Prikrmovanie, keď je dieťa na umelom mlieku

wmonka
7. okt 2021

Ahoojte maminky. Chcem sa spýtať na Váš názor lebo isto sú tu žienky- maminky ktoré majú viacej skúseností. ( nakoľko mám prvé bábo moc ich nemám a len ešte zisťujem ).
Ako to je s prikrmovaním bábätiek keď sú na UM - kedy začať ? Máme len teraz 4 mesiace a doktorka nám povedala že už môžme no mne to príde skoro.
Sú vraj aj nejaké kaše ale až od ukončeného 4 mesiaca a to je dobrá vec?
Nemalo by sa začať napr. tou mrvkou, atď - ale obedom ?
Ďakujem za všetky rady. 🙂

dollyzv
7. okt 2021

@wmonka ja som čakala do ukončeného 5.mesiaca a áno začína sa zeleninou..mrkva,zemiak,Batat a podobne na obed..je dosť možné že zo začiatku to doňho ani nedostaneš/ti vypluje alebo zje dve lyžičky(zo začiatku by aj mal len trošku kvôli prípadnej alergií) a normálne potom dokrmis dávkou UM ;) jeden druh zeleniny sa skúša najlepšie 3dni kvôli reakciám..

denden77
7. okt 2021

ja som zacala po ukoncenom 4m.. zeleninou.. 🤷‍♀️😊

nikka055
7. okt 2021

Ja som zacala od 3,5m , dr.z gastra nam odporučila koli refluxu začať po ukoncenom 3m

marianarem
7. okt 2021

@wmonka Ja som zacala hned, ako mal 4m, a prvy bol zemiak. Mal to zhruba v case obeda, no ale tie zaciatky boli ozaj len ze olizoval lyzicku s prikrmom. Skusala som potom aj batat, spenat, hokkaido, hrasok a potom postupne dalsie zeleniny.

sandra151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marianarem
7. okt 2021

@sandra151 Ano ja som to tak robila. Potom trochu vody alebo aj kvapku oleja a pomixovala som, mam taky maly mixerik. Ale moze sa len popucit. Urobila som to tak huste, aby to drzalo na lyzicke a dalo sa dat malu do ruky ako lizatko, lebo moj usta dobrovolne neotvaral. Ale inac strkal vsetko do ust, takze aj taketo "lizatko" si preskumal jazyckom a tak sme zacinali.

1katus1
7. okt 2021

@wmonka ja som mala obe deti na um a prikrmy sme začínali dávať od 3apol mesiaca. Najskôr sunarkovu kašu a po cca 2 týždňoch dostávali zeleninu postupne neskôr aj ovocie mäsko a vajíčka.

barus26
7. okt 2021

@wmonka začali sme od ukončeneho 4. mesiaca… začínala som zeleninou. Postupne treba skúšať každú jednu aspoň 2-3 dni kvôli reakcii.. Napr. začneš zemiakom, potom môžeš napr. dať mrkvu samostatnú alebo ju kľudne môžeš pridať už k vyskúšanému zemiaku. Keď vyskúšaš aspoň 5 zelenin, ja som nejak po 2 týždňoch pridala maso a jeden deň v týždni zltok.. Maso Ideálne kuracie, morčacie, kralicie alebo teľacie.. ďalšie dva týždne na to som začala skúšať ovocie.. a medzitým som zaradila aj tu kasu, no moja mala to moc papat nechcela..

gvenduska
8. okt 2021

Keď je dieťa na umelom mlieku kľudne môžte začať v 4mesiaci s prikrmom
Mi sme boli tiež a od 4 mesiaca prikrmujeme samozrejme len na obed najprv
Lenže keďže nás maly je papco tak aj na olovrant papa príjkrm

gvenduska
8. okt 2021

@sandra151 Kľudne aj uvariť ja varím do mäkka popucim vydlickou