Problém s jedením 19 mesačnej dcérky

zuzkaemka
15. sep 2014

Ahojte babi mam 19 M dcerku a ta od narodenia malo papa, nikdy mi nevypila 150. Teraz co moze jest vsetko nic nechce ani polievocky ani ryzu ....aj ked zje nieco tak strasne malicko 2-3 lyzicky. Davam jej b- kompex, probiotika aj cajik na podporu chuti do jedla a nic ....neviem co mam robit, Doktorka mi radila vyhladovat ....ale kolko krat malo co spapala a obed nechcela Je tu taka ktora ma take dieta doma prosim o radu.

magic08
15. sep 2014

Moj maly je velmi slaby jedak. Zo vsetkeho max 4 lyzicky a dost, viac anj hlt. Moja rada? Neries to, ja to neriesim. Podla mna dieta zje tolko kolko potrebuje. Ak nema ine zdravotne priblemy, prispieva ako ma, tak by som sa nestresovala.

mihula
15. sep 2014

neboj nič,moj syn do šiestich rokov jedol iba suche rozky.Nechcel nič varene,mlieko puding krupica nula bodov.Sem tam surovu cibulu a surovy zemiak.Aha a ešte som zabudla na tyčinky.A ked prišla puberta,som nestačila varit.Chory nikdy nebol aj ked dva dni nič nejedol iba pil.

anetkaadamko
15. sep 2014

my detto...nejedol do dva a pol roka.................teraz si už o 9 ráno pýta obed 🙂

ivka104
15. sep 2014

aj ja mam podobne skusenosti s nejedením mojej dcérky. Bola dojčená do 18mesiacov. Tiež málo jedla, ja som to rátala presne ako ty na lyžičky. Nikdy (naozaj nikdy) sa normálne nenajedla. Boli to naozaj nerváky aj u mňa , lebo som to sústavne porovnávala s inými deťmi. Lekárka mi povedala, že je to v poriadku, že nemám stresovať. Asi jej to stačilo. Nikdy som ju nepočula, žeby si pýtala jedlo. Má skoro 6 rokov a 17kg. Je drobnejšia, ale zdravá chvalabohu. Tvoja malá sa určite rozpapká🙂Neboj, chce to len čas....A hlavne neporovnávaj s ostatnými deťmi, lebo ťa porazí🙂

zuzkaemka
autor
15. sep 2014

ale viete trapi ma to velmi ..lebo velmi malo spapa ma 19m a vazi 9 kil cca 82cm je dobna ...nepapa ani ovocie maso polievky proste nic ...len mliecko 50ml brumik chrumky paradajku, uhorkovy salat. 100ml krupicu...obcas vajicko s chlebikom....kolko krat som jej natruhala jablcko s piskotou a nic

evica01
15. sep 2014

150ml? Co si? Zahod tabulky.
Keby som sa ja mala porovnavat s inymi detmi, tak som na prasky. My sme mali opacny problem. Aj napriek tomu, ze je dcera stihla a mensia, nikto neveril kolko ona pojedla. Teraz nekecam: ako napr. 7 rocna vedela "zozrat" (s prepacenim) polievku, segedin s 5 knedlami!!!, za tym strudlu. O hodinu uz tlacila jogurt. Typicka stastna zena: moze zjest vsetko a ostava chudunka. A to som s nou bola na vysetreni ci nema pasomnicu alebo co :D
Fakt 🙂 Tak hlavu hore. Snaz sa ponukat co len kusok jablcka kazdy den, alebo kup hrozno a tak. Vitaminy treba. V puberte sa vam nezavrie chladnicka, tes sa 😀

katkasofi
15. sep 2014

@zuzkaemka ahoj. Fakt nerieš... Pokiaľ samozrejme prospieva... Moja 5 ročná mi doteraz nezje zemiaky, ryžu a ani cestoviny. Kaša? Rohlik? Chleba??? Bleeee. Zje iba: brumika, croissant, párku, rezeň a sem tam praženicu, fazuľovú polievku výnimočne, jablko, banán a paulu puding. To je všetko. Ma 5 rokov, 18kg a 111cm... Už to fakt neriešim, krv je ok. Skúšala som všetko možné na podporu chuti... Vraj v škôlke sem tam niečo zje. Čo zje hneď letím za kuchárkou v škôlke po recept, uvarím doma a nezje mi to...hm...

petka1075
15. sep 2014

ja mam ten isty problem nastastie kojim a jedine co si pyta je len cicka ziadny zaujem o jedlo nejavi krmim ju pri zapnutom spievankove lebo by nic nezjedla, uz to eriesim

bubinka68
15. sep 2014

@zuzkaemka Ahoj ja mám 2,5 mesačné dvojky z ktorých jedna je papkáč a druha vôbec. Má 10,5 kg a okolo 88cm. Tak si asi vieš predstaviť ako vyzerá. Druhá mám viac ako 13 kg co je viditeľný rozdiel. Na začiatku som to veľmi riešila, lebo tie rozdiely začali byť veľké a viditeľné a aj s jedlom to bolo tak. Jedna zje všetko, čokoládu vymení za akékoľvek ovocie, alebo zeleninu. Tá druhá nič žiadne ovocie namiesto toho jej dám výživu čo niekedy zje 1 lyžičku.. Najobľúbenejšia rezančeková a paradajková polievka tak ich máme na obed najčastejšie 🙂 a palacinka, ale len čistá a ešte chlebík, ale musí tam byť kečup a ešte aj mlieko. Ostatné jedlo je zlé a fuj. Nemôžem povedať žeby ma to netrápilo, lebo mám s čím dennodenne porovnávať, ale zasa je zdravá a to je základ. Lekárka mi vravela, že deti od hladu nezomrú, oni zjedia to čo potrebujú. Tak ti prajem pevné nervy a nechávaj tomu voľný priebeh, aby si nevytvorila odpor k jedlu a uvidíš čo prinesie čas.

vebinka25
15. sep 2014

@zuzkaemka Ahoj moja malinká má 2,3 roka a teraz po chorobe mala 9,5kg a 84cm a pribrali sme na 10,4 čo je rekord. Nevyzerá vôbec chudo boli sme aj v nemocnici kde pri chorobe jej porobili vyšetrenia je presne niekde na hrane tabuľky. Takže pre upokojenie tvoj drobček je určite vyššie. Mám kamarátky čo majú také isté deti alebo boli v takom istom veku také drobné teda mi ako rodičia tiež nie sme vysoký. Počkaj ešte na škôlku alebo jasličky tej mojej tam chutí keď papajú iné detičky a doma to bolo to isté čo vravíš ty. Skus si na nete nájsť kalkulačku pre bmi deti a uvidíš sama. Možno sa opakujem, ale nečítala som všetky príspevky paa

zuzkaemka
autor
15. sep 2014

dakujem vam velmi .....citam ze nie som sama🙂ale to je strasne ....a teraz je to horsie lebo jej idu zubky a papka mi este menej ... je slaba:(

domix58
16. nov 2014

Ahojte, syncek ma 17mesiacov do teraz papal vsetko bez problemov a posledny mesiac mi zacal vymyslat...ranajky mi odmieta sem-tam nieco spapka obed zje ale nie tolko ako niekedy...Mliecko stale vypije s tym problem zatial nemame. Poznate to aj vy? je to normálne?

almea
16. nov 2014

@zuzkaemka U nas to preslo az ked nastupil do skolky. V 1 r. 8,8 kg, v 2.r. 10,7 kg, v 3r. 12,5 kg a 94 cm. Vysetrenia vsetky v poriadku, len cely den nechcel nic jest. Citila som sa ako najhorsia mama na svete. Zurila som, prosila, zabavala, nechala ho tak a nic. Rano 1 dc mlieka, olovrant pol jogurta, obed 5 lyzic polievky, potom 3,5 hod. spal, potom zas ledva nieco zjedol a bol vecer. Nechcel jest ani sladkosti, takze nepapal ani piskoty, chleba, rozky. Fakt neviem z coho zil. Asi z mojho mlieka. Kojila som do 2,5 roka, kedze nic nejedol.
Za 2 mesiace v skolke pribral na 13,kg a vytiahol sa o 2 cm. A zrazu si zacal aktivne pytat jest.

zuzkaemka
autor
16. nov 2014

@almea tak moja mala na 21 mesiacov vahu cca 9,5 kg a 84cm..... sladkosti a slane chce s tym neni problem....ale s polievkou je problem .......ja tiez neviem z coho zije ja som nekojila. Mala malo cez den spapa jen na nervy ... nemozem povedat ze nic nespapa stale nieco pozobka🙂ale neni to podla mojich predstav.

lucka188
7. dec 2014

@zuzkaemka Ahoj tato tema ma dost zaujala lebo mam podla mna najchudsie dieta minimalne na slovensku. Je predcasniatko a pri narodeni mala 900g cim si vysvetlujeme jej extremnu stihlost, ale co je vela to je vela. Momentalne ma 18 mesiacov, korigovane (podla toho kedy sa mala narodit) 15 a ma cca 7,5kg a 77cm. Boli sme uz aj na gastre a vsetko ok, vraj ma asi mensi zaludok, ze to u tychto deti byva. A ked si k tomu pridam ze je velmi ziva problem je na svete. Papame speci kaloricke drinky co nam predpisali, aby sme aspon trosku priberali.

cinicka
29. dec 2014

baby, brumik obsahuje maltodextrin - konzervacna latka, ktora je vysoko navykova a deti potom odmietaju jest varenu stravu, viem, ze ta latka byva napr. aj v ryzovom mlieku

mirkakab
29. dec 2014

@zuzkaemka ahoj, mám 8 ročnú ktorá zje veľmi málo. raz som sa nahnevala, išla som lekárke na odbery a vyšli jej veľmi dobré výsledky. Lekárka sa ma pýtala "poznáš nejaké dieťa, ktoré zomrelo od hladu?" no nepoznám. "tak nerieš, pokial nieje unavená a malátna." a poviem Ti tiež mi to bolo lúto, kedže mám ešte mladšiu a tá by zjedla aj nás 🙂 no postupom času som si zvykla. Ako dnes mala na obed 2 lyžice polievky a 2 malé zemiaky a bolo dojedené. no čo mám s nou robiť. energie má za troch 🙂

siska53
29. dec 2014

@katkasofi no u vas by som vylucila z jedalnicka vsetky tie somariny. Moj ma 4,9r.,112cm a 18,1kg,ale ten teda je iny srotovnik. Su samozrejmz veci co nezje,ale teda tych tak vela nie je. A akonahle nechce jest riadne jedlo,ziadna sladkost nehrozi. To iste aj pri malej. Ta tiez nie je tucko,ma 89cm a 11,4kg.cize taka akurat postavicka,no ona tiez ma obdobia,kedy papa zle -ked jej idu zuby (este jej chybaju posledne 4) a ked ke chora (aj obycajny sopel). Ale neriesim a hluposti prave vtedy nedavam uz vobec. Teraz mala vynimku na horku cokoladu,lebo mala hnacky a dr.kazala aj tu davat,ale to bola vynimka.
Ono je najhorsie nutit dieta jest. Nasi sa o to pokusali,ale neuspeli,tal to nechali tak,no somariny mi namiesto toho nedavali),u mna bol aj vazny dovod-predsienovy defekt), no a teraz okrem masa,surovej uhorky a cervenejo melona zjem vsetko,vratane darov mora ci slimakov.

pepadepa
16. jan 2015

Moj má 17mesiacov. Tiež nechcel jesť, najnovšie ku každému jedlu papá kečup. A musíme nakrmiť akože aj 2-3 zvieratká. Najprv dám akože zvieratkám a čo zostane na lyžičke, to spapá. Aj cestoviny, aj zemiačiky, aj ryžu... všetko s kečupom, ale spapá! Skúste takto oklamať svoje detičky... dúfam, že ho to raz prejde a začne aj normálne jesť... a ešte má mániu na uhorky.. nastrúham surovú uhorku a to mu tiež dávam na každú lyžičku, aj hrášok, kukuričku... robte oči, ústa, nos... pomaly objedia celú tvár.. bude to pre nich veľká zábava a zároveň sa aj najedia a ani nebudú vedieť ako.. u nás to tak funguje... tiež máme s tým problém, že nič nechce... toto jediné funguje... a mliečko veľmi ľúbi ale s medom.. je zdravý, 92cm a 13kg. Myslím, že na jeho vek celkom fajn. 🙂 veľa šťastia!!

pepadepa
16. jan 2015

A ešte som zabudla.. tiež mu nedávam moc sladkostí a somarín... len vtedy, ked je takto najedený na ranajky, na obed na večeru... medzitým si niečo zobne... alebo mu nakrájam ovocie, nechám v obývačke na stole a počas hry si aj sám berie..alebo mu dám do ručičky, sem tam odkusne a tak... treba takto skúšať..
koľkokrát mi počas prechádzky zje 1/2banánu a ani nezbadá, ked okukáva stromčeky a tak..

alex456
12. feb 2015

moj maly ma 17 mesiacov a tiez malo papa moc to neriesim....vyzera a ma sa k svetu..... 🙂

jahanka
25. feb 2015

Ahojte, ako citam nie som sama co sa trpim pre jedacke maniere mojej dcerky. Ma18 mesiacov ale nechce mi kusat jedlo, pritom zubky ma. Vsetko musim mliet a aj to s velkym doprosovanim aby nieco zjedla. Na cerstvu zeleninu alebo ovocie ani nekukne maximalne zje postruhane jablko a potlaceny baban. Jedine co mi zje bez reptania je jogurt a kase. Cez den pije minimalne tekutin ale vecer a rano vypije180ml. Chce to naozaj len cas? A odmieta mi sama papat nechava sa len krmit aj to pri telke alebo pri knizke ktoru citame, inak mi nechce jest. Tiez nakrmime vsetky zvieratka a potom je aj ona. Najoblubenejsie zvieratko je pavucik 🙂 Ten zabera u nas aj na umyvanie zubkov, na upratanie hraciek, no proste pavucik vsetko vidi!!! Aspon nejaka pomoc 😀

bella_bianka
8. mar 2015

@zuzkaemka

Moja mala ma 20 mesiacov a ma asi 8.5kg a 85cm .. tiez taky drobec 🙂 akurat som ju prestala kojit a teraz sa len zacina rozjedat .. doteraz tiez len par veci zjedla a vo velmi malom mnozstve .. a vacsinou same blbosti .. teraz sa to trosku lepsi .. aj vam sa to zlepsi, uvidis .. netreba ju nutit ..

jahanka
9. mar 2015

@bella_bianka Dakujem za povzbudenie, pomaly sa to lepsi, dokonca nam baba zacala naberat v lickach z coho sa tesime. Tak nech nam rastu do krasy fesandy 🙂

bella_bianka
10. mar 2015

Hlavne nech su zdrave 🙂 dobre bude, uvidite 😉