Prikrmovanie 5 mesačného dieťaťa počas dovolenky

ona12
28. máj 2020

Ahojte baby, mam v hlave trosku zmätok.. Prave sme zacali prikrmovat s cuketou. Mame 5 mesiacov a nekojime.... V juli vsak ideme na dovolenku a neviem co so stravou, virm vsak o prikrmoch ktore sa predavaju, tajze malý by bol týždeň na tom... Treba na to tiez nejaku postupnosť alebo mu mozem davat jednej den príklad hovädzie na zelenine , druhy deň, kuracie s ryzou? Dakujeeeee

lenuliatko84
28. máj 2020

Za tyzden ho kupovane prikrmy nezabiju

ona12
autor
28. máj 2020

Len sa bojím, že bude mat nejake žalúdočné Problémy

evinka3007
28. máj 2020

Moj prve mesiace papal len kupovane, nic co som uvarila nechcel jest, takze sa toho vobec nemusis obavat 😊 aj teraz mu kombinujem obedy, raz ma varene raz kupene...a ak sa toho bojis tak mu skus vopred vyskusat dat aby si videla ci na to nejako zareaguje...su totiz aj deticky ktore kupovane odmietali, treba dopredu vyskusat aby sa ti nestalo ze vycestujete a nebude ti chciet papat...

heidy222
28. máj 2020

Kupovane prikrmy maju o nieco menej vitaminov ALE vyrazne menej dusicnanov ako vareny prikrm z bio zeleniny. Dusicnany su nebezpecne pre deti do 7 mesiacov, niektori odbornici dokonca odporucaju dovtedy kupovane davat. U spenatu napr je to znama vec, ten pre babatka radsej kupit ako vyzivu. Ja som bola Raz na dovolenke s 8 mesacnou, davala som kupovane Tak 5 krat do tyzdna kvoli Masu a 2 krat som uvarila zo zeleniny a vajicka: zltka, plus davali sme banan, ovocie, instantnu kasu. Bola to uplne v pohode dovolenka

heidy222
28. máj 2020

@ona12 zaludocne problemy nebude mat z kupovanych prikrmov, tie su velmi prisne kontrolovane na Chemikalie a bakterie. Otvorene vydrzia 2 dni v chladnicke ak sa do nic nejde you istou lyzickou ako do pusy

moor
28. máj 2020

My sme mali k dispozícii kuchynku, takže som malému navarila, veď je to len troška a rýchlo... Môj kupované nechcel. Skús najprv doma vyskúšať 2-3 druhy, ktoré už bude mať zavedené, aby si brala na istotu 🙂

eliska13
28. máj 2020

@ona12 ak mu nebudes dávaš teraz ryžu môže ho z prikrmu zapiect synovi to vadilo kým si zvykol.Nezacala by som s niečím novým na dovolenke vyskúšaj pár x doma.A skôr také jednoduchšie prikrmy

ajka0207
28. máj 2020

@heidy222 preco ma biozelenina viac dusicnanov ako zelenina v prikrme?

heidy222
28. máj 2020

@ajka0207 robili take studie, ze kupili zeleninu uvarili prikrm a porovnali s kupovanym a v tej doma robenej sa nasla koncentracia dusicnanov nad Limit. To ale vadi Len babatkam do cca 7 mesiacov, potom si uz s tym vedia poradit. Pozor, bio zelenina ma urcite menej pesticidov napr, ale dusicnany su v pode, vode a niektore zeleniny ako mrkva a spenat ich akumuluju, tomu sa nevyhne Ani biozelenina. Tie hodnoty brutalne fluktuuju cize vyrobcovia detskej vyzivy analyzuju kazdu varku, plus vedia ake zeleniny presne nakupit a hlavne kedy a na trh vypustia Len to co je Pod limitom

eliska13
28. máj 2020

@heidy222 hlavne na južnom Slovensku a listové šaláty, špenát ako pises