Poradíte ako riešiť prikrmy na dovolenke? Idem s dcérou na týždeň preč a na izbe kde budeme ubytovane nie je chladnička. Kupované mi odmieta jesť a nechcem aby celý čas bola len na UM.
@cookie29 9 mesiacov
@motogirl699 ste v hoteli predpokladám. Vy sa ako budete stravovať? My sme boli v hoteli kde sme mali raňajky a večere keď mal maly cca rok a vždy som mu niečo z toho vybrala. Na obed som mu buď dala z našeho čo sme jedli, väčšinou v reštaurácii alebo som kúpila krikrm a dala som mu ten. Klasický prikrm kupovaný nemusíš držať v chladničke. Mal izbovú teplotu a buď som ho trochu ohriala ešte zatvoreny pod teplotu vodou alebo ho zjedol aj taký, izbovej teploty. Žiadna veda, nemaj strach.
@nikpa áno budeme v hoteli, no najväčší problém je v tom, že keď jej dám kúsky, tak sa začne dusiť, čiže jej všetko ešte mixujeme. Na raňajky by som jej spravila kašu, to nie je problém, len teda nechcem aby bola len na kasach a mlieku.
Keby aj mala len kašu a mlieko týždeň nič sa nestane.
@motogirl699 asi nerozumiem 😀 veď jej zober tie prikrmy, sú aj uplne jemne, rozmixované pre deti od 4 mesiacov. Môžeš jej dávať tie plus mlieko a z hotela keď budú niečo vhodné mať, napr. polievky, puding... A ani popučene vidličkou nezje, len úplne rozmixovane? Kedy idete na dovolenku? Najvyšší čas to začať vážne trénovať, veľa detí sa na začiatku dusilo ale každe sa to nakoniec naučilo. Treba najprv dávať popučene a až potom kúsky a skúšať niekoľkokrát denne ponúkať dokola dokola.
@nikpa samozrejme, že to skúšame, ale nepotrebujem to riešiť aj na dovolenke, aby tam po nás každý zazeral keď sa začne dusiť. A ako som písala, kupované mi nezje žiadne, max ovocné. Tak bude na kasach, kapsikach a mlieku.
@motogirl699 to som si nevšimla, že si pisala že nezje kupované. Tak potom naozaj len mlieko, kaše a kapsicky. Pár dní vydrží 🤷
@motogirl699 ja som na dovolenky brala ohrievač na prikrmy.
@motogirl699 a v akom stadiu je? Kedy ste zacinali prikrmy? A kam idete? Akoze kasu mozes vzdy. Ovocie sa da tiez... ja neviem, ci mate moznost niekde nieco kupit alebo nie. Akoze pokial vyslovene musis, tak sa da zobrat babycook beaba napriklad, je relativne maly. Neviem ci idete autom alebo letecky. Ale ja by som sa netrapila, najma pokial su prikrmy uz dlhsie, nie kvoli 1 tyzdnu. Kase, UM, ovocne kapsicky, nejaka zelenina podusena. A zacne sa dusit, si si ista, ze to nie je len daviaci reflex? Deticky na BLW ho maju, je to prirodzene a napriek tomu sa vedia najest.
@cookie29 na prikrmoch je cca tri mesiace.
No keď jej dám väčší kúsok, tak sa jej akoby zasekne v hrdle, začne byť hneď bordová v tvári, začne sa dusiť, nevie sa nadýchnuť. Neviem ako jej s tým pomôcť aby sa naučila. Či aj napriek tomu stále skúšať, alebo počkať na zuby.
@motogirl699 zuby s tym nemaju nic spolocne. Deticky maju silne dasna. A jazykom rozpucia o podnebie, ak das vhodne pripravene. Tie zuby to je len jedna zo zazitych veci. Nepoznam Tvoje dieta, len viem ze teda daviaci reflex moze vylakat.
Idete asi na all inclusive? No podla mna je najvacsi problem v tom, ze hotel ochucuje. Ale mozes poslat mail, vo vela hoteloch Ti vedia pripravit specialne pre dieta...
a ma kolko? 6m? Rok? to je mierny rozdiel.