Problém s kúskami jedla u ročného.

livs25
23. sep 2019

Ahojte môj synček má 12m... Prikrmy papa pekne no žiaľ len zmixovane...ma už pár zúbkov ,no keď mu dam hryzkat napríklad zemiačik tak mi ho vypluje...čiže vlastne keď zaciti, že to nie je zmixnute tak to hneď vypluje,ale to robí len pri varenom... Keď mu dám jabĺčko tak pohode si sám hryzka... Máte nejakú radu ako ho naučiť na nemixovane.?

klarissa25
23. sep 2019

Tak prestaň mixovať a len popuc vidličkou... Postupnr si zvykne... Ja som teda nemixovala vôbec rovno som pucila.

galioska
23. sep 2019

@livs25 chrumkat mal.uz skôr, ťažko sa bude učiť na kúsky, ja napríklad som stará a tiež kúsky napríklad v zemiakovej kaši nemám rada, hihi

deti95060810
23. sep 2019

postupne mixuj na väčšie kúsky - nie tak dokonale do hladka a potom už len popuč vidličkou.... Tiež nemám dobre skúsenosti s mixovaním.....potom sa dieťa nie a nie naučiť jesť nemixovanú stravu....
V Skalici je jedna lekárka ktorá sa týmto de´tom venuje....

bubibu
23. sep 2019

Podľa mna je to individuálne, a záleží od dieťatka. Moja dvera jedla väčšinou všetko iba mixované do toho roka. Postupne som začala iba pucit a dávať celé kúsky a úplne bez problémov. Skôr mi to prišlo na od toho ako jej zúbky postupne rástli a potom už super papala

deti95060810
23. sep 2019

Takže v Skalici je to Barbora Búnová.... kontakt si vyhľadaj na nete....Môžeš daný problém konzultovať aj po telefóne....

janazajidova
23. sep 2019

Môj nechcel kúsky keď som mu ich kamuflovala do mixnutého - napr. som mu do kaše hodila pár zemiakov na kúsky, tak kašu obcuckal a kúsky vyplul, ale keď som mu dala malinké kúsky zemiakov pred neho (uvarený zemiak na malinké kocky nakrájaný) tak si pekne rukami bral a papal - cca od 12-13 mesiacov si už vie brať sám rukami. Proste ked vedel ze su to kusky tak ich jedol, len zakamuflovane to nemal rad.

kika831
23. sep 2019

@livs25 chce to len cas- skus cast zmixovat, cast popucit a pomiesaj. Treba postupne pridavat vacsie kusky do rozmixovaneho. Aj nam to trocha dlhsie trvalo, mali sme problemy s vacsimi kuskami jedla. Ale ono sa to casom urcite upravi.

horalka1986
23. sep 2019

Prave sme prisli od rehabilitacnej a presne tento problem som jej popisala. U nas este je aj tak ze ako nahle zaciti kusok jedla tak ho v celku prehltne a na to sa zacne dusit a vsetko vyvrati. Alebo da do ust a hned vypluje. Tiez ma rok. Poradila nam orofacialnu stimulaciu. Najdi si na youtube,je tam dost videi. Plus nam ukazala este dalsie 2 body, jeden na spicke brady a druhy na spodku sanky. Pred kazdym jedlom treba vymasirovat. My sme to robili este na jiske ked sa narodila kvoli saniu a velmi to pomahalo.

tana85
23. sep 2019

dcere som uzkostlivo mixovala snad do roka a pol, strasne som sa bala, ze sa niecim zadusi. a tiez nemixovane nechcela, ale prisiel den, ze som jej skusila dat nemixnute a uz nebol problem. nikdy som nehladala ci je to tak spravne alebo nie ci ako ma jest. ze jab,ko chrume aj cele je dobre, mozno je to len o konzistencii jedla. netrapila by som sa tym, my dospeli tiez mame rozne tempo ked nieco nove skusame.
syn naopak dost skoro si pytal z mojho taniera cele kusy a zul, tesil sa z toho.

evkao
23. sep 2019

@livs25 ja to nevidim az tak cierne... moj syn tiez nezjedol ine ako mixnute, skoro az do dvoch rokov, ale napr. rozek v ruke obhryzal jedna radost 😀 postupne som mu zacala pridavat do jedla kusky zemiakov, nemixovanu ryzu, ale to vsetko az okolo 21 mesiacov, a teraz uz zje uplne v pohode vsetko

tana85
23. sep 2019

nedavno som citala na dennikn, ze to moze potom sposobit nejake problemy s recou lebo pri zuti sa posilnuju aj svaly potrebne na spravnu vyslovnost. ale ak ine veci pozuje aj cele (jablko, korku, rohlik, slivku), tak naozaj len ponukat a on k tomu dozreje

vendulka80
23. sep 2019

Moja svagrina takto postupovala pri synovi s požehnaním svokry do 5 rokov života. Aby sa chudiatko s niecim nehodou nezadusil. Výsledok? Chlapec ma 12 rokov a jednoducho nevie žuť. Okrem tvarohu, sem tam jogurtu a samozrejme hranoliek nezje nic ine. Ziadne maso, ovocie.
Mojim detom uz ked vyšli prve zuby tak nieco chrumali. Samozrejme ze nikdy nie osamote ale ked davas dieťaťu kúsky a si pri nom tak nerozumiem, preco by sa malo zadusit. Ved intuitívne asi kazda mama vie, co v takom prípade robit.

ola101
23. sep 2019

hmmm podla mna maju tuna kocky pravdu. uz nemixuj ked tak popuc a nechaj tam aj nejake tie kusky. si si ho tak naucila a jemu sa proste len nechce hryzt a omielat v ustach nejake tie kusky

marguay
23. sep 2019

Nastuduj si metodu blw. Mozno este pomoze, aj ked uz je dost neskoro. Ja som nemixovala jedine jedlo.

majusska202
23. sep 2019

Určite prestať mixovať zvykne si popucit. Mamičky škodia tým že mixuje pretože sa deti neucia žuť. A tým netrenuju veľa svalov na tvári. Mne v rodine logopeda a vravela nám že dnešné deti nieže nevedia rozprávať oni nevedia preto lebo nemajú kopec svalov vyvinutých a to preto že napriklad nezuli lebo im mama mixovala. Môj syn mal v roku dva zuby a normálne pozul maso

lubi40
23. sep 2019

@livs25 chlebik ti spapa? Alebo skus cestoviny. Alebo ako pisali predo mnou, nekamufluj, prosto daj na tanierik kusky nech si berie rucickou.

selest
23. sep 2019

Nas ma problem ked zamiesam kusky do mixnuteho jedla. To si potom vybera z ust.a kuka co som mu tam zas dala. Ked mu dam normalne len cely zemiak tak ho spapa. Sem tam sa hra s kuskami a ja ho necham ale vzdy to nakoniec zje. Davam mu chrumky keksiky piskotove, banan na kusky, chlieb, zeleninku...a s tym sa uci zuvat. Casom sa nauci

martinasz13
24. sep 2019

Baby pripojím sa, mám 9,5 mesačnú dcérku (predčasniatko 32tt) máme 8 zúbkov a tiež mi moc malá nechce väčšie kúsky, len mixnuté.. a bojím sa či som niečo nepokazila, skúšam jej dávať aj len popučené ale zje mi tak cca 5-10 lyžíc a už nechce pritom viem že je hladná 😔 .. myslíte že už je “dosť veľká” na to aby zjedla aj väčšie kúsky? Som z toho na nervy a mrzí ma že som to nechala zájsť až sem.. 😏

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
livs25
autor
28. okt 2019

Ďakujem vám každému za rady ♥️ dnes už máme toto vyriešené , papáme pekne 😀 samozrejme keď zaciti mäsko tak ho vypluje,ale to už je len detail 😀