Ahojte rodičia 🙂 Mám 3,5mesačného chlapca , ktorý je plne kojený. Pekne priberá, i keď zo začiatku priberal viac a teraz pomenej. Ale k veci. Zvykol jesť každé dve hodiny a v noci každé 2až3 . No posledné dva týždne je každú hodinu , niekedy aj menej počas dňa a v noci každú hodinu , čiže sa moc nevyspím😀. Čo si myslíte mohla by som začať s príkrmami od 4 mesiacov? Bratranec mal ten istý prípad s dcérou, kt.bola tiež plne kojená a doktorka im to "schválila". Viem že všade sa píše že až od 6 až 7 mes. Ale vminulosti (aj mňa) deti prikrmovali keď si všimli že sú hladné, mliečko im nestačí. Ďakujem za odpovede a ocením hlavne nejaké z vlastnej skúsenosti
Kľudne začni s priprmami a uvidíš ako to pôjde 🙂 každé dieťa ináč
Moj priberal malo, menej prosperoval a to som dokrmovala na cievke este popri dojceni. S prikrmami sne zacali den po ukoncenom 4.mesiaci a dojcim ho doteraz (takmer 2rocny). Urobila by som to opat rovnako.
@kristindaniel28 je to velmi skoro. Vobec to nemusi byt o hlade, Ved dojcenie je naplnanie aj inych potrieb ako hladu.
Nasa lekarka by to nikdy neschvalila. Traviaci trakt nie je pripraveny, a rovnako ani oblicky, na tie sa casto zabuda.
@kristindaniel28 este ma napadlo, ze v tomto veku je babatko v tom prvom rastovom spurte, takze aj to moze suvisiet s castou potrebou Sania mlieka. Pre teba je to dobre. Same si reguluje tvorbu mlieka na vyssiu, kedze potrebuje viac.
Kľudne môžeš začať prikrmovať...who to upravila aj pri plne dojc.deťoch tuším o mesiac skôr a to hlavne kvôli chýbajúcej pestrosti či už v strave matky alebo dieťaťa a asi aj neskoršiemu odmietaniu prikrmov...každopádne nevyskúšaš nevieš...sama uvidíš ako babo zareaguje...my sme 2 mesiace po zavedení kašičiek zistili že mu to stačí natoľko že v noci sa už kvôli papaniu nebudil...u kamošky sa nezmenilo nič veľmi 🙂
My sme prvého od 5tich a druhú od 4 a pol ale tá sa rozpaplala až po tých 6m, no syn do 2t. 🤷
Vobec to nemusi byt o hlade (taketo nespanie mame 3/4roka uz).. pockaj, nie je kam sa ponahlat, mlieko je aj tak to najkvalitnejšie co moze dostať v tomto veku
kazda krajina ma ine odporucania, vo svajciarsku kde zijeme sa davaju prikrmy po ukoncenom 4 mesiaci. Nas drobec uz papa 2 krat za den ako 6 mesacny, raz ovocny a raz zeleninovy prikrm. Len poradim, mrkve sa radsej vyhni. U nas a aj u viacerych znamych sposobila zapchu.
k tomu ze nebude dost mlieka, to je hovadina ak budes stale rovnako kojit. Moj pije tolko krat kolko pred prikmami, tie su navyse.
Môže aj nemusí to pomôcť mne sa syn v noci budil každé 2h na mliecko od 4,5mesiaca začala som s prikrmami týždeň pred 6mesiacom aj to doktorka povedala že už mu môžem dať lebo že malo pribral, teraz sa budí na mliečko každé 3h keď sme zaviedli prikrm na obed aj to mi zje 90-100ml a viac nechce a pýta si dokojit.
@kristindaniel28 zacat mozes ale bude sa kojit este menej a tvorba este klesne