Ahojte. Ake prikrmy davate svojim 5 mesačným detičkám?
@em1999 davali ste aj vyzivy?
@veronikamilan_00 ano ale moja ich nechce jest ziadne ovocie vsetko mi vypluva ale vcera konecne jahodovu s jablkom zjedla ale netvarila sa moc stastne
Neviem co davat ako prve
@veronikamilan_00 zacina sa zeleninou...
Po troche skusat mrkvu a potom dalsie ked sa nevyhadze alebo nieco
@veronikamilan_00 začala som mrkva, zemiak, cuketa, tekvica a aj výživy, ale až tak mesiac po zelenine.
@veronikamilan_00 ahoj, ja som zacala od uk.5 mes. a zacala som zeleninou jeden cely mesiac, po mesiaci som pridala maso, ovocie a zaviedla lepok.
My sme zacali klasicky mrkovou, postupne som pridávala zemiak, brokolici, karfiol, vsetko v takom primeranom množstve aby maleho nenafukovalo. Vsade písali, ze staci len ochutnať, no môjmu nestačilo. Spapal a po polhodke este muselo byt mliecko. Asi po týždni som dala aj ovocie, jabĺčko postrúhané na kasu, štvrtinku banána kazdy druhy den lebo zahusťuje stolicu. Teraz mame 6 mesiacov a snazim sa mu zaviesť raňajky desiatu obed olovrant večeru, masko, lepok, v noci pije mliecko, niekedy aj 2x za noc. Údajne do 7 mesiaca treba vyskúšať co najviac potravín. Mne dr.povedal, ze uz ked nebudem vediet co varit tak dobre receptypre deti ma Bukovsky. On je podla mna blb ale tie recepty mi celkom pomohli😀
Ahoj, prvý mesiac kludne len zeleninku, aby si odsledovala prípadné alergické reakcie. 3 dni rovnaká zelenina. Zemiak var s rascou, uľahčí to trávenie. Ďalší mesiac vyskúšaj aj obilniny, ryža, pšeno, prípadne bezlepkové ovsené vločky. Môžeš potom kombinovať obilninu a zeleninku, a následne pridávať aj ovocie a mäsko. Viem, že pediatri odporúčajú mäso 5-6krát do týždňa, ale nepríde mi to celkom fayn. Ani ja sama by som nechcela mať mäso celý týždeň. Norma do 1 roka je 1-2krát do týždňa.
Plus pridávaj kvalitné oleje, na prvé príkrmy je najlepší tekvicový a konopný. Neskôr aj ghee a olivový.
Ked ste davali prvy krat mrkvu tak ste dali hned potom aj UM?
S čim ste detickam mixovali zeleninku a mäsko?
@veronikamilan_00 jasne, ze aj UM potom, ved prvy mesiac Ti toho nezie vela a ani sa nema davat vela, pomaly aby si brusko zvyklo. A cim mixovat? Ja mam od Avent taky parny hrniec a mixer v jednim a je to topka.. vzdy len vsetko nakrajam, hodim tam, spravi sa to nad parou a potom len pomixujem, neskutocny pomocnik.
@beuss a pomixuje to aj ked v tom je menej zeleniny?
@veronikamilan_00 samozrejme.
@veronikamilan_00 my mame uz polroka ale davali sme mrkva zemiak kralicie domace maso a uz postupne jej davam karfiol kalerab brokolicu.. Furt to kombinujem s masom alebo zltkom 🙂