ahojte, maly ma 6,5 a zatial mu davam prikrm iba na obed, zeleninku,viacdruhovu alebo pomiesanu, zo zemiakom, masko este nedavame.
vsade citam ze uz by trebalo aj predsnidavku, ja mam ale pocit ze mu doobeda mliecko staci, teda nevyzera byt hladny, na obed papa pekne.
je typ ze spapal vsetko zatial. 🙂
ja mam kamosku co do roka iba kojila, to je troska extrem ale maly je ok.
su tu nejake maminky co s prikrmom tiez zacali neskor,ak ano tak preco?
Nas malinky ma ako vas 🙂 a zje tak 3 lyzicky zeleninoveho prikrmu. Podla nasej pediatricky, s ktorou sme velmi spokojni, maso staci aj koncom 7 mesiaca. Vyskusaj trochu kuracieho, ak mu nebude chutit, skus znova o 3-4 dni. Ovocie sa ma zacat podavat az po mase. Do 7 mesiaca 1 prikrm pokial kojis je uplne normalny stav. Mnohe deticky dosiahnu 1 prikrm celu davku az v 8 mesiaci(aj neskor). Pokial je dieta spokojne nie je co riesit 😉
my sme mali od 6. mesiaca na obed zeleninku, od 6,5 aj s maskom. Od 7. mesiaca ráno ovocie, od 8. na večer kašu nemliečnu oblininovú. Od roka 5krát denne papa. Určite netreba presnidavku v 6,5 mesiacoch, ešte vyčkaj. A nezačni hneď tými fľaškovými - veď je leto, sezóna, ovocia je habadej na výber, daj najskôr čerstvé ovocie- jabĺčko, marhuľa, broskyňa, banán, niekto radí aj trochu ho povariť, ale ja som na to bola lenivá. Ale je to na tebe- aj ja mám kamošku čo do 9 mesiacov výlučne kojila, potom dávala len po troške ochutnávať a až od roka začali normálne papať.
@swojska ziadne presnidavky mu netreba! pokial ti pekne papa obedy, tak nemas co riesit. Aj s maskom mozes este pockat, aj s ovocim. Ja som obe deti zacala prikrmovat az v 6.m a presne sme takto pomalicky postupovali a nemali nikdy ziadne problemy, papali vzdy vsetko. Tu plati, 'pomaly dalej zajdes' 😉.
@swojska Dr. sa pýtala či papá príkrmy🙂 ja že ano.../ no nepovedala som že 3 lyžičky🙂 /...Kubík vyzerá velmi dobre má 10 kg je tučnučký ved pozri foto, na ulici sa ma pýtajú že čo mu dávame jesť..často sa mi stane že ma pristavia..
takže na 100% viem že aj takmer ročné dieta može byt takmer výlučne kojené...ale kojím velmi často-na požiadanie, párkrát v noci, 5-6 krát za den..
@swojska ano mne krpec zjedol príkrmu tak 3-4 lyžičky od tých 6 mesiacov. viac nie.Tak som mu dávala tak raz za dva dni-teda skúsila dať. Teraz má 11 a stále plne kojím--príkrmu moc nedá resp. tolko že by ste sa smiali že to vôbec rátam..