Dobrý deň, máme 4a pol a zavádzame príkrmy - zemiačik už máme za sebou a mrkvičku skúšame teraz, ako ďalej pokračovať? už môžme dávať na noc aj kašičky alebo keď kojim ešte nemusím a kedy by bolo najlepšie začať s kašičkami na noc...
Prosím o radu aj s pitným režimom, už som mu dala aj prevarenú vodičku a chutí mu no zatiaľ len po lyžičkách, lebo sa bojím ak mu dám z fľašky tak mi prestane piť mliečko z prsníkov. A bude lepšie vodička alebo čajík?
Ďakujem za rady 🙂
Začala som hlavne kvôli tomu, že sa mi zadlo, že mu už mliečko nestačí, zemiačik mu chutil a aj Dr. hovorila, že už môžeme...tak človek nevie čo je dobre a hlavne keď je to jeho prvé mimčo... 😒
@eviko3 kojené deti sa majú prikrmovať až od ukončeného 6mes., kam sa ponáhľaš? pokiaľ kojíš, tak vodu mu netreba vobec do 6mes.
Ok rozumiem a teraz urobím chybu keď už som začala a hneď aj skončím už keď som ho na to napašmala?
@eviko3 podľa mňa možeš kľudne prestať a nič sa nestane a ako si na to prišla, že mu mliečko nestačí? budí sa častejšie v noci či ako?
S kasami na večeru este urcite počkaj, zaťažil mu zažívací trakt
Co je to ta doktorku, ze vam kázala uz zacat s prijrmami? A to ti nepovedala co a ako?
Neodporučila ako postupovať
Zatial dávaj teda len zeleninu, zemiak, mrkvu, cuketu, špenát, sladký zemiak, tekvicu, ruzicky brokolice a karfiolu
Vodičku mu dávaj pút, aby ho nezapekalo
Ahoj, ja som začala tiež v takom veku dieťatka prikrmovat, ale my sme na UM. Kedze mu nechutilo a mna to prestalo baviť, tak som 2týždne počkala a začala znovu a to uz papa celkom
Kojene dieta nie je dobre prikrmovat skor ako po ukoncenom 6.mesiaci.. netusim kam sa mamicky tak ponahlaju, ved detom nic neujde.. kase rozhodne az po zeleninovych, zeleninovomasovych a ovocnych prikrmoch.. vodu mozes aj injekcnou striekackou..
@janickacrazy v noci mi prespinká od cca 20tej do 4tej 4.30 ako kedy....to skôr cez deň vydáva také ako keby jedujúce zvuky na jednom prsníku( tam som po pôrode mala zápal a odvety to tak je) a na druhom krásne pije, inak je kľudný. Nie každý deň mi spinka ráno hodku len pol hodku a potom poobede si 2-3 hodky potiahne...no a poobede zasa pol hodku...len tie zvuky ma znepokojili....
@eviko3 ved to ti pekne prespinká, určite nie je hladný, moj sa budil každú hodinu, ked mi mlieko odchádzalo postupne, jeduje sa asi preto, že z toho jedného prsníka mu mliečko tečie ťažšie
Kludne pockaj do 6m aj dlhsie, my sme zacali skoro az od roka, lebo skor ani nechcela. Niet sa kam ponahlat. A ak nemas domacu zeleninu a ovocie tak to uz vobec nie!
@eviko3 ked tekutiny okrem MM,tak len vodu.
Priktmy si zacala zavadzat skoro,u dojceneho staci od ukonceneho 6.m.
Takze prilis by som to s prikrmami este neprehanala,uz vobec nie kase.
A co sa MM tyka,radsej castejsie prikladaj. Ja som.najma pri malej mala 1prsnik slabsi,boli obdobia,kedy z neho nechcela vbec pit,tak som.si z neho aspon odsavala a jej som ho davala ako spiacej. Casom sa mi to upravilo a naucila sa pit z oboch.
Ja neviem ked už si teda zacala a dieťatku chuti tak by som pokračovala ale len tými zeleninkami raz denne nic iné by som nepirdavalaa do 6. Ak by mu prestalo chutiť tak by som pockala do 6.
moja ma 3,5mesiaca a zacala som prikrmovat...kazde dieta je ine a len matka ho pozna najlepsie...moja ma od nar. strasne problemy s bruskom a niekde aom citala ze prikrmami bh sa to mohlo zlepsit...tak davam druhy den mrkvicku, mala otvarala usta a spapala bez problemov, takze nevidim dovod nedavat...plus klop klop klop mi vcera a dnes zaspinkala (skoro) bez placu.
Zacala som prikrmovat od 4,5 mesiaca, ke kojene a je to druhe dieta.pekne papa a je spokojna len mliecko jejj nestacilo.prve dieta som prikrmovala neskor...nebolo treba stacilo kejj mloecko ani vodu pomaly do roka nepila.druha dcerka je nespokojna a casto si vyberie cajik a nie prsnik...kazde dietetko je ine...
Ahoj, tiez som postupovala rovnako, ze najprv zemiak, potom mrkvicka, neskor som davala kalerab, brokolicu, spenat, tekvicu, cuketu, potom som to zacala kombinovat, napr.zemiak a brokolica atd.a striedala som to s vyvarmi. A s tym pitim, tiez po lyzicke a jeden den mal dojcensku vodu bud Lucku alebo Drobceka a druhy den mal cajikovi☺
ahoj
moj maly ma tiež 4,5mes. kojím každu hodinu, prinajlepšom dve cez den. prespi velmi malo, pol hodinku - max hodinku. večer po kupani ma malu flašu nutrilonu (90ml) a potom este materske pred spanim. od 21 do 1-2 vydrži spinkať, potom každe 2hodky sa budi. takto to funguje už cele mesiace. tiez vaham nad prikrmami, či počkať, či začať...
Ja mám 3,5mes dcérku. Vodičku jej dávam ked sme vonku na prechádzke aj to len sem tam,nie vždy.a z flašky avent,nemame problém v pohode prijme prsník. Dr.mi vravela že mám kojit do 6 mesiacov a potom začať prikrmovať. V noci kojím na požiadanie. zaspí okolo pol osmej,spí do 2 hej a potom si pyta do rána častejšie,spí so mnou. Ja som potom zobudzam o 3-4 tej , vtedy mám čas na seba niečo si prečítam pokukám na nete a tak. a poobede si pospim s nou.
včera sme boli na poradni. od naposledy nepribera už tak rapídne. doktorka nekomentovala, ani mi nekazala prikrmovať. počkám teda. tie Avent flaše su fajn, vobec nemame problem pri piti mliečka či z prsníka alebo flaše.
Velmi skoro začínaš, este ste mohli aj mesiac počkať
Dávaj mu pit z lyžičky