Prikrmovanie bábätka so silným refluxom

kaleenah
18. sep 2012

Ahoj, syn ma diagnostikovany silny reflux. Vracka po kazdom kojeni, niekedy aj pocas. Mame ho polohovaneho a dodrziavame antirefluxovy rezim. Ma momentalne tri mesiace a chcem pomalicky zacat s prikrmamy. Ma niekto skusenosti konkretne s babatkom s GER? Co s trojmesacnym babatkom? Pomaha aj nieco ine, alebo len antirefluxove umele mlieko? Nechcem ho dalej trapit vyslovene iba kojenim, ked vidim, ze mu to nerobi dobre. Po tom, ako sa mi raz v noci zacal kvoli vrackaniu dusit, nas raz hospitalizovali v nemocnici, nastastie vsetko bolo v poriadku, viac paniky ako problemov. Berieme Nutriton, ktory zabera, malicky od zaciatku druheho mesiaca takyto husty gelik bez problemov papa z lyzicky. Vdaka za odpovede.

strapco13
18. sep 2012

@kaleenah pred ukoncenym 4. mesiacom v ziadnom pripade nedavat tuhiu stravu ..traviaci trakt diettka na to nie je prisposobeny
Skor by to chcelo upravit techniku dojcenia, nosit v satke, ci ergonosici
mam obe deti "refluxove" dcerka viac ako syn, a ziadne nebolo dokrmovane UM ani nutritonom a prikrmy zacali az po ukoncenom 6. mesiaci
pomahaju anti gravitacne polohy pri dojceni, cize dieta ma hlavicku nad prsnikom, mliecko strieka dohora, po nadojceni a pri dojceni, nemanipulovat, nechat dietatko v tej polohe v akej sa dojci, pripadne velmi opatrne dat nazvislo, cize ziadne prebalovanie hned po nadojceni /s vynimkou pokakania/
dolezite je aj nenutritivne satie na prsniku..cize to dudkanie ...nuti to patzarak hybat sa spravnym spmerom, cize od ust do zaludka a nie zo zaludka do ust ako je to pri refluxe

liz_lemon
18. sep 2012

@kaleenah a babatko normalne pribera? lebo moj syn tiez vracal, spociatku malicko, ale pocas niekolkych dni sa to zhorsovalo, ze vracal prudom, nezaberalo ani AR mlieko ani Gastrotuss, bola som s nim 2x na pohotovosti, a stale mi tvrdili, ze je to reflux (urobene sono), a mame byt trpezlivi...no nakoniec sa zistilo, ze chudne a bol hospitalizovany, a par dni na to, aj operovany, kvoli pylorostenoze (neprepustaniu stravy zo zaludka do dvanastnika), odvtedy je pokoj, vobec nevracia, papa ukazkovo
tato diagnoza nie je casta, u nas ju najprv dokonca vyvratili, a o 2 dni potvrdili, takze ak by tvoje dieta prestalo priberat, urcite sa skus spytat ci nejde o pylorus, pretoze pri refluxe deti stale priberaju, aj ked vracaju
co sa tyka polohovania pri refluxe, tak to vobec nepomaha, videla som to v nemocnici, deti mali reflux a vracali aj ked pomaly "sedeli"

lauricka
18. sep 2012

neviem Ti poradit s refluxom, ale rozhodne este nesmies davat prikrmy, takze aspon toto mas poriesene

kaleenah
autor
18. sep 2012

@liz_lemon Ahoj, pylorus nemame, to nam v nemocnici ako diagnozu vyvratili, hoci pri takej miere grcania ako ma on to bolo jedno z podozreni. Na rozlucku v nemocici dokazal jednym supom ovracat doktora, mna, seba a aj zem, takze som sa zlakla, ze nas tam este nechaju. Grckame oblukom, avsak malinky pribera viac ako ukazkovo, ale denne do neho lejem kvanta zahustovadiel - Gastrotuss a na noc mame Nutriton. Mame 3 mesiace a mame 6050 g, takze kategoria babatka je nastastie "valibuk extra" a s priberanim problemy tiez nie su.

kaleenah
autor
18. sep 2012

@strapco13 Ahoj, vdaka. Prosim ked mas s tymto skusenosti, ako ste riesili ukadanie babatka na noc po tretom mesiaci? Nas ma madrac so specialnou doskou, ktoru vyrobil tatik na ktorej je monitor dychu. Cele to mame v cca 40 stupnovom uhle, zatial to riesime zavinovackou, ktoru jednym bokom upevnim o mrezu postielky a v priebehu noci malinkemu vystriedam viac poloh. Ak nie je zavinovacka upevnena, tak sa zosuva a prevracia. Ked nie je polohovany grcka tak, ze sa na to budi kazdu chvilku. Su nejake triky na to, co s nim po tretom mesiaci?

strapco13
18. sep 2012

@kaleenah uprimne ja som v noci neriesila nijako ..deti spia so mnou, cize ak by sa pogrckali, tak som pri nich
zavinovacka moze zhorsit reflux ak je stiahnuta prilis, pozor na postolky /balenie nasiroko/, zdvihaju zadocek a preto zhorsuju reflux
mne sa deti v noci malokedy pogrckali odkedy som ich prestala v noci prebalovat a proste som nakojila a nechala ich lezat v tej polohe akej sa dojcili, resp velmi opatrne poopravila..ak mi nahodou zaspali v nejakej divnej polohe
cez den som sa snazila davat dieta aj na brusko, nech spevnai brusne svaly a vela cez den nosila vo zvuslej polohe
opis mi dojcenie, ako casto dojcis, ako striedas prsniky a pod
ci pouzivas dudel, flasku, klobuciky

hajanka
18. sep 2012

@kaleenah na prikrmovanie je este skoro, ma na to este nejaky ten cas
a ako zacat? normalne ako kazde ine dietatko, ak ma silny reflux, vrackat bude stale, ja mam skusenost taku, ze mala vracala ci pila AR mlieko, ci jedla tuhu zemiakovu kasu, alebo hocico (, dokonca ked zacala sediet tak sa to vystupnovalo.... preslo jej to az v 8.-9.mes.
po jedle netreba s dietatom prilis manipulovat, ani prudko dvihat na grgnutie, nechat v polohe akej bolo krmene
na brusku nechcela byt vobec, prave kvoli tomu grckaniu, to jej to este zhorsovalo

danu
19. sep 2012

@kaleenah pozri, pripadne sa opytaj v temach, na ktore ti dala linky katren