Ahojte baby. Mam doma 2 a pol rocnu dceru. Este pred par mesiacmi som bola spokojna ako papa lebo zjedla vsetko co sa jej da na tanier. Ale poslednych par tyzdnov akoby sa zatala a nechce vela jedal. Stale par jedal dookola by opakovala. A to nehovorim o tom ze nechce skusat nic nove. Vobec napriklad nepapa chlebik s niecim. Len suchu bagetu chce stale a podobne. Skusala som ju uz hocijako motivovat. Kupila som jej prestieranie pekne. Sadame spolu za stol papame spolu. Ale nepomaha nic. Poradte prosim. Dakuje.
@zuzu1102 v tejto téme som radila a v podstate tebe radím to isté. https://www.modrykonik.sk/forum/zaciname-prikrmovat/5-rocna-nechce-jest/ Hlavne jej za žiadnu cenu nesmieš dať najavo, že si nešťastná z toho, že niečo nezjedla. Inak od asi dvoch rokov do štyroch rokov vymýšľajú s jedlom takmer všetky deti. Neustupuj jej, nevar štyri jedlá dookola, ona si skrátka zvykne, že buď sa naje, alebo bude hladná. Neboj sa, že by sa jej niečo stalo, podstatné je, aby pila dostatok tekutín a zdržiavajte sa čo najmenej dnu, aby nevypytovala pol hodinu po tom, ako odmietla obed, niečo iné. Naučí sa, ale rešpektuj, že jej môžu ísť ešte posledné stoličky, ak ich nemá vonku, že jeden deň môže mať väčší apetít, ako na druhý a že je určite pár jedál, ktoré vyslovene neznáša, tak jej ich nedávaj. Myslela som tým päť, šesť jedál, nie väčšinu, Držím palce.
@zuzu1102 joj nezavidim. Ja mam opacny "problem". Mala by zjedla aj mna keby mohla a aj ked uz nevladze tak si neda tanier zobrat kym nie je prazdny. Ma 2 aj stvrt. Cakam kedy pride tato faza ☺. Podla mna to je len vzdor. Ja by som ziadne tanecky kolo toho nerobila. Ak predtym pekne vsetko papala, tak to normálne znova uvarim a ked nechce, ok bude hladna. Ono ju to potom rychlo prejde. Nove veci by som jej na silu v tejto faze nenukala ale to co uz predtym jedla by som uz neriesila. Mne starsia tiez vymyslala , ani svet dat nieco nove do ust ale potom zistila, ze som mnou hupat nebude a veru sroti tiez jedna radost. Trvalo to cele tak mesiac.