prajem vam pekny den mamičky a buduce mamičky ..ja kedže som prvorodička a ešte vela veci sa učim a musim sa naučiť tak sa chcem svami poradit ohladom toho že mam 3mesačneho synčeka nekojim ho bohužial od tretieho tyždna lebo som stratila mlieko tak som zacala mu davat nutrilon a malinky ma uz 3 mesiace tak sa chcem spitat ci mu mozem davat uz pomalicky aj niake kasicky alebo vizivi 🙂 dakujem velmy krasne za vsetky odpovede Lenka krasny den 🙂 🙂 🙂
este nema 3 mesiace. kasicky, vyzivky, stavicky sa davaju po ukoncenych 4 mesiacoch, cize este ma minimalne 2 mesiace casu! spytaj sa vasej detskej lekarky, kedy mozes zacat s prikrmami.
https://www.modrykonik.sk/forum/tema/zaciname-s...
https://www.modrykonik.sk/forum/zaciname-prikrmovat/prve-prikrmy-vase-rady-a-skusenosti/
a ako pise @luciauk min do ukonceneho 4mes ziadna strava okrem mlieka
@lenka2322012 zamyslaj sa nad tym kludne uz teraz, ale zacni az ked vyjde dietatku prvy zubok - to je znamenie, ze vnutorne organy su uz zrele prijat tuhu stravu. Zacina sa korenovou zeleninou (povarena a popucena mrkva, cvikla detom chuti, hlavne nesolit a nekorenit), moze sa obmienat nastruhanym jablckom. Niekto rad surove, niekto povarene... Dalsie pokrmy davaj opatrne, optimalne je pripravovat dietatu stravu adekvatnu zemepisnej sirke z ktorej pochadzaju rodicia (cize nie exotiku vseho druhu, vratane citrusov)...
Ak ti maly pribera a prospieva len z mlieka, rozhodne by som pockala s prikrmami az do pol roka. Vyhnes sa tak zbytocnym alergiam a ekzemom. Trojmesacne dieta nema este travaciu sustavu prisposobenu a vyvinutu na prikrmy tak, aby to vedelo dobre stravit.
@dazdovka prvy zubok?? to by som pri malej musela s prikrmovanim cakat do 9 mesiaca, kamoska do 12m a dalsia este dlhsie 😉 😀
@lenka2322012 casu dost na kasicky a ine veci, mlieko a pripadne voda je to jedine co dvoj mesacne dieta teraz potrebuje
určite počkaj.veď je ešte maličký.papanie mu neutečie.počkaj ešte min.2 mesiace a potom postupne začni prikrmovať - mrkva, potom pridaj jablčko...ale určite sa netreba ponáhlať.uvedom si,že je ešte maličký a nemá žalúdok na to,aby strávil inú potravu ako je mliečko.potom mu zbytočne urobíš len zle a bude ho bolieť bruško.netreba nič uponáhliť.všetko má svoj čas. 😉
@aaddeelliinnaa par don ak ti to vadi mi nepis som disgrafička a dizlekticka tak pardon .....vies kazdy clovek nieje 100 percentny
@dazdovka moja dcéra mala tiež 1 zub možno keď mala rok.tak to by sa načakala na tuhý stravu.týmto by som sa určite neriadila.čo ja viem,tak s príkrmami sa má začať,keď vie dieťa už sedieť,ale nemyslím tým ,že si samo sadne,ale tak ,že ho chytíš za rúčky a ono sa samé vytiahne a vie aj posedieť.lebo keď len leží,tak ako ho chceš krmiť - po ležiačky?no a 2 mesačné bábo určite len leží a nesedí.takže zúbkami by som sa určite neriadila.
@terina25 dakujem velmy pekne
@dazdovka dakujem
Nekojené deti začínajú s príkrmami od ukončeného 5. mesiaca - dovtedy len v tomto prípade umelé mlieko. Určite potvrdí aj detská lekárka.
...
@lenka2322012 ..tak beriem spat...ospravedlnujem sa... 😉
@lenka2322012 nemáš za čo.rada poradím ,ak viem.kľudne aj cez IP,ak sa chceš niečo opýtať. 😉
@beju dakujem 🙂
určite nečakaj s príkrmami, keď malému vyjde prvý zúbok 😀 To neviem odkiaľ to tu mamička zobrala 😝 Poznám chlapčeka, ktorý má rok a ešte nemá ani 1 zúbok 😉 Odporúča sa začať s príkrmami od 6. mesiaca.. Ja som svojmu synovi dávala mrkvičku (a potupne i ďalšiu zeleninu) od jeho 5 mesiacov... pekný deň 🙂
@lenka2322012 http://www.provita.sk/site/node/17 tuto je to celkom fajn rozpisane
@kaja73 dakujem velmy pekne
kam sa ženy náhlite - ked už tak je ovela pohodlnejšie davať len mliečko ako vymyšlať každy den čo spraviť drobcovi, nehovoriac o tom že by som začala až v ukončenom 4.tom mesiaci teda začiatkom piateho a neskôr- nič vám neujde pre pána.
@jerryjanka suhlasim, to bolo krasnych pohodlnych 6 mesiacov, ked stalico iba rozopnut podprsenku a obed bol navareny 😉
@zuzkatko @terina25 @jasminet Clovek je predsa cicavec, miliony rokov sa tak spravaju VSETKY cicavce, este stale polovicka ludstva zemegule zacina s tuhou stravou vtedy, ked vyjde zub, ved je to uplne normalne preboha. Je to mudrost prirodnych kmenov a nepoznaju nic take ako alergie na potraviny, obezitu, infarkty, ochorenia traviaceho traktu... Ta strategia - hr hr kasicky, prikrmy, kremiky, koniny - to je len produkt konzumnej spolocnosti a cisty biznis. Pokial viem, umela vyziva v sucasnosti (napr. ten nutrilon) sa tiez uz velmi priblizuje zlozeniu materskeho mlieka, fakt ja by som nedavala nic viac...
neviem,ci vas niekoho napadlo,ze nie sme vsetci rovnaki..ani deti nie su vsetky rovnake,ani ich travenie a to ako rastu. a preto nie kazde dieta potrebuje prikrm presne v siestom mesiaci. niektore deti mozu kludne potrebovat viac casu ako pol roka..
@beju nekojene deti mozu zacat s prikrmami od ukonceneho 4. mesiaca, potvrdzuju pediatri aj knihy aj skusene mamicky. Ale nemusi sa zacat presne na den a dieta sa nesmie nutit, vacsinou si samo "povie" tym, ze je po mlieku hladne a treba mu dorabat stale viac na jednu davku, pripadne javi zaujem o jedlo dospelych, alebo je podla tabuliek z tych vacsich a treba mu zvysit kaloricky prijem a podobne. Netreba sa nutne ponahlat, ale riadit sa podla potrieb dietata a zdravym rozumom.
v pase máš, že má dva mesiace a jeden týždeň, takže určite najmenej dva mesiace mu okrem mlieka a detských čajov nič iné nedávaj a nezaťažuj zbytočne organizmus 🙂