Problém s pitím vody u 10 mesačnej dcéry

werony_n
23. mar 2022

Ahojte baby, chcem sa opýtať či ste sa niektorá stretla s tým, že im dieťa nechcelo piť vodu z fľaše. Mliečko pije v pohode, ale vodu len na lyžičku. Ako ste naučili detičky. Fakt som zúfalá lebo keď sme niekde vonku neviem jej dat napiť vodičku keďže nechce z fľaše.

sandyan
23. mar 2022

My sme mali ten isty problem,v podstate aj mame :( za den vypije max 70ml vody aj to v postielke pred spankom.. pred tym to bolo horsie,skusala som na lyzicku, striekackou proste hroza

tanyan
23. mar 2022

Vyskúšaj pohárik so sosákom napríklad. Aby nebola rovnaká fľaša (cumeľ) a iný obsah...

oblecenie99
23. mar 2022

No nepoteším ťa, ale ak nebude chcieť piť, tak nebude... u nás to bolo už tak zlé, že som sa na vodu vykašlala a skúšala iné. V DM sa dá kúpiť taký bio džús (jablkový), ktorý je vhodný tuším od 5. mesiaca... ? Tak ten som riedila dojčenskou vodou a toto mu už chutilo a vypil. Teraz má už dva roky, nemá problém vypiť aj vodu, bez všetkého. Dostáva aj čaj, stále aj ten zriedený džús, ale chutí mu aj voda, striedame to, a nie, neprivykol si takto na sladké, dokonca mu sladkosti vo všeobecnosti ani nechutia. Je ešte taký nápoj v prášku (SUNÁREK), má to viac príchutí, ten by ste mohli tiež už kľudne skúsiť. Alebo nejaký slabší čajík, ak nechce, môžeš kľudne trošilinku jemne dochutiť cukrom.

petamich
23. mar 2022

@werony_n nas maly nechce z nicoho ineho iba Nuk poharik, ktory si vie chytit do ruk 🙂 odporucam otestovat, uz som tiez bola zufala - ma 8M

alebo kupodivu mu to ide aj z tej malej plastovej Lucka flasky so sosakom

janka_266
23. mar 2022

@werony_n poldecakom, 360stupnovym pohárom, na rukách, keď ho mám, tak sa ideme napiť spolu, najskôr sa napijem ja a potom si pýta aj on, ale musí to byt z toho istého pohára,

oblecenie99
23. mar 2022

@petamich My sme tak mali AVENT fľašu s tou slamkou, čo pomaly niekde stojí 11 € a nedá sa už nikde dokúpiť náhradná slamka s tým sosákom a vždy, keď to už bolo v stave že "to už fakt nedovolím aby z toho pil" tak sa kupovala komplet nová fľaša.. iné nechcel.. išlo ma poraziť.. :D

petamich
23. mar 2022

@oblecenie99 zeby som pre istotu kupila ten Nuk sosak do zasoby 😂😂 tak to byva, ked sa na nieco naucia, aspon, ze mojkaca nemame, lebo kamoska teraz zufalo zhana Vevericku co sa uz neda kupit, lebo stratili

katulienkax
23. mar 2022

nuz nie kazde dieta chce pit cistu vodu, dcera uz ma 10r a doteraz moc nechce - malo vypije a mozme sa aj poskladat. tak jej davam co chce aj dzus aj caj. napriklad mna z cistej vody natahuje, ja som skor cajova - malo osladeny . Ako dam si nasilu aj tu vodu ked treba ale ked nemusim nedam si

oblecenie99
23. mar 2022

@petamich Áno, našťastie mojkáča nemáme, na každý deň má nejaké iné autíčko, čo ide s ním do jasličiek, proste v ruke niečo musí byť, ale nič konkrétne :D Ja sa pamätám ináč, keď ešte sa predávali tie náhradné veci dokonca 2 v jednom obale, a povedala som si, že potom kúpim, keď bude treba, a potom už nemali nikde, všade sa uvádza, že predaj ukončený. Tak ja aj radím si zabezpečiť zásoby :D

katkaseiner
23. mar 2022

skus naucit na poharik.. vodu mozes z flasky naliat do poharika a pripadne doliat ak dopila... dcera sa s flasou s cumlom vzdy len hrala...

elizabet173
23. mar 2022

@werony_n daj jej pohár, prečo z fľaše? Má desať mesiacov, môžeš aj slamku vyskúšať

andreatytler
23. mar 2022

@werony_n Toto je velmi bezny problem. Nestresuj. Ak stale pije mliecko, ma dost tekutin.
Treba skusat vsetko mozne. Striekackou, poharom, stamrlikom, detskym poharom, slamkou, sosakom, inou detskou falsou ako tou co davas mliecko, na striedacku s tebou zo svojho pohara, pridat do vody trochu citrona, nukat 30x za den lebo pije len 1-2 dusky.
U nas pomohlo dost nukat pocas jedla. 2 hlty jedla a dusok vody a tak dokola.