Príprava príkrmov

karin162
18. aug 2023

Ahojte mamičky. Ako mixujete príkrmy? Vidličkou mi ostávajú kúsky, mixér takisto takú malú dávku nerozmixuje úplne. A tie kúsky dcérke vadia, zabehlo jej, začala sa dusiť a hneď vygrckala. Máte nejaké tipy? A ešte jedna otázka. S prikrmami sme začali len včera, dala som mrkvu, ale nezjedla vôbec nič. Dnes to isté. Nepredpokladám, že zajtra to bude inak. Mám potom zmeniť zeleninu alebo dávať ešte mrkvu, kým zje aspoň štipku?

pribinak
18. aug 2023

@karin162 daj zemiak či cuketu. Nie všetkým deťom chuti mrkva

patka06
18. aug 2023

Nikdy som nemixovala, zeleninu som roztlačila s trochou vody, v ktorej sa varila najprv najemno, nebola to úplná kaša, ale ani veľké kúsky. Postupne ako pribúdali zuby som nechávala väčšie kusy.
Zo začiatku zje lyžičku alebo ani to nie, len oblizne. Je to niečo nové - iné ako mlieko, musí si postupne zvyknúť. Keď sme začínali ponúkla som ochutnať príkrm pred každým mliekom, pravidelne na obed som dávala, až keď začala jesť väčšie porcie.
Nezačínala som mrkvou, zapeká a niektorým deťom nechutí .. moja ju napr, samú nechcela nikdy.
Začala som zemiakom.

kati301
18. aug 2023

@karin162 kup si mixer na prikrmy, napríklad Philips Avent. Najlepsi pomocník ;) napari a rovno aj pomixuje.

andreatytler
18. aug 2023

@karin162 Urcite zmen. Ide o to aby ju to bavilo a chcela to robit. Nas syn mal rad iba tekvicu, batat a cuketu. Vsetku ostatnu zeleninu som davala len po troske k tymto trom zakladom.
Ja som mixovala do hladka, ale robila vacsie porcie a mrazila, alebo mala rozmixovany prikrm v chladnicke 1-2 dni. Nerobila som vzdy cerstvy.
Vela mamiciek radi iba pocutit aby sa dieta naucilo na hrudky, lebo ak sa mixuje do hladka, maju problem prejst na hrudky a kusky. U nas nastastie problem nebol.

karin162
autor
18. aug 2023

@patka06 ďakujem za odpoveď. Cize ste mali pripravený prikrm a ponúkali počas celého dňa?

patka06
18. aug 2023

@karin162 áno, doobeda uvarený čerstvý, ponúkla som keď sa dovaril a potom pred mliekom, keď som predpokladala, že by dcéra mohla byť hladná, brala som to ako šancu, že ochutná novinku, dala som jej koľko chcela zo začiatku 1 - 2 lyžicky
Toto fungovalo týždeň, potom už jedla normálnu porciu na obed zeleninu 1x denne

taktotedanie
18. aug 2023

My sme boli na 3-4lyzickach cez 2 mesiace
Robila som prikrm na 2 dni , dojedala co ostalo..tak mi to mixer v pohode rozmixoval
Ak grca a vadia jej kusky mixuj, netrap dieta vytvoris mu tak nechut k jedlu..

karin162
autor
19. aug 2023

@kati301 ďakujem, idem objednať 😉