Príkrmy u dojčeného bábätka

nssv2
8. apr 2024

Pekny den 🙂

Toto je moje prve babatko, tak skusenejsie mamicky mozem vas poprosit o radu?

Mala bude mat o 2 tyzdne 5 mesiacov, od narodenia je cisto len dojcena, ale posledny tyzden, by vkuse jedla, kazdu pol hodinu, v noci sa mi budi tiez kazdu hodinu. Mam pocit ze uz ju to mliecko tak nezasicuje, cez den to vidim na nervozite obcas sa aj divim (poviem si ved si teraz jedla), ale napapa sa a je spoko, ale len na chvilu😂 poradnu sme mali pred mesiacom najblizsiu mame az 7.5..
Robim jej imunologicke okno, javi zaujem o jedlo, myslite, ze mozem zacat s prikrmami alebo zavolat doktorke a poradit sa alebo to len proste vydrzat?😃

Dakujem pekne 🙂

pribinak
8. apr 2024

@nssv2 zavolaj, prečo ju chceš trápiť keď má záujem o jedlo

jaskolka
8. apr 2024

@nssv2 podľa mňa kľudne môžeš začať prikrmy, však nezje hneď na posedenie misku mrkvy, alebo zemiakov. Ja som tiež začala v 5 mesiacoch, asi aj skôr,hoci boli dojčení, keďže mi skoro očami vyjedali tanier a dcéra doslova hrabla synovi do jedla 🙈😆. Čiže sama si zaviedla zemiakové pyré, bez problémov

kristina210
10. apr 2024

Kľudne začni s prikrmom,malý začínal ako 4.5 mesačný...bude sa vám to možno aj tak meniť,tak kým ma záujem,kľudne daj...môj prvé 2 týždne amok - sní len ochutnať,potom sa rozjedol poriadne a cca o 1.5 cca v 6-7 mesiaci,keď sa mu prerezavali prvé zuby,odmietal jedlo asi aj 3-4 týždne + zároveň mu to mlieko aj chýbalo,mal hustú stolicu a ťažkosti...takže určite,keď si pýta treba dať,lebo nikdy nevieš aké ďalšie týždne Vás čakajú 🙂. A možno aj rastový špurt