Ahojte.
Maly bude mať o týždeň 8 mesiacov môžem cmu dať trochu s tých jogurtov pribinacik, integracik, dracik, maskrtko.... Alebo od kedy mu mozem zacat davat tieto jogurty
Ďakujem
Hlavne to co pises nie su jogurty, daj mu kvalitny biely jogurt, pripadne ochut ovocim alebo ovsenymi vlockami.
Daj normálny smotanový jogurt. Toto je záťaž na obličky pre take malé dieťa
Vieš, on bude na teba pozerať keď bude aj neciem čo jesť.
Alebo mu daj piskotu do jogurtu, či oovocie, ale kvalitný smotanový jogurt riedky nie je
@00momo ja som davala od 6 m
Hollandia biely jogurt je chutný a hlavne ma dobré zloženie. Len mlieko a jogurtova kultúra. Tie čo spomínaš by som určite tak skoro nedávala a už vôbec nie 8 mesačnému. Samozrejme že ak s tým začneš teraz, tak na čistý jogurt sa ti už nepozrie. Môj má 2,5 a tieto pribinaciky ešte nejedol.
Moj bude mat 5rokov ale takeho marketingove sladke veci neje. Zje jogurt s ovocim alebo gulickami , tvarohovy jogurt ale monte a spol nejedelo este nikdy a ani mu to neplanujem kupit. U tak maleho dietata by som zacala s kvalitnym bielym jogurtom mozes mu do toho pridat ovocie ale skor by som isla tymto smerom aby si zvyklo na nesladke
Nič z vyššie vymenovaného nepatrí do jedálnička dieťaťa, 8 mesačného už vonkoncom nie. Kúp riadny smotanový jogurt (napr zvolenský). Však tie náčky to sú samá umelina a cukor.
@00momo jasné ze ti tu budú vravieť ze je to sajrajt.
Dcere som dávala pribinacika, jeme to do teraz.
Daj ty čo sama uznáš za vhodne a nie názory iných.
pribinacik je tvarohovy, nevhodny pre 8m dieta.
Odporucam jogurty z farmfoods
@zblaznimsaaaaa3456 to čo píšeme nie je názor, ale FAKT 😏
Inak mne mala zboznovala rozpuceny banan s jogurtom :D my sme davali banovecky biely, alebo holandiu
@evaachesa ako som písala, nech si každý dáva čo chce. 😉
@zblaznimsaaaaa3456 samozrejme, je to na autorke. 🙂Predpokladám že mamičke záleží na zdravom stravovaní svojho dieťaťa keď sa tu pýta, tak už nech urobí ako uzná za vhodné. Odpovede dostala a až na dve sa všetky zhodujú. 💁
Aspoň do roka je dobré vyhnúť sa sladeným výrobkom, ideálne čo najdlhšie. Z bežne dostupných jogurtov sú fajn Malý Gazda, Hollandia. Neskôr po roku z kategórie termixov je najlepší Lipánek tak zložením, ako množstvom cukru. Fajn sú aj Ňuňu od Malého Gazdu, ktoré su veľmi chutné a sladené ovocným pyré 🙂
@evaachesa mne tiež záleží na zdravi môjho dieťaťa, tak jej dávam všetko. Za chvíľu mi dospeje a chorá je raz za 5rokov. Žiadne alergie. 🙏
Mimo cukrov a umelín nedávala by som už len kvôli vysokému obsahu tvarohu ktorý nieje vhodný pre 8m dieťa.
Ďakujem za rady takze radsej kvalitný biely jogurt
Z tých ani jeden klasicky biely jogurt zvolensky, sabi, hollandia...
@00momo daj mu cisty, kvalitny biely jogurt, nie tieto presladene umeliny...