Ahojte neviem ale snad mi tu niekto poradi. Od 6 mesiaca sme zacali po kuse skusat prikrmy - kasicky doktorka povedala ze este dobre nesedi aby sme zacali podavat kusky…
Pediatricka vsak velmi presadzuje metodu BLW. Problem je ze kasicky velmi nechce za mesiac co sa snazime nechce sam otvorit usta velmi ani banan nejak je to akoby nasilu stale. Vzdy pri krmeni sa otaca zatvara usta obzera dookola, nemam zapnutu telku ani nic. Uz sedi dobre. Robim grimasy a potom otvori usta a dam mu par lyziciek. Je to normalne? Pride mi to ako dvojita praca najskor naucit na kasicky a potom na kusky jedla a aj tak to ide tazko. Rozkrojila som dnes polku malej rajciny a to chcel olizovat ale na rozMixovane jedlo nechce otvorit usta. Je kojeny.
Mixovať nemusíš, stačí roztlačiť vidličkou.
Ano skusala som mu dat lyzicku a ale netrafi sa do pusy a prikrm odleti z lyzicky🙂 ale chapem asi to chce prax
@magnulienka 7 mesačne dieťa nemá koordináciu aby sa samé kŕmilo lyžičkou. Maxismalne si dá kúsok jedla do pusinky
Nirmalne rozmixovať a tak dať jesť
A aj si si hladala info ohladom BLW alebo len co ti doktorka povedala?
A “doktorka” a “pediatricka” je jedna a ta ista osoba?
Ja hlavne nerozumiem, čo ma spoločne to, že ešte nesedí, s tým, ako má jesť.
Kasicky - to myslíš ako rozmixovane bežne jedlo, alebo skutočne kaše, typu ryžová, krupicova a podobne?
Lebo také Kasicky nemusia chutit všetkým deťom, môj syn napríklad ich nechcel dcéra áno.
No a keď ešte len mesiac prikrmujes, nečakaj, že dieťa ti"zblajzne"plnu misku veď v podstate ešte stále sa len zoznamuje s niečom novým. Mam sa to zdá, že ako je to možné, ved to je len jedlo. Ale pre také dieťa je to totálne nové, ine chute, iná konzistencia, musí zapájať iné svaly v ústach, ako len pri sati mlieka.
Daj tomu čas, nestresuj sa, a metoda blv (ja jej vôbec nechápem a nevidím význam) nie je torz nutná pre každé dieťa. Mne sa naopak zdá oveľa väčšie riziko dusenia dat mu kus mrkvy alebo uhorky a určite by som to nedávala dieťaťu, ktoré ešte nemá ani zuby.
Základom je stále mlieko, prikrm nie je náhrada. Keď ti zje pár lyžíc, tak je to úplne ok.
jasné, že sa samé nenaje lyžičkou, ale bude to pre neho hra a ochotnejšie otvorí pusu
@anavixy ano bola som na jednej prednaske o blw ale neviem fakt sa mi zda este maly aby si sam ukusoval z jedla bojim sa se mu to zabehne:(
@jaskolka dakujem teda ved ja necakam ze zje vela ale ze aspon otvori pusu
@lucka_ke aha ok
@magnulienka Tak ja by som na tvojom mieste hladala viac informacii. BLW je skvela metoda, ale netreba ju brat akoze dietatu dam do ruky mrkvu a ono sa hned z nej naje. Tak to vobec nie je a navyse tie kusky ktore sa podavaju sa podavaju upravené tak aby boli uplne makke, takze v ustach si ich dieta lahucko roztlaci. Aj bez zubov… za druhe podla mna zacinas velmi skoro, dieta nie je na jedlo pripravene a zda sa, ze ani na kasickove. Citam, ze dojcis, takze by som sa vobec neponahlala.
A pokial sa bojis ze dietatu zabehne, tak to s BLW ani nekoketuj, pretoze tam sa dieta bude vela davit. Neodporucam praktizovat v pritomnosti starej mamy 🙈Zabehnut moze aj kasa, aj zabehne, aj davit sa bude, ale treba dieta nechat si s tym poradit a nie hned bezhlavo buchat po chrbte ako to vídavam.. je velky rozdiel ked sa dieta davi a ked mu zabehne, davenie/napinanie je prirodzeny obranny reflex, ktorym dieta reaguje, neznamena to ze sa dusi.
Pozri napr tieto info, ak mas dalej zaujem, najdi si jej profil na instagrame, zistis mnozstvo informacii o blw, co je ok, co nie, ako na to…
@magnulienka pohoda ano je to normal e. pri prvej dcere trvalo 9 tyzdnov kym zacala ako tak otvarat usta a nieco aj zjedla. a teraz mam druhe a je to to iste...2 mesiacekym zacal normal r otvarat usta ..dovtedy 1 lyzicka a plač
daj mu do ruky lyžičku a nech si sám naberá do pusy, bude ho to viac baviť alebo na tanierik malé kúsky ovocia a sám si bude brať, popri tom ho budeš kŕmiť aj ty