Príkrm cez fľašu

miskamichalka
12. feb 2021

Ahojte. Otázka na skúsené mamičky.

Dieťa, ktoré po 2. lyžičke odmieta prikrm a dokrmim ho cez fľašu (mrkva, zemiak...) , Je to zlý návyk? Nebude ešte väčší problém ho oducit od fľaše ? Prikrmujeme už mesiac . Drobec mal 5.mesiaca.
Vďaka za odpoveď.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
proximaa
12. feb 2021

Ahoj, my sme mali tiež trochu problém s tou lyžičkou. Išlo to pomaly a začínali sme ozaj s dvoma - troma lyžičkami príkrmu. Myslím, že je to normálne, dieťa si potrebuje zvyknúť, že už len necucká a takto mu asi stále ukazuješ, že vlastne nemusí jesť lyžičkou. Ja som si pomohla aj tak, že som mu začala dávať domácu jablkovú výživu. Viem, že má ísť najprv zelenina, ale toto mu chutilo a tak si nejako zvykol na to, že papá lyžičkou. Nemal potom problém jesť zeleninu

mousegirl
12. feb 2021

@miskamichalka ahoj. Určite nedávaj prikrm z fľaše. Bábätko sa musí naučiť ovládať jazyk a spracovávať iné konzistencie ako tekutinu, preto je dôležité aby jedol lyžičkou alebo rukami. On sa určite rozje neboj. Môj tiež začal až po ukončenom 6.mesiaci

andreatytler
13. feb 2021

@miskamichalka Urcite nie prikrmy cez flasu. Ved par lyziciek je uplne v pohode... prikrmy v 5 mesiacoc nie su o tom aby sa dieta najdlo ale aby objavilo nove veci... Je mozne ze etse nevie posunut potravu v ustach do hrdla... kludne pockaj tyzden a skus znovu. Alebo ta nieco pohana? Odmieta mlieko? AK pekne pije, s rpikrmamai len velmi pomaly.

miskamichalka
autor
13. feb 2021

@andreatytler ďakujem za odpoveď 🙂

laglag
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
essenceee
26. mar 2021

nie, cez flašu som dávala iba mliečko, zbytok sa jedlo lyžičkou