Ahojte baby...
Moja mala ma 6.5 mesiaca. Od 4.mesiaca prikrmujeme, ale okrem výživ ovocnych mi vsetko ine odmietala, tak sme davali len výživy. Posledné 2 týždne zacala papat aj ostatne, zeleninove prikrmy, zeleninovo-masove, nemliecne kasicky. Ale od kedy takto pekne vsetko papa ma problemy s kakanim aj prdenim. Ked bola babatko trpela na strasne koliky a mam pocit, ze oed kedy takto papa je to cele naspat.. hodiny preplace, nepocujem ju jak je den dlhy prdnut, vystiera sa, zoviera pasticky. A do toho este kaka raz za 3 dni aj to jeden maly bobek...
Mate niektora s tym skusenosti??? Pretoze neviem ako to riesit, ci prestat je davat prikrmy alebo ako...
Dakujem...
@radusssa Ahoj, ak mala tvoja dcerka problemy s travenim mliecka (koliky) tak pevnu stravu ti tiez lahsie nestravi. V 4. mesiaci je trosku priskoro na kasicky, kludne si mohla pockat az do 6. mesiaca. Kedze to uz ale praktikujes, tak ti odporucim skusit spomalit tempo prikrmovania.
Hovori sa, ze predtym nez zacnes novu zeleninu pripadne ovocie, treba aspon 1 tyzden davat kasu len z tejto jednej suroviny predtym nez zacnes davat inu. To je dolezite jednak preto aby si zvykol zaludok na novu potravinu a vedel ju stravit a takisto tak mozes dobre pozorovat ak ti nejaku potravinu neznezie (napriklad mrkva vela deti zapeka a pod.). Ty uz ponukas dcerke cele spekrum stravy, ktore staci zavisiet do ukonceneho 1. roka, takze je mozne, ze je to este na jej zaludok vela.
Skus si pozriet k tomu rozne clanky o tom ako sa maju zavadzat prikrmy (samozrejme, ze je k tomu vela nazorov) ale rozhodne by som dcereke este tak vela roznorodych kasiciek neponukala ked ma od narodenia problemy s travenim.
nie prestat davat, ale porozmyslat, co davat a co nie. mozno davas zeleninu, ktora nafukuje, mozno nieco, co zapeka. ja napr. nasej obmedzujem varenu mrkvu, ryzu aj banan (a to ma uz 11 mesiacov), lebo mava problem so zapchou. musis si to odsledovat, napr. karfiol, brokolica nafukuju, ale je toho viac, tiez tie kase zevraj mozu zapekat, zalezi, ake davas... alebo si vygugli, ci to, co davas, nemoze zapekat. a tiez daj pozor na pitie, pripadne ak je zle, tak pouzit rurku, cipok na kakanie, nenechaj ju trapit, ale popracuj na tych prikrmoch 😉 drzim palce 🙂