Prikrmovanie 6 mesačného synčeka

anicka246
23. mar 2014

Ahojte žienky, začala som malému dávať mrkvičku 3 dni, pootom 3 dni zemiačik a teraz dokopy... chcem sa spýtať akú zeleninku by som mu mohla dalej dávať.. čítala som že tekvicu, cuketu... môžem mu to dávať, alebo račej nejakú inú? Dakujem za rady

veriiii
23. mar 2014

@anicka246 cukina a hokaido tekvicka su idealne.. ja som davala dalej cukinu,potom hokaido tekvicku, potom pastrnak,potom brokolicu atd a aj masko som zavadzala..nie hovadzie, ani bravcove(to uz vobec sa neodporuca) ale kvalitne morcacie-len ho treba dobre uvarit, lebo zvykne byt tale tvrdkave a zle sa mixuje...najpr som rozvarila masko a potom dovarila zeleninku..a z cerveneho masa telacie alebo jahnacie....cervene masko obsahuje viac zeleza ako hydina. ozaj, nezabudni na lepok do 7.mesiaca, napr cestovinku, alebo krupicku slabu zavarit do prikrmu...a mozes aj vareny zltok(iba zltok, bielok az po 12 mes) raz tyzdenne a neskor cervenu sosovicu....zltoka cevena sosovica obsahuju tiez vela zeleza.. cervenu sosovicu som davala az tak od 10 mesiaca, mozno mozes aj skor, len som sa bala ,aby malu nenafukovalo..

anicka246
autor
25. mar 2014

@veriiii takže mu môžem dať terz aj cuketu samú? A potom ju môžem zase s niečím zmiešať ako aj mrkvu so zemiakom? Neviem ako to môžem vštko kombinovať.. všetko mu dávam po 3 dni...

sima111
9. apr 2014

Najprv všetko osamote a potom môžeš už kombinovať. Ja som dávala malému: mrkva, brokolica, tekvica, cuketa, zemiak, špenát. K špenátu som mu varila sladký zemiak volá sa batáta majú ho v kauflande alebo tescu, lebo malý špenát veľmi nechcel, ale takto zmiešaný spapal je dobrý na dochucovanie zeleniny ktorú ti bábo nespapá, ďalej som mu varila cviklu tú zbožňoval. Na dochutenie zeleniny ak mu niečo nebude chutiť môžeš použiť buď mrkvu alebo aj paštrnák ten robí sladkú chuť. Potom neskôr môžeš uvariť karfiol, to musíš len skúsiť či malého nebude nafukovať môjho malého nenafukovalo, ale každé bábo je iné. Potom začať pridávať skôr chudé mäso neskôr hovädzinu a bravčové a raz do týždňa vaječný žĺtok, potom prílohy k jedlám pšeno, celozrnný kuskus, bezvaječnú cestovinu, ryžu, pohánku a neskôr aj ovsené vločky. A ešte do každého príkrmu lyžičku oleja buď olivového alebo slnečnicového ja som dávala olivový. Po mesiaci prikrmovania som zaviedla sladké aby si skôr malý zvykol na zeleninu ako na sladké ( uvarené jablko, Hruška, ) Samozrejme piť veľa mlieka a jednu dávku mlieka môžeš na večer nahradiť mliečnou kašou. Od 8 mesiaca biely jogurt napríklad zmiešaný s banánom a od 9 mesiaca strukoviny. 🙂