Prosím o vaše skúsenosti, pred týždnom a pol som začala môjmu 5 mesačnému drobcovi dávať zeleninové príkrmy, zatiaľ papá mrkvičku, petržlen a cuketu uvarené nad parou. Problém je že odkedy je vlastne na tých príkrmoch tak okolo polnoci sa to začína, prehadzovanie, dvíhanie nožiek zo spánku, kričanie, plač, tejto noci to bolo úplne najhoršie nespali sme od polnoci do pol šiestej rána :(. Už ma aj napadlo či to nemôžu byť kolíky, ale my sme od narodenia problémy s kolíkami nemali, za dalšie má navreté spodné očné zúbky, sliníme už 2,5 mesiaca. Neviem či teraz mám vyskúšať zrušiť príkrmy, alebo čo som už zúfalá, nevyspíme sa obidvaja, ked mu podám v noci cumlík alebo prsník tak sa rozplače ešte viac, ked ho zodvihnem na ruky zobudí sa úplne a troška sa ukľudní, no čo len zaspí naspäť tak o 10 minút to začína všetko znova. Nad kolíkami rozmýšľam z toho dôvodu že je to vždy v rovnaký čas, teda od polnoci.
Ahoj čajík nechce piť pije prevarenú lucku, dávam zapiť vlastne kojením, ja len premýšľam či ešte nemám počkať do ukončeného 6 mesiaca, ako proste tie nočné krízy trvajú odkedy dávam ten príkrm. myslíš že to môže kaziť ten petržlen?
Ja som dojcila a zacinali sme az od 6 mes, mozno by som vynechala ten petrzlen a skus mu to spravit mozno viac redsie. Ale zas by som to uz podavanie prikrmov neprerusovala, ked ste uz zacali, to brusko si potrebuje zvyknut, je to ine ako mlieko, mozno za par dni toto bude historia ;)
No veľmi ľutujem že som nepočkala do 6 mesiaca. dúfam že to prejde.... ☹
Bataty? čo je to? 🙂 mohli by ste mi milé mamičky poradiť zeleninku ktorú mu môžem dávať z ktorej nenafukuje hlavne, je to moje prvé dieťatko a viete aj okolie tlačí, čo sa týka príkrmov nie žeby som počúvala čo mi radí okolie ale predsa, ked k vám nabehne svokra a vkuse hučí kedy mu chcem konečne dávať jesť,a man už nebaví jej vysvetlovať že teraz sa tak deti nekrmia ako pred 30 timi rokmi.
@kiki95 bataty su sladke zemiaky, ja somzacala s mrkvou, potom som pridala klasicky zemiak, ale to nechcela, tak som skusila batat, ten jej chutil, dalej som davala tekvicu, cuketu, potm spenat, z ovocia jablko, len mnou sa neriad, ja som davala aj to,co sa nema, vyuzila som sezonnu domacej zeleniny a ovocia
Ako myslíš či ho nezapeká? No myslím že asi ešte s príkrmami počkám do toho ukončeného šiesteho, ja mu ani veľmi nedávam veľa ked zje denne 2-3 čajové lyžičky denne.
Dobrý deň, sko ste dopadli viete si spomenúť?
Máme robnaký problém, vopred ďakujem za odpoveď.
@rebeca12345 ja mám tiež 5 a pol mesačného synčeka a tiež odvtedy ako dávam prikrmy malý má v noci bolesti bruška 😔 je otázka času kým si zvyknú črievka a prejde to. Ale tiež skúsim vysadiť petržlen a uvidím 😊
@rebeca12345 Dobrý deň, mame presne tento problém. V noci sa prehadzuje, kope nohami, zvíja sa a to všetko z mikrospanku. Začalo to po príkrmoch :( Prosím ako ste to riešili? Som zúfalá 😔
@marussska dobrý deň, ono to prešlo žalúdok si zvikne a bude dobre 🙂
@rebeca12345 Áno, už aj u nás viac menej tak isto 🙏🏻
Nasa doktorka nam petržlen neodporúčala, priveľa vlákniny môže dráždiť bruško. Skús radšej tekvicu, ruzicky nie hlubiky a stonky brokolica a karfiolom, špenátom, nepíšeš ci dávaš nieco na zapitie, skús dávať viac pit vodu a striedajú to s feniklovym cajikom. Caj nekupuj granulovany, ale sypany