Ahojte baby. Môžem dať 7 a pol mesačnému dieťaťu prikrm v zložení mäso -zelenina- cestovina aj na druhý deň, ktorý bol v chladničke uskladnený.
Baby a ako varíte mäso vo veľkom na hrnci a ako dlho?
Ked potom ho chcem zmixovat rozdeliť do mraziaka.
Koľko minút varíte kuracie/morčacie/ teľacie/ hovädzie na sporáku v dojčenskej vode?
Ďakujem
@kkovacovak ďakujem 😁 no doteraz som ho naparovala čo vo veľkom množstve nejde. a všade čítam že treba vždy čerstvé príkrmy. Tak keď tam je maso cestovina či to môžem nechať do ďalšieho dňa v chladnicke😊
Jasne dva dni sú úplne v poriadku
Bežne som varila na dva dni s tým, ze ostalo v chladnicke. Akurát cestovinu som nemiešala, iba maso a zelenina. Jednak mám rada čerstvú a jednak ako cestovina vpije šťavu. V dojčenskej som varila iba kratko, zbytočne,pokiaľ je domáca voda ok. Mäso som krájala na malé kúsoçky čerstvé a to dávala zmraziť do nádobky na kocky ľadu, potom som vždy vytiahla iba tolko na varenie. Okrem čistēho vývaru nemrazím uvarené jedlo, potom je také ble.varila som v malom hrnci, to sa neoplatí vo velkom, do pol hodky maš hotové a o 3 mesiace zacneš variť spolocne. Mäso do makka, radsej som pridala 5 minut naviac. 30-40 min podla toho akémáso a aké velké kocky. Keď sa dá, zeleninu naparujem.
Hotové nemraz, nakuskuj surové mäso, daj zmraziť a potom čerstvé var, vždy som varila v malom hrnci, kúsok mäsa, nejakú zelenina a príloha (alebo aj bez)
@vkatush waw prosím ťa to ako robíš tieto sáčky?
Máme vakuovačku na potraviny.
Super investícia pre nás, konečne prehľad v mraziaku a nezaberajú veci toľko miesta 😁
@vkatush bože to je super nápad 🙏🍀 Pozerala som tie valuovacky ale tolko ich je že neviem ktorá je dobrá. Prosím ťa akú máš s akou si spokojná?
Na tu vakuovscku som zvedava aj ja
Pozriem sa večer, ale tuším, že z Lidla objednávali (kúpili sme viac, aj babkám ako darček, lebo stále si chodili k nám vakuovať, takže naozaj sa využívajú)
Aj my máme vakuovacku z lidla a pomer cena-vykon je fajn takže tiež odporúčam lebo je za dobrú cenu.
@vkatush vďaka 🙂
@kkovacovak no tu som pozerala ako prvú. Tak len sa pýtam aby niečo vydržala a tie fólie do nej kde nakupujes? Tiez v lidl shope?
Ano priamo z lidl eshopu alebo na mall najčastejšie
@kkovacovak dik🍀🙂
@vkatush ďakujeeem 🙂🙏🍀
Jasné že môžeš veď tomu jedlu sa nič nestane. Ako dlho variť mäso ti nepoviem lebo je rozdiel keď máš celé prso alebo nakrájané na malé kocky. Či v malom alebo veľkom hrnci je asi jedno lebo voda sa varí rovnako. Nakrájaj a proste var kým nie je uvarené 🤷♀️ vyberieš, ochutnáš. Dojčenskú vodu na varenie netreba veď tá voda sa ti prevarí tým varením. Nejako moc nad tým špekuluješ. Skrátka uvar mäso tak ako varíš normálne