Ahojte, môžem dať príkrm pre pol ročnú dcérku pozostávajúci z mrkvy, zemiaku a cukety do chladničky na 24 hodín a následne prihriať a dat jej ho zajtra jest?
Kľudne ho môžte aj zmraziť,a ponúknuť dieťaťu inokedy 🙂
Mne lekárka povedala ze prve prikrmy robiť čerstvé každý deň, neskôr môžem aj na dva dni. Prikrm so zemiakmi a cestovinou som nikdy neskladovala v chladničke. Čerstvé je čerstvé a ohrievane chuti inak. Teraz je obdobie zberu zeleniny urobila by som radšej do mrazaku.
Na 24 hodín áno, no dlhšie by som ho tam nenechávala 🙂
asi mozes (nemalo by sa pokazit), ale tieto prve prikrmy som robila cerstve. Dam ti typ, narob si do mrazaku take male balicky /maso, zelenina/ klludne neuvarene ak mas problem napr. cerstvu zeleninu denne riesit. A iba to supnes na parák, pripadne pridas ten zemiak (kupovala som vtedy cielene malé zemiaky). A potom rozpucis. Alebo uvaris vo vode, ako sa ti paci. Pyre som zvykla malo mrazit, iba zo sezonneho ovocia, tekvicu...
Take ohrievane zemiaky podal mnanie su bohvieco.
Ďakujem vám všetkým za rady 🙂))
Chcem sa opýtať ,začínam prikrmovať po ukončenom 4mesiaci ,začnem zeleninou ,po 3 týždňoch mäsko a ovocie dávať súčasne zo zeleninou ,alebo až po mäse ?Vraj lepšie potom začať až s niečim sladkým ,čo ovocie ke .Dakujem za rady .A ešte lepšie začať pucit čerstvé ovocie ,či presnidavku môžem rovno ?Ovocie jablko hruška tiež treba prevariť ,alebo naparit,však ?