Ahojte mamičky, mam skoro 3 mes . synčeka. Zatiaľ ho dojcim, ale uz pomaličky mu moje mliečko nestačí. Od 4 mesiaca by som ho chcela dokrmit. Mám doma Bebu1, môžem ho s tym začať dokrmovat? Alebo mi poradíte niečo ine? A kedy ste začali dokrmovat? A s akými kasickami? Ďakujem
Dojcene deti zacinaju s prikrmom obed od ukoncenia 6. Teho mesiaca
Mrkva, zemiak,tekvicka, cukina
Kombinacie dvoch a neskor troch zloziek
Ak nenafukuju tak neskor brokolicka a karfiol
Podla coho si myslis, ze mu tvoje mlieko nestaci?
@veronika_folkova, chces silou mocou UM? Castejsim prikladanim si zvysis produkciu. Dnes som citala zlozenie UM v DMke, nakolko mam malo mliecka, syncek ma 15 mesiacov a obavam sa, ze nepotrva dlho a moje mlieko skonci. Ked som citala zlozenie (palmovy olej.....skrob....) tak som mala dost. nejdem propagovat dojcenie, dcerka bola na Nutrilone od 9 tyzdnov z mojich zdrav. dovodov, ale ty kojis, nepomyslaj na UM, radsej si zvys produkciu. Moja rada, samozrejme urob ako tebe vyhovuje.
@veronika_folkova som tiez toho nazoru ako Katka. Cim viac budes kojit, tym sa ti zvysi produkcia. Len mna by fakt zaujimalo, ako si prisla na to, ze mu tvoje mlieko nestaci. Reve od hladu. Ako casto kojis? Na poziadanie? Ako casto si ziada a ako dlho riadne saje?
@katka1981 15 mesasne uz nepotrebuje byt ani kojene ani byt na UM. Rocne dieta ma uz je vsetko, mozes skusit kludne uz aj kravske ci ine mlieko, ci mu zachuti.
Ak sa odstavi, ci uz sam alebo z nedostatku mlieka, nebud smutna. To co skutocne z dojcenia potreboval, to si mu uz davno dala.
@yanni, ja mu praveze z kravskeho nedavam nic, max. bio mozzarellu obcas. Preto kojim. Ale v noci nekojim od roka, by ma to zabilo. A kojim hlavne preto, ze si s nim polezim este hodinku rano, inak by sme snad od piatej siestej boli hore. 🙂 Je to ok, som stastna, ze to je ako to je, som si hovorila, kiez by sa podarilo do roka. Toto je uz len bonus navyse.
Ak mas taky pocit, zacni mu davat tak vecer jednu davku, ale skor by som zacala uz s prikrmami a s kasami. Aj ked ja som tiez cakala ze malej to pomoze lepsie spinkat a figu borovu.
Prijrmy klasicke az od ukonceneho 4mesiaca.nie skor. Dojcene deti dokonca neskor. Um musis vyskusat ktore sadne. My mame bebu optiprocomfort. Velka spokojnost. Skus este dojcit do toho stveteho. Potom uz tolko mliecka tvojho nebude potrebovat.