Ahojte mamičky, poraďte mi ja už som hotová z tých príkrmov maly má 6
Mesiacov je kojeny+UM od 4 mesiacov sa snažíme ho prikrmovať no jedine co zje ako tak je ovocie i to musí mat viac menej naladu ako chuť, zelenina tá vôbec vsetko vypluva a keď nevypluje tak sa pozvracia 😫 .. skúšali sme už aj masko (teľacie) jeden deň mu celkom chutilo no na druhy deň už ani dotknúť. S ovocim som momentalne prestala už asi 2-3 nemal ci sa nerozpapa zo zeleninou no bez úspechu
@sarah zavádzanie príkrmov by sa nemalo viazať na vek, ale skôr na celkový vývin dieťaťa, či prejavuje záujem o jedlo, pyta viac mlieka, ako priberá, aký je celkový stav dieťaťa, teda toto tvrdí naša pediatrička a mne to celkom dáva zmysel
Nevidím dôvod tlačiť dieťa ak o tuhú stravu ešte nemá záujem a stačí mu mlieko
@sarah Môj má 10 mesiacov - kojený a normálne jedol asi 3 týždne. Inak bieda stále. U nás zase idú iba obedy (zelenina+mäso). Inak ovocné výživy - sem tam sa zľutuje,kaše vôbec,jogurty aj jedol a teraz zas nič. Takže len skúšať, 6 mesiacov ešte mu stačí aj UM. Možno sa ešte rozje. Nejak to neovplyvníš. Sú hamkáči a aj odopierači😉
@sarah vo veku 6 mes väčšina deti ešte len začína, vy ste začali dosť skoro. Stačí ak spapa pár lyžičiek, keď bude aj viac akcny a začne sa viac hýbať tak sa aj rozpapa
Keď mu chuti ovocie, tak dávaj ovocie
Nemá zmysel tlačiť nasilu niečo čo nechce, znechutíš mu jedenie a potom je to veľký problém