Príkrmy od 4. mesiaca

23. sep 2020

Dobrý večer , chcela by som sa opýtať či ste niekto začali dávať zeleninku od štyroch mesiacov plne kojenému bábätku ?

evkakozickova
23. sep 2020

Áno,ale mal asi týždeň pred ukončením 4 mesiaca

nelca0510
23. sep 2020

Určite nie. Na čo tak skoro. Dávala som skrz extrémny záujem od ukončeného 5-teho. Vždy pri príkrmoch u kojenych deti ide o to, aby to bol len Príkrm, a hlavne nenahradí dojčenie. Čiže zo začiatku len par lyziciek

marci77
23. sep 2020

ak budete vidiet, ze si pyta a chcelo by uz ochutnat, nevidim v tom problem, od zac.5-teho mesiaca mozete kludne skusit
my sme tiez zacali skor, lebo mala zacala mlaskat ked sme nieco jedli ....ale lekarka nenamietala, ze OK

autor
23. sep 2020

@evkakozickova lebo čítala som články že plne kojené deti až od 6m ale svokra má presviedča že ona svojim deťom už v 2 mesiacoch dávala čistý vývar, zeleninu , atď že už mám začať ale teda ja nechcem byť násilná neni kam sa ponáhľať.

@marci77 On vždy na nás tak pozerá chudáčik keď jeme aj dnes sme jedli zmrzku prinom a otváral pusu😃

tosomja
23. sep 2020

Nečuduje sa svokra, že ti ešte nerecituje a nechodí na klavír? 🙈
Podľa mňa je skoro. Ale rob ako myslíš. Možno ani nebude chcieť jesť. Iné je dať ochutnať na cumlík a iné prikrmovat.

marci77
23. sep 2020

a tak varenu mrkvu napriklad, podla mna uplne v pohode, par lyziciek

xjakubikovak
23. sep 2020

Ja napr. nevidim dovod davat skor ako v pol roku 🙂.. k svokre sa radsej nevyjadrujem🙄

babi81
23. sep 2020

ja som zacala davat ovocie od 4mrsiaca, bolo horuce leto

nikpa
23. sep 2020

Svokra je doktorka? Lebo ak nie tak je to len ďalšia typická ,,múdra,, svokra. To ze deťom sa nemaju dávať prikrmy pred ukončeným 4. mesiacom má svoj opodstatnený dôvod, nemajú na to skôr prispôsobenu tráviacu sústavu a viac im to uškodi ako pomôže. Dieťa si nesie následky tohto nesprávneho stravovania celý život v podobe rôznych alergií, intolerancii, tráviacich ťažkostí a pod. Co sa týka príkrov pre tvoje dieťa, ak má uz ukončené 4 mesiace tak môžeš ale keďže ešte kojis, je to zbytočné.

mogaa
24. sep 2020

Aj neter tak začala, žila v Írsku tam jej tá pani čo chodí kontrolovať bábätká odporučila začať s príkrmami lebo malá chcela stále papať , proste mliečko jej nastačilo(hoci priberala pekne).....teraz má 2,8roka a MM vyžaduje večer stále😉takže kludne začni,diwťa zo začiatku len "ochutnáva"ak ti zje lyžičku dve - budeš rada😉naša aj keď začala normálne papať, po jedle chcela kojenie(a keď si len cucla, ale kojenie muselo byť)...cez deň ju odučila od prsníka v 2rokoch, ale pred spaním sa proste nechce odučiť....a to už skúšala osladené mlieko, kakao, čaj, vodu - nie...ona potrebuje prsník😉

mogaa
24. sep 2020

Ja som si napr.robila opatrovateľský kurz, učila nás pani čo robila volakedy "babicu", presne o tomto sme sa rozprávali, ona mám hovorila že oni dávali deťom už v 3mesiacoch šťavičky z ovocia😉netvrdím že to bolo správne alebo nie, ale mala pravdu v tom že vždy je lepšie začať v minimálnych množstvách s danou potravinou račej skôr ako neskoro.....

autor
24. sep 2020

@mogaa anoo to som myslela zle som sa vyjadrila prepáčte 😃 myslela som skôr “ochutnať” ako vyslovene prikrmovať.