Potrebovala by som poradit, mozno povzbudit. Moje skoro 3 ročne dieta je slaby jedak od prvych prikrmov. Casom sa to trochu zlepsilo, aj ked ziadna slava to nie je. Ma par jedal, ktore tocim dokola. Nastupil do jasli, kde nezje absolutne nic, preto musim po neho o 12 chodit, lebo si nevezmu na triko, ze im od hladu odpadne. Trapi ma to, lebo inak si rychlo zvykol na jasle, neplace, pani ucitelky ho pochvalia, ze je zlaty, mily, poslucha. Ma doma niekto takeho nejedaka, zlepsilo sa to casom? Berie vitaminy, D C B. Nejedava sladkosti. Nove jedla ani neochutna, keby aspon dal do ust a povedal, ze nechuti, ale on tomu neda ani sancu.
my máme 3,5 ročného a sme na tom podobne, našťastie občas na obed v škôlke niečo zje, mäso nechce skoro vôbec, nečakala zje len zemiaky, ryzu, suché cestoviny....v bývalej škôlke mu dávali aspoň suchý chleba...stale dúfam, ze postupne sa to vylepší a myslím, ze sa to aj postupne zlepšuje. treba len vydržať 😉
@elizabet173 nezje tam ani tie jedla, co doma zje. Nezje ani suchy chlieb, nic. Mlieko uz nepije. Mozno to bola chyba, lenze ja som potrebovala, aby jedol, kedze mal nizku hladinu zeleza. Je to kratka doba, len nemam ako vyskusat, ci ho hlad donuti jest v jasliach,kedze rano zje vyzivu a do 12, kym po neho pridem, vydrzi.
@smileba a moze tam byt cely den? Doma papa tiez slabo? Ci uz co sa tyka množstva alebo len tie iste jedla?
Vela x sila kolektivu zaberie a dieta sa rozje aj tam aj doma(moja bola tak🙏🏻)ale ked prenho musis chodid o 12 tej tak to je naprd….
@hennyinnsbruck presne v to som dufala, ze ine deti a hlad ho "donutia" papat. Takto to bude stale dokola, rano sa naje, vydrzi do 12 a potom sa zase doma naje. A dostala som aj dobru ponuku na pracu, tak som z toho trochu nestastna a neviem, co mam robit. Ci mu o jedle rozprávať, ze musi papat, ked chce byt dlhsie s detickami, alebo mu o tom nic nehovorit.
Chapem ta
by som skusila sa v skolke porozpravat nech to skusite aspon 2-3tyzdne na cely den… lebo mozno aj ked obed nebude bude olovrant …
@hennyinnsbruck dnes ucitelka hovorila, ze sa porozprava s riaditeľkou, co s nim urobia. Ale inak to nechcu vyskusat na cely den ani jeden den, nie to este 2 tyzdne.
@elizabet173 ver, ze som aj skusala, vydrzi nejest. Ale ako som spomenula, mal problem so zelezom, dlho trvalo, kym mu stuplo na normalne hodnoty. Takze je pre mna tazke nechat ho hladovat.
@elizabet173 ano, urcite mas pravdu v tom, ze to zo mna citi. Preto som to casom prestala velmi riesit, lebo uz ma z toho slo klepnut, ci bude jest, co bude jest, kedy bude jest. Len teraz, ked nastala ta situacia v jasliach, tak som znovu pri tom, ze to velmi riesim😞
ahoj,už som to písala v inej téme,moje dieťa dva roky v školke nezjedla absolutne nič,ale naozaj nič.Tretí rok suchý chlieb,precedenu polievku a čaj.Nič sa jej nestalo,už je dospelá,vtedy to neriešili.
moj bol od narodenia slaby papkac, a je nim aj doteraz. Zo zaciatku tiež v skôlke skoro nic nezjedol (možno 1 odkusnutie chleba, 2 zemiaky,...) ucitelky ho nenutili, a ja som ich na to upozorňovala, že neje. Ale mal spoluziaka co naozaj nezjedol NIC a chodil na cely deň.
@kormino waw, nic, ze fakt nic, no toto je moja nocna mora. Ja by som to rada vyskusat, aspon na den dva, aby tam bol cely den, ci ani to ho nedonuti jest. A doma vam jedavala?
@chadkroeger ono asi veľmi zavisi na danom zariadeni, kam dieta chodi, tu mi to rovno povedali, ze ked neje, tak nemoze byt cely den.
@elizabet173 netvrdim ze sa rozje ale za pokus by to stalo … ale ked ucky budu proti skusit to ,tak to je zle no….nechapem takyto pristup ucitelov.neumre od hladu ked skusia,mali by vyjst v ustrety a nie zoberte si dieta o 12tej lebo neje🫤
A pediatricka by ti nepredpisala/neodporucila nieco na povzbudenie chuti do jedla? Su take sirupy pre deti.
@kataka10 skusim sa spytat, ale vzdy ked jej to spomeniem, ze ma problem s jedlom, tak ma odbije, ze vyzera dobre, nechudne a tym to pre nu hasne.
@elizabet173 sak toto…😒
Doma to potom dohnala,ale len jedla,ktoré mala rada.Do dnes zje asi 2 druhý polievok,10 druhov hlavného jedla a 5 druhov ovocia a zeleniny.Teraz s odstupom času to nevnímam tragicky,ale vtedy som bola s toho nervózna.Vtedy to v škôlke našťastie neriešili.Drzom palce,aby sa dieťatko rozpapalo😘
Daj mu viac na raňajky.
Učiteľkám povedz nech ho jedlom neponúkajú, postaviť pred neho tanier a nevšímať si ho.
Čo syn pije počas dňa?
@kormino dakujem pekne🙂
@nikdenikto cistu vodu, caj nechce, mlieko nechce, kakao nechce, vynimocne si da dzus.
Jaj, poznám to, môj ale jedol v jasliach a vraj aj v škôlke (musím to rýchlo aj virtuálne poklopať klop klop pre istotu.. :D ) keď mi hovorili, že veď mu navar to, čo má rád, tak som sa chytala za hlavu, že také jedlo neexistuje, sú len obdobia, kedy buď všetko zje alebo nič. ALE zistila sa u neho alergia na mliečnu bielkovinu.. no a keď sme na dosť slušný čas (pol roka) mlieko vysadili, veru sa to stravovanie a chuť do jedla zlepšili, a to výrazne. Na poslednej kontrole mal už výsledky našťastie v poriadku, tak sme postupne opatrne priraďovali opäť mliečne veci.
tak keď chodil do druhej škôlky tak áno bol tam celý deň, keď nejedol obed tak aspoň olovrant aspoň niečo, dosť sa s ním tam trápili. teraz je v druhej škôlke a tam mam zatiaľ pocit ze to nejak neriešia ci zje alebo nie...je v adaptacnom procese a chodím po nho o 14.00 momentálne. A doma neskutočne vyberavy v jedle, ako co sa týka množstva zje dosť ale fakt väčšinou suché cestoviny, zemiaky, ryzu, co sa týka mäsa tak jedine mi zje rezeň 😂 a ešte rybie prsty lebo keď je mäso obalené tak to neberie ze je to mäso a ešte šunku spapa na večeru. Dost s nim bojujeme s tým jedlom, polievky ma tiež len nejaké 4 obľúbené a zvyšok nie 😣
@smileba drzim prsty, nech je to stale lepsie a lepsie. Kto to nezazil, tak to nepochopi, ake je to trapenie.
Nasa nastupila do skolky tak, ze prve mesiace nejedla a nepila. Chodila po nu mama tak okolo 15, hned po spanku. Neskor zacala pit, neskor aspon mlieko a do 3 mesiacocv aj jedla. Ona zas sice jedla celkom pestro, ale x jedal tiez nie a navyse, co robi doteraz, raz to zje.. po urcitej dobe to zrazu jest nechce a je to, co predtym nejedla. Ako je ale starsia, tak ten jedalnicek sa rozsiruje a uz menej z neho ubuda. Ma vsak uz 10 rokov.