Príkrmy bábätka

13. okt 2021

Uz od 4 mesiacov nasa dvera papa prikrmy, ktore su vzdy uplne rozmixovane. Uz vyskusala ozaj vsetko. Dnes prvy krat som jej chcela vyskusat nemixovat ale iba popucit vidlickou. Ma uz 7 mesiacov. Tak som sa tesila, ako prvy krat spapa polievku s rezancami. Zeleninu som popucila vidlickou, rezance boli ozaj tenke, tie som nechala tak, a pekne som na jej lyzicku dala trosku vody z polievky, trosku zeleniny a trochu rezancov. Hned to vzala do ust, zatvarila sa kadejako, a hned vyzvracala este aj prikrm ktory jedla pred 3 hodinami. Ozaj vela z nej vyslo. Ako mam teda zacat ucit malu prehltat jedlo? To

malebiele
13. okt 2021

poradim ako som robila ja, neviem ci kvoli tomu maly nema problem jest kusky, ale ked som zacala s masom, najprv som ho rezala uplne na drobno, nemixovala som... a pridala bud do zemiakovej kase rozmixovanej alebo ryzovej kase spolocne s rozmixovanou zeleninou...ale maso som nikdy nemixovala, len rezala najprv na uplne malicke kusky a postupne na vacsie, ked si uz zvykol.. skus takto, mozno ti to pomoze a ked nebude odmietat mensie kusky, potom skus vacsie kusky masa a napriklad cestoviny s rozmixovanou zeleninou, take tie detske - pismenka, postavicky a uvidis 🙂 a potom uz nemixuj ani zeleninu ci zemiaky, len popuc 🙂 snaz sa na to ist postupne

ariannazara
13. okt 2021

Nijako nenútit, môj jedol do roka aj dlhšie len mixované a potom sám od seba začal pekne jest aj kúsky.

enoula
13. okt 2021

Este ma cas... Ked si predstavis, ze kojene deti len druhy mesiac jedia tuhu stravu, mnohe su este len na zelenine, ktoru mozno vypluju aj tak, tak fakt nie je kam sa ponahlat... Ak pekne papa kasove, tak netlac na pilu...

andrejka1974
13. okt 2021

Radsej by som pockala a skusila neskor moje jedli takto aj do roka a pol proste to nevedeli ale naucili sa vsetky

tehotna40
13. okt 2021

Našu tiež paradne z kúskov napísalo, a prestalo to okolo 8 mesiaca samé od seba, jedli sme polievku bola pri nás a pýtala, tak som jej dala a normálne jedla pozerali sme jak puk. Dovtedy všetko úplne pomixovane. Takže by som tomu dala čas a skúsila znova o týždeň. Každé dieťa je iné.

marianarem
13. okt 2021

U nas bol problem s takymito miesanymi konzistenciami, ze kusky niecoho v niecom tekutom. Bud cisto mixovane alebo suche kusky. Tiez ho napinalo, vypluval. Onedlho bude mat dva roky a stale to nie je jeho salka kavy. Niektore veci uz akceptoval, ale vacsinu stale nie. Prve taketo, co jedol, bola mliecna ryzova kasa (z celej ryze).

nikpa
13. okt 2021

Pokračovat s tým ako si začala, teda roztlačat vidličkou a po troskách núkať. Inak si na nemixovanu stravu nezvykne.