Dobrý deň mám dcéru momentálne 3 ročnú
Chcela som sa spýtať či niekto nemáte skúsenosť s niečim podobným a ako ste to pripadne riešili. Ked začínala s prikrmami jedla snad vsetko repu brokolicu maso vajicka proste vsetko, neskor sa stravovanie zmenilo na peklo jej strava je každy den teply vyvar okrem toho neochutna ine varene jedlo mam pocit ze sa jej to hnusi ( ani sucha ryza ani zemiaky suche) aj ked som ju nechala dlhsie hladnu a skusila ponuknut nieco ine doslova ju napinalo.... Prosim vas riesili ste niekto nieco podobne? Co vam pomohlo
@dominikaakinimod A tusis, preco sa to zlomilo? Bolo to napr. po nejakej chorobe, pri prerezavani zubov? Alebo to bolo postupne, alebo uplne z nicoho nic?
A teda naozaj jedava len ten vyvar a nic ine? Tym myslim ani keksik, jogurt, mlieko, ovocie, proste cokolvek ine?
@marianarem
Bolo to myslim po chorobe ale uz to trva dlho nieco cez rok... Ano zje aj ine jedlo ovocie kazdy druh, syr, suche cestoviny, suche pečivo ale čo sa tyka vareneho jedla ma normalne odpor az 🥺
@anonym_kaa nezvracala ani nic podobne ze by som ju nutila alebo tak.... Ona milion chuti ani nepozna... Boji sa ochutnavat nove veci...
@dominikaakinimod No choroba vie niekedy zhnusit jedlo aj na velmi dlho. Mne sa to stalo 2x, ale uz vo vyssom veku a zhnusilo sa mi len konkretne jedlo, ktore som jedla tesne pred horsim ochorenim. Ale tak, ze roky ma z toho potom napinalo na vracanie, pritom to boli veci, co mi predtym velmi chutili. Myslim, ze je nejaky mechanizmus v tele, ktory nakoduje, ze "po tomto ti bolo zle, toho sa viac nedotykaj" a reaguje tym napinanim. Hoci ta choroba nemala s tym jedlom nic. Po par rokoch to same odoznelo vzdy.
U deti to moze byt este silnejsie, mohlo sa jej takto zhnusit vsetko varene. Ono to casom asi prejde, ale tak da sa nieco aj medzitym skusat, nejako pomalicky to odblokovavat. Urobit to jedlo napriklad velmi atraktivne na pohlad - nejake placky v tvare zvieratiek, nieco krasne farebne a podobne. Alebo velmi atraktivne chutovo - kludne aj viac osladit na zaciatok alebo tak. A skusat na zaciatok hoci aj len jeden maly kusok alebo par zrniek ryze, to nie je take desive ako mat nalozenu celu porciu. Vhodne su aj hry s jedlom, proste hocico, aby sa vnimanie toho jedla zase prekodovalo na pozitivne, takze spajat to s pozitivnymi zazitkami.