Ahojte, mám prvé bábo takže skoro žiadne skúsenosti. Pri prikrmovani. Kedy by sa malo začať bábätko prikrmovat?
@lucialucka456 od 6 mes, klasika mrkvičku a po 2-3 dňoch mrkva + zemiak, zas po 2-3 dňoch zemiak + cuketa, môžeš dať batat, tekvicu, kaleráb, .... potom pridať masko, vsjecny zltok
Na začiatok stačí pár lyžičiek. Treba dať zapiť mliekom či vodou. Podľa toho čo dieťa preferuje
@evinka3007 moja je kojena a zacala som od 4,5m ochutnavanim 😁 vseobecne je ze kazda mamicka robi inak 🙂 jedno dieta uz od 4M pozoruje rodica ako papa a nemoze uz vydrzat a druhe od 6M nema ani zaujem 😁
@smejko25 preeeesne, suhlasim, kazde dietatko aj kazda mamicka sme iné 😊 jeden pediater radi to druhy ono, nech sa kazda rozhodne prikrmovat kedy sama uzna za vhodne, ja osobne som sa toho uz nevedela dockat kedy budem malemu vyvarat a davat prikrmy, horsie bolo ze nic z toho co som navarila nechcel jest 😂
Môj na um,prikrmy od štvrtého mesiaca, prvý mesiac zelenina, potom plus mäsko piaty mesiac, šiesty aj ovocie, medzi tým ochutnávanie všetkého,skoro, aj chlebík, má vyše roka a žiadne alergie , treba využiť imunologicke okno 4-6mesiac
@lucialucka456 skor ti poradim kup si knihu : Prve prikrmy ta kniha je viac o teorii...a ked uz budes trosku vtom zorientovana kup si Dojcenske recepty a tam uz je viac receptov ako teorie 🙂
Podstata je rovnaka do kazdeho prikrmu daj par kvapiek kvalitneho oleja ( j pouzivam olivovy) a takisto ponukaj aj vodu 🙂 ci uz vo forme caju alebo normalnu (niekto dava dojcensku ale na davam klasik vodovod) 🙂
@evinka3007 sme narom rovnako 🙈moja zo zaciatku celkom pekne papala a teraz akoby utal nema zaujem vobec
@evinka3007 Môžem vas poprosit ,mohli by ste mi čo a ako často ste bábätku dávali papať
@lucialucka456 Lucka, ja som zacinala kupovanymi prikrmami pretoze z toho co som varila mi maly nechcel vobec papat, kupovala som mu prikrmy od Hame "prva lyzicka", su to malicke sklenicky a zo zaciatku som mu to davala len po polovicke na kazdy den, okrem toho som davala iba mliecko, ked sa rozpapal a to budete vidiet ze dietatko si zvykne...tak som skusila uz davat aj celu sklenicku alebo moje varene a nabehol na to zo zaciatku, len ten start bol taky narocnejsi...vobec som nesla podla knih a podla toho ze kazdy tyzden iny druh zeleniny, jemu proste jeden uvareny druh nechutil...potom som zacala vynechavat mliecko na desiatu, nahradila som to jogurtom/kapsickou ale az tak od 6.mesiaca asi, a potom dalsim krokom som vypustila mliecko na veceru a papa kasicky na dobru noc...mliecko nechavam na ranajky a olovrant a neplanujem to ani menit. S pecivom sa neponahlam tiez nakolko toho sa este v zivote napapa. Snad som vam aspon trosku poradila 😊
Ahojte, chcem sa spýtať či máte niektorá skúsenosti s parným hrncom a mixérom 2v1 ?https://www.predeti.sk/starostlivost-o-dieta/kr.... Oplatí sa ho zakúpiť?
Moj bol na UM a s prikrmovanim som zacala od 4.mesiaca 😊