Prikrmovanie štvormesačného dieťatka

dominika767
7. sep 2020

Ahojte babulky mám dveru ktorá má o tizden 4 mesiace je na UM kedy ste začali prikrmovať ? A čím ? Ďakujem za odpovede ❤️☺️

maria123a
7. sep 2020

Ahoj ja som mala tiež syna na um a s prikrmovanim sme začali tak v 5 mesiaci.. a to mrkvičkou, batatove zemiaky tie su skvelé deťom chutia

viki128
7. sep 2020

Hovorí sa ze môžeš v štvrtom mesiaci, ale poznám mamičky čo začali prikrmovať už aj v treťom 🙂 na pare sprav napríklad mrkvičku, brokolicu, zemiačik.. Rozpučiť na kašu a daj najprv do mliečka trošku. Budeš musieť zväčšiť dierku vo fľaši na pitie aby to dieťatku pekne išlo 🙂 ale určite sa porad aj s pediatrom

nelca0510
7. sep 2020

@viki128 na čo do mliečka? Ved nech si nezvyka že z fľaše ide nieco iné ako UM.

andreatytler
7. sep 2020

@dominika767 Ja by som tiez nedavala do mliecka aby to bolo tekute. Nech si zvyka na tuhsiu stravu a lyzickou ale na to je potrebne aby dieta vedelo posunut potravu v ustach do hrdla a pehltnut. Vela deti to nevie pred 4-5 mesiacom. Ale zase nauci sa... len je to na zaciatku dost zababrane, lebo ide viac von ako dnu.
Ja som zacala v 5.5 mesiacoch, vtedy uz vedel pekne prehltat. Rozmixovane bataty, tekvica, zuketa, ovsenna kasa, jablka, hruska.

dominika767
autor
14. sep 2020

@andreatytler zeleninku si klasicky varila vo vode alebo nad parou ? 🙂)

nelca0510
14. sep 2020

@dominika767 nad parou si zachovávajú viac vitaminov

andreatytler
15. sep 2020

@dominika767 suhlasim s @nelca0510 ze nad parou je najlepsie ale ja robim vacsie davky a davam do mrazaku po zmixovani ale kedze misku na parenie mam len taku malu, tak som musela robit na niekolko krat a to mi trvalo aj hodinu a tak teraz vacsinou varim vo vode a necham vyvarit, takze ku koncu sa to skor dusi ako vari a potom tu vodu pouzijem na zriedenie ked mixujem, tak sa vyuzije aj to co sa vyvarilo do vody. To iste robim s maskom a ovocim ale pri ovoci musim tu vodu zliat... ale nevyhadzujem... vypijem.
Tekvica a zukina sa pri vareni dost rozvarili a bolo to velmi vodave po zmyxovani. Tak som to skusala piect , len tak na sucho, rozkrojene na polky ale to skor uschlo ako sa upieklo. Tak sa asi zase vratim k tomu duseniu.
Ale vacsina zien vari cerstve jedlo kazdy den a robia len jednu malu davku, tak vtedy je to parenie idealne.

sonik123456789
16. sep 2020

My sme 15.9 ukončili 4. Mesiac. Malý spapa už celu mrkvu, dávam aj cuketu (30 ml zje ako nič a za tým ešte 150ml mlieka). Dobrý je aj batat, patizon, Hokkaido, maslova tekvica. 🙂 Neskôr začať s jablkom, banánom, marhule atď. Môžeš skúsiť aj obilninove kaše. Ja som kúpila Nestle Sinlac - je bez lepku a príchute. Vhodná aj pre celiatikov a bez mliečnej laktozy. Kaše s príchuťou - vanilka, banán, jahoda mi prídu ťažké na žalúdok