Mamicky ako dalej postupovat aby moje dieta kazdy piatok neskoncilo na rehydratacnom roztoku? nedaju mu vskolke nad ramec nic pit, vlasne to robi iba jedna ucitelka, ta druha s tym nema problem, a ako som sa dozvedela v triede nieje jediny, ktory sa na tu ucitelku stazuje ze mu nechce dat pit, dohovor ani potvrdenie od lekara o potrebnom zvyseni prijmu tekutin nezabera. Jednoducho mi povie ze uz ide do predskolaka a ze ci si myslim ze ucitelka v skole mu dovoli pit pocas vyucovacej hodiny a nech s anestaram ze minimalne liter vody vypije a potom si uz len vymysla aby nemusel s nimi robit, ked som s aopytala ci ked sa napije tak potom ide robot co sa mu povie tak ano. v piatok som ho vybrala zo skolky skor cca okolo 15:00 do vecera do 20:00 zvracal 11x prvykrat po 15 minutach co sme skolku opustili. vrajbruska uz od 11sa stazoval na bolest hlavicky a bruska uz od 11:00 a v skolke nezvracal, no uz ked zvracal prvykrat bola to cista voda
@maslenka47 dieta uz nezvracia zvracalo kvoli acetonu v moci ktory vznika pri dehydratacii, zjavne o tom vela nevies, ak sa dehydruje nastava zvracanie a cim viacej zvracia tym viecej je dehydrovane, maly zostal aj v nemocnici dostal injekciu proti zvracaniu, kedze lieky mu nezabrali a potom infuziu a nasledne mu bol cely den podavany rehydratacny roztok
a mimo to nebol jediny tyzden predtym skoncil aj iny chlacek kvoli zvracaniu na detskom rovnaka diagnoza ako moj syn
a kedze uz zvracel aj keby som mu dala na litre pit velmi mu to nepomoze
@majulino a to sa deje kazdy piatok? On ma nejaku diagnozu, kvoli ktorej ma pit viac? Ak ano, treba zobrat potvrdenie od lekara. Ak nie, tak sa mi to tiez nezda, treba patrat po pricinach...Tiez nefandim dnesnemu prelievaniu vodou, do skoly sme vodu nikdy nenosili a neuskodilo nam to.
No keď je predškolák, nemôže mať svoju fľašu s vodou so sebou?
isla by som za riaditelkou a stazovala sa..mas papier od lekara a oni ho musia respektovat...
@bajana v priemere kazdy druhy piatok, diagnozu nejaku speci nema, jednoducho mu nestaci liter vody aj teraz od pol deviatej odkedy vstal tak vypil uz 1,7l vody cistej ziadny sirup ani caj ani dzus, vysetrenia ma vsetky aj oblicky ma vporiadku, jednoducho je nachylnejsi na aceton v moci ( neviem ci sa o da ale to bolo stanovisko lekarov)
@natalym predskolakom bude od septembra a nemozu mat ani vlastny pohar aby si napustali vodu v kupelni
A čo? V škôlke nerozumejú, že mu treba dať piť? Však ja som to pochopila, sú nechápavé tie učiteľky, či ako?
@natalym ja neviem som nestastna z toho maly sa do skolky tesi, denne ked sa vrati zo skolky sa nalieva vodou no v piatok sa to uz nedalo nijako podchytit ja si myslim ze musel uz aj v skolke zvracat lebo hned cistu vodu zvracal, no majko tvrdi stale ze co sa deje v skolke sa doma nehovori a nepomaha ani to ze to bude nase tajomstvo
v podstate je problem iba s jednou ucitelkou, ktora ich akoze uz pripravuej na zivot skolakov
tak by som isla za riaditelkou este raz a uz kladla na to doraz s tym,ze ak sa to bude opakovat budes sa stazovat vyssie ze ona je nadriadena a tym padom i za zamestnancov zodpovedna..a pokial ohrozuju zivot dietata tak budu mat problemy.. treba spravit riadne bububu a uvidis ti o aj preleju vodou
@silaviat nastasie len do konca juna chodi no ak sa nic nezmeni ak uz tm manzel nabehne niesom prilis typ do boja aj ked ide o moje dieta lebo by som sa nezdrzala a kadeco im uz povedala aj to co si o tej skolke myslim ( este som napalena ze mi neprijali malu kvoli tomu ze musi mat diazepam cipok pri sebe)
@majulino u nás to máme zaužívané dieťa má svoju šálku na tácke a vodu v džbáne, ktorú stále deťom dolievam. Nehnevaj sa ale predškolák už vie povedať že je smädný. A dieťa ktoré vracia vodu asi nebude dehydrované. To by ho bolela hlava, bol by malátny. Tak ako písali baby, pokiaľ je kontrolovaný na cukor, tak tam asi niečo bude.
Pol dna v skolke nesposobi taku dehydrataciu, aby skoncil na infuzkach, cize namiesto nadavania na skolku hladaj pricinu
@majulino vypytaj si od lekarky papier a dones ho do skolky riaditelke ked ucitelke nestaci, mne to ale tiez pride divne ze za den v skolkde sa dehydruje az tak ze zvracia a este zvlastnejsie ze zvracia cistu vodu , este keby ide z neho kyselina o.k...asi by som hladala dalej po pricine...lebo na 5rocne dieta je 1,7l vody okrem inych tekutin dost...
u nas v skolke daju detom ked pytaju a maju dokonca kuchynske hodiny a raz za hodinu sa musai deti napit tie co si este nevedia same pytat...
@majulino bud zmenit skolku a v pohode aj oficialnu staznost na zriadoveatela (mesto/obec) ... ak nechcesmeni skolku, vezmi papiere od lekara, chod za riaditelkou a trvaj na dodrziavani ppitneho rezimu, lebo inac budes riesit oficialnu staznost, trebars aj Regionalny urad verejneho zdravotnictva, alebo co. jednoducho dieta nema co byt smadne. a ries to na rodicovskom (ak nejake bude este)
@majulino to je cele nejake divne.. Ved tie deti sa vedia napit sami minimalne tak,ze idem.na wc a napijem sa aspon z umyvadla vody po umyti ruk..
Ako moja nepila 2mesiace a nejedla asi 3mesiace v skolke,ale nikdy neskoncila na infuzkach.
To skor v sukromnej to tak bolo,ale to mala 4x gastritidu,z toho 2x sme to ustali doma,raz expektacne a raz nemocka.
Ak tvoj je ok podla doktorov,tak nech ti aspon vystavia doklad,ze prosto musi pit viac ako je bezne v populacii..
@siska53 ano vedia pit , maly si aj chodi uchlipavat, teraz mi aj hovoril ze jemu nechutila polievka a ze preto mu bolo zle ale zrejme ma pocul s manzelom sa rozpravat ze ho prelozim inde ak sa to nezmeni,
@sense zaludocne stavy zacal zvracat az ked sme isli na pohotovost, dovtedy akoby mal ulne prazdny zaludok iba vodou naliaty, preto si aj myslim, ze im v skolke zvracal, lebo obed maju cca o 12:30 a ja som pred 15 bola pre neho a pri prvom zvracani ani kusok jedla iba cista voda, zrejem som sa zle niekde vyjadrila
@majulino no ešte som sa nestretla aby učiteľka nenaliala deťom vodu. Ja to ani neriešim, mladšie povedia keď už nemajú v šálke a predškoláci len povedia že si idú naliať vodu alebo čaj. Učiteľka im tú vodu alebo čaj nenosí, stále nosia z kuchyne. Keď bude najbližšie rodičovské tak nech sa ozvú a spýtať sa učiteľky prečo má problém naliať vodu.
@majulino akože, tiež sa prikláňam k tým mamičkám, u ktorých pochopenie nenájdeš. Ak ide budúci rok dieťa do prípravky, tak hádam by si už aj Ty mala vedieť, že učiteľka počas toho ako niečo riešia, nemôže predsa dávať každému dieťaťu to, čo si zažiada. A ak dostane pohár vody k desiate a pohár k obedu a ďalší pohar k olovrantu, tak hádam 20kilovému dieťaťu toto nemôže byť málo. Ak máš pocit, že Tvoje dieťa má zdravotný problém, tak po ňom pátraj spolu s lekárom, ale nerieš to, že nejaké učiteľka neskáče ako píska Tvoje dieťa.
@ivetkab. necakala som ze mi hned budu vseci pritakavat no aj ked si podla tabulky preratam tak ako pises ty 3 pohare vody za 8 hodin je malo nielen na odspeleho ale aj na dieta najma ak sa chodia poprechadzat a vybehat vonku, do predpripravy ide az buduci rok no tento problem sa taha uz dlhsie ako pol roka, nema s tym problem len moj syn ale aj ine deti z tejto triedy a nemaju problem s obomi ucitelkami ale iba s jednou.
ja lne chapem ze ucitelky maju aj ine deti a iny program ale preboha nedat pit dietatu lebo predchvilou pilo? bola by som zvedava ako by si reagovala ak by islo o tvoje dieta
@majulino môj syn je teraz predškolák a tiež viac pije a aj sa viac potí. Ja mu dávam ráno do škôlky fľašu s čistou vodou. A pred tým než idú na vychádzku tak si cucne a potom keď prídu tak prvé čo, tiež si cucne. Skús to takto a v každom prípade by som pátrala po príčine jeho stavu
pozrite, mozno ich v skolke nalievaju siropovou vodou, alebo sladkymcajom a malemu to nechuti/nie je zvyknuty/ neuhasi smad. to jeozajproblem, ked povie ucke, ze je smadny, aby mu dovolila ist sa napit cistej vody na wecko? ja este prducha v skolke nemam, netusim, ako to tamchodieva. alecita si jedalny listok, ked kocikujem,a teda na pitie sirupova voda, limonada a podobne.
... inac, paci sami napad s flaskou v skrinke pred/po vychadzke. ale totiezmusiodobrit ucitelka, resp o tom vediet.
necitala som vsetky komentare, ale teda to co je za skolka, kde nedaju detom pit????? ja som mala tu cest s 3 skolkami lebo sme sa stahovali a druhy syn uz chodi do novej, ale v kazdej skolke ma dieta na tacke v triede svoj pohar oznaceny menom a bud v dzbane alebo v brita kanvici je tam voda, ak je dieta smadne tak mu ucitelka naleje, pripadne tym najmensim naleju ucitelky a ponukaju. Isla by som za riaditelkou a snazila sa to s nou riesit, drzim palce!
@majulino ??? sorry, ale ak by aj dieťa aj počas tých najväčších horúčav, doma hneď ráno vypilo pohár čistej vody, v škôlke na desiatu ďalší pohár vody, na obed ďalší pohár, na desiatu ďalší pohár......za predpokladu, že mu v triede asi tých xy hodín slnko nepraží priamo na hlavu nemá dôvod byť dehydrované!
a teraz keď je vonku ráno príjemných nad 10 a poobede príjemných nad 20 už vonkoncom nie.
tvoje dieťa vracalo z niečoho iného.
alebo fakt nepilo doma min. deň nič, a v škôlke od rána stálo na pražiacom slnku bez kvapky vody.
ak nemá žiadnu špeci diagnozu jednoducho nemôže byť po škôlkárskom pitnom režime pri týchto teplotách dehydrované.
@majulino taký problém má väčšina detí v triede? teraz neviem či väčšina detí nedostane piť, alebo fakt väčšina detí skončí raz do týždňa s dehydratáciou, vracaním na infúzkach......
ak vracia v škôlke viac detí tak je omnoho pravdepodobnejšie, že tam koluje nejaký bacilko, vírusko ako to, že deti sú všetky dehydrované.......
@katarinamarkova co je podla teba normalny skolkarsky pitny rezim? lebo u nas napriklad rano dostanu pohar mlieka nie kazdy to chce/pije, rano doma nas napriklad vypije mlieko, ale su deti co si cucnu trochu vody (napriklad nasa starsia dcera), takze nema tekutiny skoro ziadne, potom idu von, behaju na skolkarskom dvore alebo idu na prechadzku , k obedu maju sirup alebo nejaku inu gebuzinu a na olovrant podobne....takze smadna som len co to pisem🙂 podla mna detom treba pit viac ako pri len pri jedle, tot moj nazor
@majulino ako nehnevaj sa na mna, ale ak by dieta hoci aj CELY (jeden) DEN NIC NEPILO, tak neskonci na rehydratacnom roztoku. A doma mu snad napit date.
Radsej patraj po tom, preco ti dieta zvracia! Urcite to nie je preto, ze mu ucitelka v skolke neda napit 😨