Dobrý deň, chcem sa opýtať ako ste pokračovali
synček má 4 a pol mesiaca a skúšame už zeleninku, ale spapal tak max dve lyžičky a aj to vypluva, tak mám pokračovať s ovocím alebo nechať ešte zeleninku, ďakujem
@helen334 dieta velakrat niektore jedlo musi ochutnat aj 30x, kym si na chut zvykne. Este ste iba zacali, netreba sa nicim stresovat
Začala si skoro. Teraz už len trpezlivosť.
Zeleninu treba striedať. Mrkva zemiak batat cuketa, ruzicky brokolice a karfiolu, maslová tekvica, čerstvý špenát a vytvárať kombinácie
ostaň ešte pri zelenine, máš veľa možností a kombinácií
pokracuj so zeleninou, ja ked som malej zacala davat prirkmy, tak vyse mesacia papala iba zeleninu. Niet sa kam ponahlat , zaciatky su aj tak iba o spoznavani novych chuti 🙂
Preco niekto trojmesacnemu dietatu dava hocico ine nez mlieko? A preco preboha fazulovu polievku? Vazne, preco?
@zuzinka888 takže mám točiť zeleninu do kým nespapa koľko? Dve, tri, štyri lyžičky a viac?
Tak aby sa z toho napapal. Ja som si to davala do malej salky na presso. Ta moze mat tak 100ml? Ale zaciatky boli tak len 2-3-4 lyzicky a to mal vsade aj za usami. Neskor mozes dat aj kusok masa, neskor ryzu.....Chce to pevne nervy a trpezlivost. Samozrejme ze ak das dietatku ochutnavku jablčka tak mu to neublizi.🤗
@helen334 ano, hlavne pridavat druhy, nech mas zavedene co najviac pocas toho imuno okna, tieto prve mesiace su len o ochutnavani a zoznamovani… ked si najdes na nete tabulky, sice v kazdej je to trochu inak, ale viac menej sa v tom zorientujes lepsie 🙂 ako postupne co pridavat, kedy masko, kedy lepok, kedy ovocie… dieta sa rozpapa, skor ci neskor, hlavne ho nenut (sice to sa asi ani neda podla mna), ponukaj dookola a nestresuj sa tym, kolko spapa, gro je stale mlieko (ale ano cielom je aby sa napapalo dieta z ineho, nez z mlieka, no nie v pol roku) 🙂 ja som si kupila knizku Prve prikrmy, len aby som mala nieco v ruke a nesla a nejdem uplne podla nej, ale obcas do nej mrknem.. aj na ig, fcb, alebo len tak na nete je kopec materialov o tom 🍀
Ešte pre istotu doplnim, jednotlive druhy treba skusat aspon 3 dni za sebou, az potom pridat novy druh cohokolvek, aby si vedela odsledovat pripadnu alergicku reakciu 🙃
@anavixy sú deti ktoré nemajú radi mlieko. My sme 4 súrodenci ktorý sme boli na mlieku po 4 mesiac a potom sme ho odmietali. Tým pádom sme museli byť na príkrmoch... Neviem čím to je ale dodnes nikto z nás nemá rád mlieko 🤷 no a naša malá nejako nie je výnimkou mlieko si síce dá no nie viac ako 1 krát za deň.
@julish ale tak toto je uz trocha prestrelene, ze socialku volat. Asi jej hned nedavali klobasky ani tlacenku. Nevieme, aka ta fazulova polievka bola, tak naco taleto vylevy ?
@niki78281 ano to je pravda, no take deti maju mat prijem mlieka nahradeny mliecnymi vyrobkami. Ak su deti ktore spapaju hned plnu misku prikrmu tak mliecko uz dostat nemusia, su aj take, co je vlastne fajn, lebo cielom prikrmov je prejst z mlieka na “normalnu” stravu, ale to mlieko so svojim obsahom je pre vyvoj stale rovnako potrebne. Poznam aj take co su na tom podobne ako vy, aj take co iba mlieko do dvoch rokov, moja je nieco medzi 🙈
@helen334 úplne v pohode si začala. Tak ako bolo písané, skúšaj aj inú zeleninku postupne po troške a neskôr už spapá viac. Ja som začínala u dvoch starších ovocím keďže žiadne tabuľky som nesledovala a normálne potom prešli aj na zeleninu. Aj keby začneš s ovocím a čo? Možno tvoje dieťa preferuje skôr to.
@simona1306 presne. Dotyčnej riadne prestrelilo. Oni sú asi tabuľkoví.
@mimi16 no bohvie kde je pravda :D ale teda pani moze aj na mna zavolat socialku, kedze v 8 mesiacoch som malej spravila mliecnu sosovicovu polievku :D och co som to za matku :D
@simona1306 samozrejme, nie aby prišla odobrať dieťa, ale aby mame a otcovi pripomenula, že pani doktorka nesedela nad knihami 6 a viac rokov zbytočne
@julish tak podla mna, aj nazory pediatrov sa riadne lisia. Je dolezite, odkial ktora mamicka tie tabulky ma. Ci su od pediatra, alebo z internetu. O tomto by som vedela viest dlhu debatu, ale nema to ziaden zmysel. Kazda mamicka si svoje dieta pozna, a nech sa kazda stara tak, ako uzna za vhodne. Ak sa mamicka rozhodne krmit dieta slaninou, alebo cisto bio potravinami, ziadna z nas nema pravo na taketo odcudzovanie a sudenie.
@simona1306 mňam tá musela chutiť! 😊 naša mala včera špagety s fazuľkou, to bol úspech. 👍
Pokracuj zeleninku. Viem je to boj ale ak nezacne teraz- ked ochutna ovocie- sladke potom uz zeleninu bude odmietat.