Ahojte babulky mám dveru ktorá má o tizden 4 mesiace je na UM kedy ste začali prikrmovať ? A čím ? Ďakujem za odpovede ❤️☺️
Hovorí sa ze môžeš v štvrtom mesiaci, ale poznám mamičky čo začali prikrmovať už aj v treťom 🙂 na pare sprav napríklad mrkvičku, brokolicu, zemiačik.. Rozpučiť na kašu a daj najprv do mliečka trošku. Budeš musieť zväčšiť dierku vo fľaši na pitie aby to dieťatku pekne išlo 🙂 ale určite sa porad aj s pediatrom
@dominika767 Ja by som tiez nedavala do mliecka aby to bolo tekute. Nech si zvyka na tuhsiu stravu a lyzickou ale na to je potrebne aby dieta vedelo posunut potravu v ustach do hrdla a pehltnut. Vela deti to nevie pred 4-5 mesiacom. Ale zase nauci sa... len je to na zaciatku dost zababrane, lebo ide viac von ako dnu.
Ja som zacala v 5.5 mesiacoch, vtedy uz vedel pekne prehltat. Rozmixovane bataty, tekvica, zuketa, ovsenna kasa, jablka, hruska.
@andreatytler zeleninku si klasicky varila vo vode alebo nad parou ? 🙂)
@dominika767 nad parou si zachovávajú viac vitaminov
@dominika767 suhlasim s @nelca0510 ze nad parou je najlepsie ale ja robim vacsie davky a davam do mrazaku po zmixovani ale kedze misku na parenie mam len taku malu, tak som musela robit na niekolko krat a to mi trvalo aj hodinu a tak teraz vacsinou varim vo vode a necham vyvarit, takze ku koncu sa to skor dusi ako vari a potom tu vodu pouzijem na zriedenie ked mixujem, tak sa vyuzije aj to co sa vyvarilo do vody. To iste robim s maskom a ovocim ale pri ovoci musim tu vodu zliat... ale nevyhadzujem... vypijem.
Tekvica a zukina sa pri vareni dost rozvarili a bolo to velmi vodave po zmyxovani. Tak som to skusala piect , len tak na sucho, rozkrojene na polky ale to skor uschlo ako sa upieklo. Tak sa asi zase vratim k tomu duseniu.
Ale vacsina zien vari cerstve jedlo kazdy den a robia len jednu malu davku, tak vtedy je to parenie idealne.
My sme 15.9 ukončili 4. Mesiac. Malý spapa už celu mrkvu, dávam aj cuketu (30 ml zje ako nič a za tým ešte 150ml mlieka). Dobrý je aj batat, patizon, Hokkaido, maslova tekvica. 🙂 Neskôr začať s jablkom, banánom, marhule atď. Môžeš skúsiť aj obilninove kaše. Ja som kúpila Nestle Sinlac - je bez lepku a príchute. Vhodná aj pre celiatikov a bez mliečnej laktozy. Kaše s príchuťou - vanilka, banán, jahoda mi prídu ťažké na žalúdok
Ahoj ja som mala tiež syna na um a s prikrmovanim sme začali tak v 5 mesiaci.. a to mrkvičkou, batatove zemiaky tie su skvelé deťom chutia