Príkrm od 3. mesiaca

iwuliatko2
10. okt 2014

Dobry den mamičky, dnes ma maly 3.mesiace a boli sme na poradni, kde nam pani doktora povedala že mam malemu davat od dnes mrkvovy a ryžovy vyvar. Maly je na UM, kojila som len dva tyždne a k tomu ma aj reflux. Cca tyžden mu nechuti papat. Narodil sa s vahou 4050g a teraz ma 6700g, je velky papkoš. Mne sa zda ale ešte skoro davat mu tie vyvary, a neviem ako mam teraz postupovat. Prosim maminy poradte.

amanta5
10. okt 2014

Ahoj @iwuliatko2 . Na to su velmi rozne nazory. Hlavne, vzdy rob podla svojho presvedcenia. Ak si presvedcena, ze je na to skoro, tak urcite nedavaj, nic sa z toho nestane 🙂 Ak si tomu naopak naklonena, kludne to vyskusaj. Nezabudni akurat, ze tieto potraviny (hlavne varene) sposobuju zapekanie, takze ked toho casom viac spapa, bolo by dobre, aby vypil viac cistych tekutin (voda, fenyklavy cajik, semtam riedene mlieko).

My sme napriklad, zacali po ukoncenom 4 mesiaci, ale mala na mna len kukala, ze co to ma v pusinke a co s tym ma robit. Tak som prikrmy odlozila este o mesiac, a to sa uz potom krasne rozpapala. Ale tvoj to moze kludne bastit aj od zaciatku 🙂 Inak moja zo zaciatku nechela o mrkve ani pocut a to sme mali bio (od svokrovcov) a sladucku. Jej chutila a doteraz najviac chuti, cuketa a tekvica 🙂

lorela
10. okt 2014

@iwuliatko2 Keďže by prvé príkrmy mali začať až o 2 mesiace, neváhala by som sa opýtať pediatričky, prečo sa tak rozhodla. Porozprávaj sa s ňou. Môžno má dôvod, ktorý ti ochotne vysvetlí. Najlepšie pozná situáciu a dúfajme, že vie veľmi dobre, čo robí 😉.

kazunomiya
10. okt 2014

To je skoro na prikrmovanie, deti na UM sa maju prikrmovat tusim cca. od ukonceneho 4. mesiaca, alebo az 5. (mam dojem, ze sa pise rozne). Takze je otazka, aky dovod ma tvoja pediatricka, ze ti dava taketo rady.

junovka
10. okt 2014

nebola lekarka nahodou " stara skola"??Jednoznacne az od 5.mesiac by som zacala s prikrmami.

stanislavao
10. okt 2014

@iwuliatko2 to je velmi skoro. pokial dieta pribera z mliecka, tak nevidim dovod, preco uz prikrmovat a preco ryzou. ryza zapeka. staci s prikrmami okolo 5-6 mesiaca. ak je na UM radia od 4 mesiaca, ale moj syn nechcel prikrm - mrkvicku, zemiacik, nic, az od toho 6 mesiaca. stacilo mu mlieko.

niki101988
10. okt 2014

@iwuliatko2 prvá príkrmy sa odporúčajú od 4 mesiaca a ako píšu baby vyššie ak odporučila pátrala by som prečo

jaja12345
11. okt 2014

Ahoj, mala som napodobne vacsie dieta, ktore rychlo rastlo a tiez mi odporucila prikrmovat od 3 mesiaca. Odovodnila to tym, ze mlieko sice ma dost kalorii a priberat bude aj dalej, ale vyzivou (mineraly a vitaminy) na velkost telicka uz nestaci. A dnes je z neho 7 rocny 140 cm junak a rastie a rastie... 😀 a tak mi vyslo na nejakom percentilovom grafe, ze dosiahne 202 cm.. 😀 tak to hadam nie.. 😕

iwuliatko2
autor
13. okt 2014

Dakujem za všetky odpovede, s tym prikrmom som nezačala, zajtra ideme na okčovanie tak sa na to ešte poriadne popytam, aj ked je asi fakt že pani doktorka je stara škola a ja sa normalnej odpovede nedočkam. Myslim si že malemu mliečko zatial stači aj ked je riadne chlapak, papat mu už teraz chuti všetko je už v poriadku, tak už nemam dovod na paniku 🙂