Pridávanie mäska do príkrmov 6 mesačnej

merryanna
8. apr 2022

Ahojte maminky, mam otázku.
Mam 6 mesačnú dcérku a uz papame mesiac prikrmy vyskúšali sme niekolko druhov zeleninky, ktoré nam chutili a prišiel rad na mäsko. A chcela by som sa spýtať ci sa sleduje aj mäsko po dobu 3 dni?
Je to moje prvé babetko a som ztych prikrmov toska zmätená.

pribinak
8. apr 2022

@merryanna mäso nezvykne byt alergén, ale nemáš až tak veľa možnosti kým je bábätko, napr len králik, kura, morčacie

A prioritne sa odporúča domáce

merryanna
autor
8. apr 2022

@pribinak ďakujem krásne, zatiaľ papala len králika a chcela som teda vedieť ci mozeme dat kura alebo teda 3 dni kralika a sledovať redakcie..

pribinak
8. apr 2022

@merryanna ale na mäso sú ultra málokedy alergie. Môže aj morčacie aj kuracie. Niekto dáva aj teľacie.

merryanna
autor
8. apr 2022

@pribinak dobré ďakujem
A prosim co sa týka žĺtka?☺️

pribinak
8. apr 2022

@merryanna zltok už 6mesacne babo môže. Bielok až od 1. roka

Naša pediatrička odporúčala 2-3 masové, 1-2 dni zltok a zvyšok len zelenina

merryanna
autor
8. apr 2022

@pribinak A žĺtko sa tiez sleduje 3 dni?

pribinak
8. apr 2022

@merryanna nedávaj jej jesť zlko 3 dni po sebe, to by ani tebe nechutilo. Ved zje a uvidis.
Alergén je bielok

merryanna
autor
8. apr 2022

@pribinak dobre ďakujem za radu ☺️

lenkapap
8. apr 2022

@pribinak ano zo zltka nafukuje. Ja napr. nedavam ani cele zltko lebo z toho strasne prdka a je nervozna.

pribinak
8. apr 2022

@lenkapap však dá spapat a uvidi

pribinak
8. apr 2022

@merryanna a ešte ideálne je, ak máš napr prepelicie vajicka. Sú zdravšie ako slepacie

petamich
8. apr 2022

maso nemusis davat tri dni po sebe - odporuca sa kralik, morka, kura, telacie a zltok, nam bielok odporucala zaviest pediatricka v 7-mom mesiaci, takze tak som aj dala, davam mu teraz 2-3x do tyzdna maso, 2-3x do tyzdna 1/2 vajicka, bude mat 9M

merryanna
autor
8. apr 2022

@lenkapap ja som jej dnes dala žĺtko ale z polovice polovicu len 🙂

ukulela
8. apr 2022

@merryanna synovec zo zltka zvracal. Bolo mu tazke. Ja som mojim davala prepelicie, je lahsie stravitelne. Zltko som miesala s batatom a spenatom. 1x do tyzdna. Maso som davala len za kavovu lyzicku, dakycj 15 g to bolo na zaciatok asi.... a teda mal v tyzdni 1x zltok, 2xcistu zeleninu a 4xmaso+zelenina. Zavarala som do prikrmov vlocky ovsene.

merryanna
autor
8. apr 2022

@ukulela ved hej na každého to pôsobí inak 🙂 budeme skúšať a uvidime ako to pojde..
Po žĺtku by som chcela ist ma cestoviny, ryžu a potom ovocie ☺️