Ahojte prosím vás je to veľmi zle ? Dala som pár lyžičiek 8,5 mesačnému.
Nič mu nebude.
A prečo by to malo byť veľmi zlé, nechápem...veď si mu nedala nejaký jed omylom 🙄
@danyelia tak ešte to nemal a nejak som počula zle názory na pribinacik
pribináčik sa dáva až okolo okolo roka - kvôli obličkám...
budeš vedieť.
nič sa neboj, všetko bude ok...
Tvaroh až po roku 🙂
@deti95060810 bože nestras toto som vôbec nevedela
Pribinacik toho vela tak malemu dietatu neda.. obsahuje cukor, je tam vela bielkovin na tak male telo a organy, su tam zlozky, ktoré nepotrebuje a navyse, to dieta to nevie ocenit ani chutovo. Neviem, preco je všeobecne potreba davat, ale dietatu fakt staci neochutene jedlo ci jogurt. Takto ho ucis sladkym potravinám, ktore pre svoj vyvoj nepotrebuje. Cim neskor bude jest sladke a ochutene, tým je to len lepsie.
Predstav si mozno, ze pre teba je to sladke jedlo. Mas 60kg, babo ma dajme tomu 10kg. 6x menej. Takze zjednodusene povedane, jemu staci 6x menej sladke
vôbec nestraším...normálna správa ktorú mi povedal pediater ...
ale však zas neboj že mu odídu obličky... ďalší pribináčik mu daj až za mesiac - dva...
Na modrom koňovi je pribinacik smrrrrt... Inak, ak to dieťa tým pribinacikom nebudeš kŕmiť každý druhý deň, nič sa mu nestane . ... Len, neuc ho odmalička na sladké, odďaľuj, kým sa dá 🙂
@pralinka86 super si to napísala ďakujem vám za rady budem ho obchádzať na dlhšiu dobu 🙂
jaaaaaaaj však nič mu nebude. Ak mu chutí, dávaj v pohode....... Netreba prehánať
Z jedného razu mu nič nebude. Ale nedávala by som ho ani šesť ročnému, nie to malému dieťaťu co ešte nemá rok. Ale tak, každý ako uzná za vhodné 🙂
Nejde ani tak o sladké, aj keď načo 8 mesačnému ale o ten tvaroh.Vela bielkovín a presne ako tu už bolo spomenuté, je to kvôli oblickam
Skus mu radsej dat cisto biely zivy jogurt,mne deti milovali od tami ...daj len 1 CL,ak stoleruje,na druhy den skus pol tegliku ,ak nebude prehanat,kludne na treti den daj cely teglik...
Z pribinacika je tazko aj mne, moje 3 deti ho nejedia, ze je to umele a fuj.
Ja nerozumiem, ze preco si mu ho dala a teraz sa bojis.
A coho sa bojis? Nedala si mu jed na potkany. Nic sa mu nestane. Nabuduce mu ho nedas. Staci biely jogurt ochuteny ovocim.
Pribinovej je svojim zložením katastrofa.
Keď už chceš jogurt tak lipanek je lepší alebo Maťko.
Nie je to extra zdravé kvôli cukru a prísadám, ale pre boha, nie je to toxický jed 🙄
Tak keď už si dala tak to nerieš jedine sleduj alergén mlieko ak ste ešte nedávali. Nabudúce nedaj. Je tam veľa cukru, radšej si sprav domáci.