Ahojte dievčatá mám predčasne narodené bábo, polročné. Prosím vás pekne viem že je tu plno tém len z každého niečo iné. Rada by som bola keby mi to nejaká mamička zhrnula. Malý mi už odmieta mliečko, denne vypil max 630 ml aj to sme museli do neho dotlačat pomaly. Začali sme prikrmy, tri dni bola mrkva super chutilo mu spalal po 7 lyžičiek, zajtra idem na tekvicu. Musím vyskúšať každú zeleninu tri dni ? A potom ste to ako robili čo im chutilo najviac to ste dali ako obed ? Stačí mu na obed 125 gramov prirkmu?
Ja som skúšala mrkvu 2 dni a potom som dala niečo iné, ďalší deň to niečo iné plus mrkva a tak. Ja som tie 3 dni nedodržiavala. A či mu stačí uvidíš sama. Môj veľmi nebol na tieto zeleninové príkrmy. Málo toho zjedol ale zato tie s mäskom už chutili.. Inak tiež mám predčasniatko narodené v 32tt, má 20 mesiacov
@tim23 a môžem sa spýtať dávala si občas aj kupované či všetko poctivo varene doma ?
Ja som len varila doma, dcérke nechutili kupované
@werony_n ďakujem ja mám dosť výčitky že som začala kupovanými, časovo mi to vôbec nevychádza :( ale posnažím sa variť
@werony_n a ešte keď môžem uvarila si mrkvu, zemiak a potom to zmiešala dokopy ? Alebo si mala zvlášť?
Jasné, dávala.. Zo začiatku som dávala len domácu zeleninu, domáce hovädzie tak som sa snažila dbať na bio eko raw 😁 ale asi po 2 týždňoch ma to prešlo a normálne som kúpila v dmke.. Inak nás pediater radšej odporúča tie kupované ako keby si to mala robiť doma z nejakých nekvalitných surovín
@tim23 ďakujem 🙂 no ťažko zohnať kvalitnú zeleninu v tomto období, aj keď tam je bio už len na pohľad to vyzerá veľmi zle aspoň u nás v obchodoch.
Tiež som toho názoru. Takže za mňa kupovaným nič nepokazíš. Inak môj papá už normálne obed s nami ale ak som nestihla navariť alebo je hladný a vyvádza tak aj teraz mám vždy nejaký príkrm v skrini a šupnem mu ten. Chutia mu.
@tim23 ďakujem za odpoveď si zlatá 🙂
Ja som varila vždy všetko dokopy 🙂
Kupovanymi vobec nic nepokazis, je to zdravsie ako kupena kadejaka zelenina a maso v obchode. Ja som.obom detom davala iba kupovane aj ovocne aj zeleninkove aj masove prikrmy. Umele mliecko stale do roka ponukaj, to by mala byt jeho najhlavnejsia potravina.
@rybka1987 ďakujem pekne len ja už som zúfalá, umelé mi odmieta nieže odmieta ale ťažko do neho dostať aspoň tých 600 ml denne spolieham sa veľmi že mu začnú chutiť prikrmy a rozpapa sa. Na gastre nič nezistili,má strašné bublinkovanie v brušku keď papá a vadí mu to
Autorka, ináč kendamil chutí najlepšie, skús 🙂
Zmenila by som mliecko, urcite. Ake ma teraz?
@rybka1987 Nutrilon nenatal post disc. Pre predčasne narodené deti, naša pediatrická vrvaela ze vymeníme keď bude mať už 4,5 čo aj má a gastro že ešte nechá toto. Mne sa to nezdá , chcem určite vymeniť len musím ešte zhodnotiť za aké
Tak by som zavolala gastro doktorke a poradila sa snou, ze jej nechuti, ze ci mozes vyskusat ine mliecko. A uz kludne mozes davat aj kasicky - predavaju v DM (nemliecne pozeraj vzdy je to tam napisane), ryzova alebo obylna, Ja mojej supnem jednu odberacku toho do flasky s mliekom, je to riedke velmi a vypije mi to z flasky, ale ked tvoja pekne papa lyzickou zarob jej to kludne do misky s umelym mlieckom. Drzim palce malinkemu ❤
Je fajn skúšať 3 dni, aby, keď nastane alergická reakcia viete z ktorej zeleniny, ja som dávala napríklad 3 dni mrkvu, potom som ku mrkve pridala zemiak, opäť tri dni a tak zemiak a tekvicu atď