Moja slecna bude mat o chvilku 7 mesiacov. Prikrmovat sa snazim od 5 mesiaca. A stale mi zje max 2-3lyzicky, ako od zaciatku. Nejdem sa pytat ako ju prinutit jest, to dufam ze pride casom. Ale idem si o radu na konkretne suroviny. Davam jej mrkvu,batat,zemiak,karfiol,cuketu,brokolicu,mrkvu,petrzlen,cervenu sosovicu,hrasok.+maso alebo zltok. Citala som ze uz by mala mat zaradene aj ovocie. Ale co ked nechce jest zeleninu? Neodmietne ju potom? Mam jej zaradit aj tak to ovocie? Co by som jej este mohla ponuknut aky obed aku zeleninu? Dakujem
Zo zeleniny este cvikla, spenat, hokkaido, kalerab, perzlen, k tomu mozes uvarit bezvajecnu cestovinu, ryzu, kuskus, pseno, pohanku...Nas ma 9 mesiacov, prikrmujeme od 6 mesiacov, tiez tej zelenine neublizil, po asi 2 tyzdnoch prikrmov sme aj tak zaradili do jedalnicka ovocie. To mu chutilo viac, nez zelenina, napriek tomu sa asi tyzden dozadu tak rozjedol, ze uz konecne papa pekne aj zeleninku
Moke deti uz jedli vsetko to čo my, len menej korenia, uz som vsetko rozpucila vydlickou a nemixovala..
Veľmi dobrá kombinácia je - cuketa, batat, mrkva, petržlen, kuracie prsia, ligurcek sušený, rasca. Pomixovat, pridať trošku masla. Vždy som na jednu porciu robila tri kolieska cukety, tri kolieska bataty, jednu mrkvu malú, asi 4 kolieska petržlenu na chuť. Ligurcek malú čajovú lyžičku, na špičku lyžičky rascu. To aj keď nechceli nič jesť, toto zjedli.
Prečo banán a jablko len? Veď využi že su čerstvé marhule broskyne nektarinky …..naše domáce ovocie
Za chvíľu sú slivky aj hrušky.
Daj prvé jablko a potom prídavaj ostatne druhy ovocia
S banánmi pomaly lebo zapeka niektoré deti
Z ovocia už môže všetko. Mám tiež 7- mesačnú a papá zo všetkého to čo aj my. Dávam jej po troške ochutnať a ak jej zachutí normálne spapá všetko.
Môžeš už ponúknuť ovocie. Ťažko povedať ala bude jej reakcia