Ahojte ženy od akého mesiaca ste začali prikrmovať vaše deti? Naša ma skoro 4 mesiace.A doktor mi povedal ,že od 4 mesiaca už môžem lebo dieťa je krmené UM.Ale neviem čím mám začať.Kašičky alebo zeleninová polievka? Nechcem jej dávať naraz všetko aby si zvykla pomaly na chute.
Ďakujem vam ženy je to moje prvé dieťa tak preto sa pýtam.Hľadala som aj na nete samozrejme je tam toho kopa ale chcela vediet reálnu skúsenosť.
@lara45 odporucam parny varic/mixer avent, na prikrmy bol super… zacat treba zeleninkou, najskor jeden druh, napr. Mrkva, davat tak dva-tri dni, potom skusit dalsii druh, postupne ked si babo zvykne tak kombinacie dvoch druhov a tak dalej… pridat masko, lepok, ovocie… uplne presne neviem uz podla mesiacov ze co kedy…
@nelca0510 pediater mi povedal len tolko kludne mozte dat od 4mesiaca zeleninu nic viac polievku som myslela napr.mrkvova to je tiez zelenina.Sestricka mi povedala ze nemam do polievky nic davat tak ako sa zvykne len do vody nadrobno nasekanu mrkvu stipku oleja a stipku soli.Pretoze take male deti su zvyknute len na sanie mlieka.A ohladom polievky to mi aj mamka aj babka povedali.Kedysi mamičky nemali take moznosti ako teraz cize neisli presne podla postupov ako v dnesnej dobe.
@lara45 jeden druh zeleniny uvarit v cistej vode bez soli, alebo napare, potom rozmixovat, alebo rozpucit. Jefen druh davattak 3 dni kvoli tomu, aby sivefela, ci nezareguje ako na aletgen. Krd mas odskusanych viac druhov, moxes kombinovat. Dava sa najprv mrkva, zemiak, batat, cukina, tekvica,brokolica.... po mesiaci mozes skusit bana surovy a jablko uvarene, hrusku uvarenu. Ppotom pridat maso,jemne kuracie telacie, kralicie a zltok. Po 2 mes po troske ryxu ovsrne vlocky, cestovinu ku zelenine. ked bude mat tak 8 mes tak biely jogurt trocha. Pozor, ziadny pribinacik a pod. Nikdy som nedavale tie sunarovd sladke kase. Pridavala som od ravity psenovu, spaldovu, kukuricnu atd. Ku zelenine na zwhustenie, ale aj ku ovociu. Tvaroh a kravske mlieko a bielok az od roka. Je to kopa diskusii a na nete kopa tabuliek.
@lara45 ja som začala týždeň pred 4 mesiacom a začala som číslo vždy jednou zeleninou zemiak uvariť rozmixovať dávala som tri dni potom som dala mrkvu tiež tri dni a takto som išla pokedy som nevyskúšala všetky druhy zeleniny samostatne potom som už mixovala a pridávala mäsko