Príprava prvého mäska

ssussie
13. feb 2013

Caute mamky,
som tu znova - moja malickost -kucharka zelenacka. Len by som chcela vediet ako pripravit prve masko pre nasho drobceka (7 mes.) 😉 Dam normalne dojc. vodu do toho udrem nakrajane masko (kupili sme morcacie) a varim? A kolko varim? A mozem rovno naraz v jednom hrnci z maskom aj zemciaky (ved aj tak to potom spolu zmixujem)? Ci zvlast? A comu sa vystrihat pri kupe a priprave masa pre dojcata?
Dakujem za pomoc od skusenych mamiciek🙂 .... a kto sa mi chce vysmievat, nech mi vylezie na hrb :-P

ssussie
autor
13. feb 2013

no ja to tu hodim v uplnom prime time a ziadna odpoved - no toto, to sa mi este nestalo 😀

katkas1
13. feb 2013

samozrejme ze to mozes varit v jednom hrnci 😉

dankako
13. feb 2013

No jasne, masko mozes varit v jednom hrnci aj spolu so zemiackami, ja som varila vsetko spolu aj s mrkvickou a petrzlenom a aj inymi zeleninami. No ono...ked varis morcacinu a napr. kuracinu, tak sa to da, ale ak by si chcela hovadzinku, tak skor samostatne, lebo ta sa vari dlho a vsetko ostatne (zemky, mrkva...) by sa ti rozvarilo. Varis dovtedy, kym nebude obsah hrnca makkucky, najma maso. Potom vypni a preced a pomixuj a ked to bude tuhsie, tak prilej vyvar, kde si varila maso a zeleninu a premixuj a vytvor kasicku akurat. 😉 Naucis sa...

liz_lemon
13. feb 2013

ja varim maso vzdy so zeleninou, aj telacie, netrva to dlho, ci je hotove zistis podla toho, ci je uz makke
a vobec nemusis varit v dojcenskej vode, ja pouzivam prefiltrovanu vodu z vodovodu
a ani krajat ho nejak extra nemusis, ved ono sa to potom vsetko rozmixuje

azbestica
13. feb 2013

preco by sa ti dakto smial?...ved normalna otazka
mozes to spravit tak ako pisu mamicky vyssie, ale ja mam iny system ktory sa nam osvedcil
odblanim masko ocistim od tych veci ktore by deti nemuseli a varim iba masko v hrnci zmixnem aj s trochou vyvaru a taku kasicku si ponalievam do nadobky na lad dam zamrazit tak stale rano vyberiem jednu kocku a nemusim sa s tam babrat kazdy den. a je to taka porcia ze akurat. Pripadne ked mas babo s dobrym apetitom tak das 2 kocky.
predtym ked som to varila kazdy den tak to bolo strasne. maso na take male kusky som nedokazala naporcovat bud ho bolo malo alebo vela, pripadne mala uz bola hladna a maso este stale tuhe v hrnci.

andrejka1974
13. feb 2013

Ja varím všetko v kope a varím viacej potom to dám do nadobiek od aventu a ráno vyberiem z mrazaku a mne moja spapa celú tu nádobku tých 180 a má to takej hustej kaše

zmrzlinkams
13. feb 2013

tiež som všetko varila spolu so zeleninkou a od 6 mes. som nedavala dojčensku vodu ale prefiltrovanu z vodovodu 🙂 ja som všetko mixovala lebo mala mi odmietala jesť kusky a pekne dlho až neskor 🙂

zivika
14. feb 2013

ja ked som kupila masko, ocistila som ho, nakrajala na kococky a urobila balicky do mrazaku, cca 30g-50g a vzdy som rano vytiahla balicek rozmrazit a na obed som varila, spolu so zemiakmi a zeleninkou...ked som zabudle vytiahnut s mrazaku, supla som rovno do vody a varila, nikdy sa nic nestalo 😀 no a ked sa ti rozpapa a bude vacsi, kludne si to navar na dva dni 🙂

ssussie
autor
14. feb 2013

@dankako no super - cize ak spravne chapem, tak tych dvadsat minut varit morcacie staci, vsak?

ssussie
autor
14. feb 2013

@azbestica 😀 hej o kockach som uz citala - myslim, ze ho aj mame, tak to skusim aj tak 🙂 A ci by sa mi smiali - vies niektore mamky maju patent na materstvo - aspon si to myslia. Mne ked sa maly narodil, velmi rychlo som sa uzemnila a radsej budem za neschoponu matku, co sa radsej vopred o vsetkom poradi ako za superhrdinku co si bude neskor hlavu do mura byt, co zas posrala 🙂

peanutslm
14. feb 2013

Ahoj, ja som uvarila vo vode tak asi 1 kg mäska, uvarené som s trochou vody pomixovala a nadávkovala do formičiek na ľad, držala som v mrazničke a každý deň len vyberala kocku a varila spolu so zeleninkou, a prílohou, kúpila som viac druhov mäska a to som si pekne zamrazené v kocočkách nabalila po druhe do sáčkov na mrazenie a mäsko som striedala, každý deň bolo niečo iné. Je to jednoduché, netreba sa báť 🙂

ssussie
autor
14. feb 2013

@zmrzlinkams u nas je to podobne - asi by zjedol aj klince ak by boli dobre pomixovane a teple 🙂

dankako
14. feb 2013

@ssussie - ano, 20-30 min. staci, morcacina a kuracina je obdobne masko, netreba aby sa varilo dlho. Ak chces mat istotu, tak pichni vydlicku, ci je makke a je to 😉

zmrzlinkams
14. feb 2013

@ssussie my sme všetko mixovali a dlho lebo mne nezjedla roztlačene jedlo ani za svet až neskor tak mi sme mixovali a v pohode velmi lubi zeleninu a do dnes jej chuti a striedala som jej to ked som robila privarky a u nás veru často mäso nebolo malo kupujeme mäso, u nás skor fičia privarky a rozne omačky 😀

ssussie
autor
17. feb 2013

baby dakujem za pomoc - maso sme povarili, pomixovali dali do nadobiek a zamrazili 🙂 dikiiii 🙂