Prikrmovanie v 3. mesiaci

7. feb 2023

Ahojte, začali ste niekto prikrmovať mrkvičkou od 3mesiaca ? Nieje to príliž skoro? Svokra vydusí mrkvu a dáva malinkému po lyžičke po dvoch len mne sa to zdá strašne skoro keď všade čítam že prvé príkrmy sa zvyčajne zavádzajú od 5 mesiaca. Moj malý je vylučne dojčený tak som z toho na vážky.

divokykonik
7. feb 2023

Je to naozaj veľmi skoro. Veď všetko čo potrebuje ako trojmesačný má v tvojom mliečku, zbytočne svokra zaťažuje žalúdok tou mrkvou. Ja by som to teda nedovolila.

miimss
7. feb 2023

Pokiaľ je dojčený máš správne info, dokonca stačí aj od 6 mesiaca. My sme začali od 5 mesiaca na podnet pediatricky. A od 4 mesiaca sme dávali len ochutnávať z alergénov (imunologicke okno). Je to tvoje dieťa tak rob ako uznáš za vhodné ty a nenechaj si kecat od svokry lebo to bude robiť stále.

pribinak
7. feb 2023

Prečo sa ri svokra stará o dieťa?

petamich
7. feb 2023

podla mna skoro - ono sa ani tak netreba riadit nejakymi tabulkami ale ci je dieta pripravene, javi zaujem o jedlo a pod. a to u troj-mesacneho pochybujem

simonka15513
7. feb 2023

Svokre to zakaž.. ja by som to nedovolila aby ho kŕmila

rk123
7. feb 2023

WHO odporuca vylucne dojcenie/um do ukonceneho 6m. riadila by som sa ich odporucaniami.
traviaca sustava dietata naozaj nie je este vyvinuta a zrela na normalnu stravu

mimi3008
7. feb 2023

Samozrejme, ze skoro, obzvlast, ked je dojceny. U vas rozhoduje svokra, co a kedy bude tvoje dieta jest? To akoze pride ku vam alebo vy ku nim a ona proste uvari mrkvu a zacne ti len tak krmit dieta? Len prosim nevrav, ze ho pri tom aj do stolicky posadi

nikoleta999
7. feb 2023

A Ty sa na to ako matka prizeráš ? Dojčené deťi by sa mali až okolo 6m... Ja nechápem, že si dávate kydať do výchovy svojich deti ... Moja svokra mala pár takýchto pokusov a vždy som jej jasne vysvetlila, že ona si svoje deti mala možnosť už vychovať a nech sa nestará do toho môjho, lebo matka som ja nie ona a tak to bude vždy !

autor
7. feb 2023

Ona sa onho nestara ale ked pridem ku nim tak mu dá trošku na lyžičku. Vraj aby ochutnával a zvykal si. Že troška mu neublíži. Dala mu tak už asi 3-4 krát a keď som to povedala svojej mame tak nadávala že to ešte nemože. Ona má 5 detí a vraj každého tak “pripravovala” na príkrmy. Tak som to nejako neriešila keďže ja mam svoje prvé som si myslela že je skusenejšia matka tak asi vie ale keď ma moja mama spindala že čo si to dovolila tak som sa aj zlakla uzm potom. Ale dobre vedieť už jej to teda nedovolím.

anavixy
7. feb 2023

Na prikrmy sa dojcene dieta “pripravuje”od ukonceneho 4. mesiaca v tzv. imunologickom okne, kedy sa davaju ochutnavat/olizovat rozne potraviny a potencialne alergeny. Svokre povedz, ze svoje deti uz pripravila a ty si budes svoje dieta pripravovat a stravovat podla seba a nazdar, co je to za zensku 🙄

jazula
7. feb 2023

Svokra mu určite nechce ublížiť, ale povedala by som jej, nech mu dá este pár mesiacov. Nemáte sa kam ponáhľať, najmä keď je dojčený 🙂

nevenka
7. feb 2023

@anavixy my sme ani toto nerobili, a to ma manzel alergie na potraviny a silnu astmu, vylucne som dojcila do 6 mesiacov a postupne sme zavadzali zeleninu,...atd.
Zatial alergie na potraviny ani nic u 3 deti ziadne, chvala Bohu, stvrte ma 5 tyzdnov.
@autorka ja neviem, na co je toto dobre, vsak si nastuduj, ako a kedy treba zacat s prikrmami. Ma kopu casu este. Crievka su stavane na mliecnu stravu v tomto veku.
Moje deti zacali viac jest az okolo 9.mesiaca, dovtedy len ochutnavali po lyzickach, jedia mi zaradom vsetko komplet, miluju zeleninu, ovocie,...

anavixy
7. feb 2023

@nevenka ja som tiez nejak neriesila imuno okno (ani dojciace kamaratky, ktorych som sa vtedy pytala), hoci dcera nebola dojcena, ale teda začínali sme klasicky s prikrmami a neoblizovala pomedzi to nic specialne 😃 je to komicke, to oblizovanie… ale tak odporuca sa to, aspon teda ked som to aktivne sledovala, tak sa to odporucalo 🙂 tak mozno aj pani svokra ma nejake polovicne informacie 🙈

simca06022011
7. feb 2023

no neviem nove postupy, pred 12rokmi to bolo dojcene deti po 6m, nedojcene 4-5mesiac... cize nedovolila by som jej to, proste jednak nie je matka tento krat, a tiez nie je sam kam ponahlat. Moja mama by najradsej odkedy som prisla domov s malou caje a dzusy do vnucky liala. AKo keby neviem co jej malo ujst :D netreba na nic pripravovat, proste ona sa nudi, a silou mocou chce proste mu nieco robit. A nie nedavala som dietatu nic olizovat ani nic podobne v ziandom imunlogickom okne ani nicom podobnom :D ani som o tom nepocula :D

smajliica
7. feb 2023

Moja svokra má 5 detí a každé z nich držala každý deň za členky dolu hlavou aby sa im nohy pekne vystrelil 🙈😂 to že niekto má 5 detí neznamená že vie čo robí

tamara456
7. feb 2023

@smajliica to ako vážne? :D :D

smajliica
7. feb 2023

Áno a bola veľmi naštvaná keď sme to my robiť odmietli 😂

jazula
7. feb 2023

@smajliica No teda…aspoň to svokre vyšlo? 😀