Príkrmy 7-mesačného dieťaťa

9. jan 2023

Zdravím. Máte niektorá podobnú skúsenosť? Alebo viete prosím poradiť?
Syn mal nedávno 7 mesiacov, je na UM s príkrmom sme začali keď mal 5 mesiacov. Najprv ochutnával 2-3 lyžičky no potom sa rozjedol a jedol krásne. Žiadne problémy, žiadne alergie, nič.. No jedného dňa prišiel zlom, zrazu nechce jedávať skoro nič. Skúšala som zeleninu variť, pripravovať na pare, kúpiť hotový príkrm, no nechce nič 🤦‍♀️. Najradšej by pil len mliečko. Jediné čo mi zje sú kaše mliečna aj nemliečne a biely jogurt (do neho dávam aspoň nejaké ovocie).
Neviem kde nastal ten zlom, skúšam rôzne kombinácie zeleniny, mäsa a nič. Skúšala som aj, že mu spravím "hranolky" z mrkvy a cukety, že nech papá sám, ale ani to nefunguje.
Už som z toho zúfalá 😪 viete mi poradiť čo s tým, alebo čo mu mám skúsiť uvariť, keďže preferuje mliečne výrobky?
Ďakujem krásne ❤️

beata_k
9. jan 2023

Moj starsi mal zhruba v takom veku take obdobie. Trvalo to asi 2-3 tyzdne. Nechcel nic len mlieko. Aj pediatricke som volala, ze co robit. Vraj ako ho chcem donutit? Vraj to prejde same len skusa nove veci. Preslo to same 🙂

viestta
9. jan 2023

Bezne je to u deti tohto veku. Nezufat, nenutit ale stale ponukat. Niektore deti to drzi par tyzdnov, niektore dlhsie ale vacsina zacne zas jest aj ostatne

autor
9. jan 2023

Ďakujem veľmi pekne. Budem teda dúfať, že to čím skôr prejde. Som rada, že nie som jediná s takým problémom ☺️