Ahojte, chcem sa spýtať čo ste varili na obed pre 10 mesačné dieťa? Teda viem že zeleninu a mäso a aj žltok už môže. Ale už sa mi tie obedy akosi opakuju,(zemiak+mrkva+kalerab; potom zas brokolica alebo karfiol k tomu, spojim s masom atd...Ale ja to vzdy tak zmiesam do kase ze je to huste, teda nerobim polievku a druhe jedlo.Ako ste to robievali vy? Ako ste pripravovali polievku alebo co ste este davali na obed? Vdaka za rady.
Maval vsetku zeleninu okrem petrzlenu a zeleru. Cize este cviklu, tekvicu, spenat, bataty, baklazan, patizon, cukinu, kukuricu. Potom este cestoviny a uz aj strukoviny. V tom case som uz davala aj male kusky na tanier pred maleho. Jedlo skumal, najprv vsetko popucil. Postupne ho uz preskumal a viacej si daval do pusy. Ked mal jedenast mesiacov, tak som zacinala zistovat, ze uz ani nemusim krmit. Teda okrem kasi. Vsetko, co mohol jest rukami, tak bol samostatny.
Ja to robim presne tak ako ty. Takemu malému babu vôbec nevadi, ze sa to opakuje 😉 Teda aspon moj neprotestuje, stale mu chuti rovnako 🙂
@martina374 ja som to robievala podobne ako ty..... Myslim ze tam toho moc nenavymyslas.... 😊.... Skus este aj maslovu tekvicu, moj ju mal rad...
tekvicu, sosovicu, maly miluje spenat, ja davam uz aj kel, davam dokonca aj petrzlen. niekedy mixujem, niekedy roztlacim, striedam sladsie a nesladsie obedy (mrkva, kukurica, bataty aj petrzlen,ci cvikla su nasladle, tak na druhy den dam daky kel/cukinu/zelenu fazulku, co mam doma ... k zelenine a masu davam bud zemiak/cestovinu/ryzu alebo aj kus-kus, pseno, niekedy do prikrmu kvapnem olivovy/tekvicovy ilej, alebo hodim kusocek masla ... supnem uz aj bylinky, ked mam.
maly bde mat za chvilu 11 a teda okrem extremov ako zeler/kysla kapusta apodobne uz toho jedom velmi vela. aj kedteda zatiak len vo forme zmixovanej kase/ roztlaceneho pyre. taky riadny prikrm ma 3 krad denne (desiata - ovocie, obed-zelenina, maso, vecera-ovocna/mliecna kasa, alebo zvysok obeda), ranajky a druha vecera mlieko, a olovrant daky chlebik/roztek kusok, a pod.
@martina374 ja mám 10 mesačné, na obed cca to isté, pokrájané mäso, zelenina popučená, k tomu niečo(ryža, cstovina, kuskus, pšeno, amarant...) občas červenú šošovicu, a zeleninu, od výmyslu sveta