Ahojte mamicky. Chcem sa opytat,mam malu 4mesacnu dcerku,ktoru ale od 7meho tyzdna nekojim a chcem sa poradit ohladne prikrmovania.Uz dva tyzdne malej davam zeleninove a ovocne vyzivky a este obcasne aj NESTLE kasicky... Nemozem jej teda tym nijako poskodit zdravie a mozem postupne pridavat aj inu stravu,aku?? Prosim poradte. DAKUJM. PA PA 😉
priskoro si zacala..to si sa neradila ani zo svojou pediatrickou ? 😕 zbytocne svoju dcerke zatazujes traviaco trakt,nie je na to este pripravena.. 😔 ,
@tinaki1275
@turistka akoze preco zle začala? nerozumiem vasim reakciam..na vyzivach mate od ukonceneho 4 mesiaca... keby to skodilo, asi by to tam nepísali ..my sme uz v troch mesiacoch mali detsku krupicu takmer kazdy vecer a pekne to papal , kedze som nekojila od dvoch mesiacov, skusala som tiez kadeco .. najprv mi detska povedala, ze to nieje dobry napad a potom mi to schvalila,,,ze ten lepok tak neskodí ako sa hovorí ...co sa tyka vyziv, tiez som malemu dovala vyzivy od 4 mesiaca, dokonca ho nemal ani ukonceny ,,je zdravy, pekne papa vsetko co mu dam a nevidím problem ..ja si myslím, ze freeda zacala dobre ..nieje to vobec taky problem aky z neho vy robíte
a este cosi ... zeleninka pokial je vo vyvare sa tiez pocíta .. my sme nedavali po jednej,,vo vyvare sme mali rozmixovanu aj mrkvičku, aj zeler, aj petrzlen ... klasika...moj ma 6 mesiacov a papa z kazdeho rozka troska,,mal aj tekvicovy privarok, aj sosovicu, aj vyvary, papá uplne vsetko zdrave co papame my ...samozrejme bez korenín, iba take jemnucke ....
@ifinocka to je tvoja vec ak sa rozhodnes ty alebo niekto iny hazardovat so zdravim svojho dietata, ale jednoznacne sa vsetci pediatri zhodnu na tom ze prikrmovat skor ako v 6 mesiaci ,nie je vhodne.. ze to niektoremu dietatu neuskodi ,to sa moze zdat ,ty nemozes vediet aky to moze mat nan vplyv neskor, jeho traviaci trakt nie je prisposobeny na inu potravu ako na mlieko..nie je este vyvinuty..ale to ze vyrobcovia pisu na vyzivy ze su od 4 mesiaca a ty to beries akoze tymto padom je to ok ,k tomu sa uz ani nevyjadrujem 😕 ano mozu byt pripady ked vynimocne mozno je nutne niecim prikrmovat skor.. ale vyslovene by to malo byt po dohode s pediatrom ,takze radit nejakej mamine ze je to ok ,len preto ze ty si tak urobila pokladam za absolutne nezodpovedne..nepoznas zdravotny stav jej dietata.. 😕
@freeda ja som ta ani nejako neodsudila myslim 😕 ,len som ti povedala svoj nazor, v prvom rade je podstatna otazka ci ti mala prospieva,aku ma vahu a to posudi tvoja pediatricka,inac nie je dovod prikrmovat skor ..ak ti samozrejme pije aspon UM...
no a radit mamine ze nie, len preto, ze si to tak nerobila ty povazujem tiez za absorudne .... 🙂 vy ste napísali svoj nazor, písem aj ja ... a myslím, ze svojmu dietatu davam vsetko len to dobre , ze mu tym neskodím, ani mu nezatazujem zaludok pokial je to v rozumnych davkach a rozumne pripravene .. dokonca som sa radila s pediatrickou a zatial mi nic nevytkla 🙂 zaujímave , ze niektore mamičky maju viac rozumu ako samotny lekar či vyrobcovia detskych vyziv a prikrmov ... a podobne ...
@tinaki1275
@ifinocka mas strasne vela skusenosti evidentne. .a vies na isto povedat ze je to ok ..ja som poznamenala a to 2x ze sa ma poradit s pediatrickou ,ale ty jej radis rovno co jej ma dat..nemam slov.. 😔
🙂 neradím jej rovno, co jej ma dat, písem, co papalo moje dieta 🙂 ..a samozrejme @freeda porad sa s pediatričkou 🙂 ..to je samozrejme na prvom mieste aj bez nasich rad a nazorov .... mám vela skusenosti , ale len z vychovy vlastneho dietata ... ine zatial nemam 🙂 .... a neviem na isto povedat, ze je to ok, ale myslím si to a kto chce, spravi si sam nazor
@tinaki1275
@freeda podla mna si zacala zle. Ja osobne by som tak skoro nezacala, ale to je vec nazoru. Preco sa chces ponahlat, zacina sa zeleninou - zemiak, mrkva, brokolica... jednozlozkovou zeleninou, potom aj dvojzlozkovou a az potom ovocie. vyzivky znamena co? je jej kupujes polotovar v obchode? je tu veeeela tem o spravnej vyzive a podla mna na to ze ma len mesiace a dufam ze ukoncene 🙂 uz toho vyskusala strasne vela..... napr.
https://www.modrykonik.sk/forum/zaciname-prikrmovat/prve-prikrmy-vase-rady-a-skusenosti/
https://www.modrykonik.sk/forum/zaciname-prikrmovat/prikrmy-pribehy-mamiciek-2/