Ahojte mamičky, chcela by som poradiť. Naša dcérka bude mat o chvíľu pol roka, ma reflux a tak sa snažíme jej dávať prikrm, lebo vtedy negrcka. Ale neviem či robím dobre: o 7 dám 60ml mliečka, o hodinu a pol opat 60ml( musim menej a častejšie, lebo potom to vygrcka), o 10:00 dám ovocie bez mlieka, asi o 13:00 obed zelenina a maso bez mlieka, o 16:00 60ml mlieka a za asi hodinku dám 150ml kase. Je hladoska. No a okolo 19:00-19:30 150ml mliecka a ide spinkat. Neviete poradiť, či jej nemam dat na noc vyše mliecka?budi sa v noci 2x. Ono ide o to,že či ju neprekrmujem, ale brusko neboli len mám pocit,že aj pred kašou by dala ešte viac mlieka, no to už by bolo asi veľa.
@pribinak aj keď jej dám potom kasu? Len sa bojim aby som to nepreháňala a nedávala veľa🙂 na obed napr spapala 190g obedu, ona by len papala
Však vyskúšaj, alebo posun kasu o nejaký čas. Ale podľa mna 60 ml pre 6 mes. dieťa je malo
A kľudne by som jej dala do ruky po mlieku nejakú kkôrku z chlebíka
@pribinak to mozem? Tak skusim, Dakujem ti. Nema mi kto poradiť a mame prve dieťatko
Áno, pri 6 mes bábätku kľudne mizes začať zavádzať lepok, veď už kase papa. Chlebík nedávaj čerstvý, taký 1 deň starý. Môžeš ponúknuť aj rôzne “chrumky” ryžové pohánkové kukuričné a neviem aké všelijaké sú. Dieťa si tým papanim trénuje koordináciu ruka oko prežúva a aj sa zabaví
@pribinak dobre super,popozeram a pockam kým bude mat 6 mes☺️
Okrem maska na obed mizes ponúknuť aj vajecny zltok.
Ja by som napr dala aj ráno tých 60 a 60 dokopy. Keď večer zvládne 150ml mlieka, tak podľa mňa ráno by zvládla dokopy 120 naraz či ?
@klip0 jasne zvládne, aj 150ml da. Len ona potom strasne veľa vygrca keď ma ten reflux. Preto sa snažím takto pomenej a častejšie davat
Podľa mna je to fajn. Veď má len 6 mesiacov a ak jej to vyhovuje tak všetko ok
Možno poobede by som zvýšila dávku mlieka. Pol ročne dieťa a 60 ml mlieka je za mna malo