aj je hladný, ale jednoducho mlieko, vodu a dnes ani jablkovú šťavu nechce . a musí aj tekutiny prijímať, nie iba husté príkrmy,inak mu odídu obličky (síce aj pije, ale mne sa to vidí málo, napríklad včera vypil 755 ml tekutiny - to je otrasne málo na neho

ivca88
6. jún 2016

@katarinamarkova kravske ???? to hádam nie ?
veď to je materské mlieko druheho cicavca určeného pre 50-70kg teliatka ...
aku by malo potom logiku odstranovanie laktozi a iných vecí s UM ( lebo UM je vlastne upravene kravske mlieko)
avsak podla odbornikov by nemalo dieťa do roku života konzumonat mlieko ..
ja dam kravske mlieko isto az od roku a pol

ivca88
6. jún 2016

@katarinamarkova a rozrobene UM musi vylievat, mnozia sa tam bakterie mliecneho kvasenia a iné...
mas to na kazdej jednej skatulke s UM napisane

bielamacka3
autor
6. jún 2016

kravské vraj do roka nie je vhodné, cumeľ je ok, na pohár si netrúfam, aby sa nepolial a nechať smädné je somarina, lebo si chúďa vykričí pľúca a mlieko treba skonzumovať do hodiny - ráno a doobeda ešte to mlieko ako tak pije, ale večer ani za milion 😢

ivca88
6. jún 2016

@bielamacka3 mojej tiež na kontrole vravela že zuby tak skoro nebudu,
bolo to 14.4 a 23.4 jej vysiel prvy, a druhy o tyzden na to...
ozaj buď trpezliva, keď nebude chciet pit, tak mu ju skús dat lyzickou...
chvíľku to tak vydrzite...

moni244
6. jún 2016

@bielamacka3 mas pohare s naustkom, s tim sa moc neobleje, ak mu ho nenechas len tak, zuby mozu ist

katarinamarkova
6. jún 2016

@bielamacka3
otázka:
755 ml včera....
dnes? koľko cca?
predvčerom atd? cca koľko?

755 ml, čo sú asi 3 veľké fľašky, resp. 4 menšie plné tekutín......3/4 litra......neviem, ale mne to príde pri teplotách niečo nad 20 úplne normálne na 7 mes. dieťa.....ak navyše príjma tekutiny v tom ovocí, čo mu tak chutí 🙂

ivca88
6. jún 2016

@bielamacka3 poharik myslela toto,
jeden je avent a druhy MAM,
vola sa to nevylievaci poharik, alebo trainee
dava sa ked ma dieťatko saci ťah, a ide z neho vacsi tok tekutiny

katarinamarkova
6. jún 2016

@ivca88 🙂 baktérie mliečného kvasenia 🙂 tie sa množia tak pri izbovej teplote, ak mamička nechá fľašu pol dňa na stole.....
mlieko môžeš bez problémov dať na pár hodín do chladničky 🙂 čo myslíš ako to robia mamičky čo odstriekajú materské mlieko? a ako to asi robia všetci ostatní, čo si ráno nalejú mlieko do kávy a šupnú ho späť do chladničky.
aj hotové umelé mlieko môžeš na pár hodín dať do chladničky bez toho aby z toho bola biologická zbraň.

ivca88
6. jún 2016

lebo tak stare dietatko musi mat už vacsi cumlikako ked bolo novorodeniatko