Príznaky hladu u bábätka

21. nov 2021

Ahojte prosím aké sú príznaky hladu u bábätka? Okrem placu.?
Moje dieťa je plne kojene ale stojíme na váhe. Ma 2 mesiace a 10 dni.
Po nakojeni neplače, je spokojný… som zúfalá.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
danielahamar
21. nov 2021

ako dlho stojí na váhe a ako viete, že stojí na váhe, vážite ho po každom kojení, či vôbec vypije niečo? Ak nie, zohnať váhu a vážiť

autor
21. nov 2021

Mame doma váhu a už cca 3t stojíme na váhe.. posielam doktorke aj váhu, že aká je, koľko pribral.. a stále nič…

pribinak
21. nov 2021

Tak ale musíš rátať aj dĺžku, mizno tvoje bábätko rastie práve teraz viac do dĺžky. Má pocikane a pokakane plienky? Lebo aj to je ukazovateľ spoločného bruska

Inak vážiť dieťa po každom napapani je niečo šialene, teda aspoň pre mna, to by bol pre mna stres a nie pomoc

luccija
21. nov 2021

Možno narástol...lekárka Ti kázala vážiť?myslím, že by plakal, keby bol hladný.Vahu by som nepoužívala len sa stresujes.

denkatn
21. nov 2021

aj ine si vsimaj, ak sa bojis ci nie je chory? ma zdravu farbu? ocka zdrave? reaguje na podnety?

autor
21. nov 2021

@denkatn chorý ?

autor
21. nov 2021

@denkatn jasne reaguje vôbec neplače je spokojný

ivangeline
21. nov 2021

Je to prve dieta? Ma tie pocikane plienky? Je velmi spave a spokojne? Je predcastne?

autor
21. nov 2021

@ivangeline áno prvé, ma pocikane. Každú jednu. Nieke veľmi spave hráme sa po nakojeni, rozprávam mu ukazujem mu hračky a po cca hodine ho idem uspavat. Nieje predčasne

denkatn
21. nov 2021

tak asi s velkou pravdepodobnostou je v poriadku. my nie sme lekarky, len odhadujeme podla nasich babatiek. tak ak by tvoja intuicia citila nieco ine, bež k lekarke!. ale ak je to len, ze sa ti zda ze nepribera, hoci by podla nejakeho clanku na internete priberat mal, tak asi mas prehnane starosti, skus ho par dni nevazit. podla mna babatka nemusia pribrat kazdy den, mozu aj o par dni narazovo.

andreatytler
22. nov 2021

Plac je uplne posledny priznak hladu a idealne je ze dieta je nakrmene este pred tym ako zacne plakat. Priznaky hladu su mrvenie, otacanie hlavicky zo strany na stranu akoby hladal prsnik, mlaskanie, otvaranie a zatvaranie ust, pasticky zatate a dava ich do ust, rucky zohnute tuho v lakti (kuracie kridelko).
Mozno skus kojit castejsie... po zobudeni a aj pred spankom. Mozno sa rychlo zasyti a potom uz ho zaujima co mu ukazujes a potom je uz unaveny a tak zapi, aj ked by mozno nieco zjedol.